Windows 8 - Touch the Future

• Креатор на темата Креатор на темата ervorocks
  • Време на започнување Време на започнување
Гледаш ли ти дека има 1 тера меморија и 180 кора. Треба слон да му туреш одозгора да дигнеш евриџ лоуд.
Спремам се да го дигнам лоадо на 99.9. Имам 8 тера да ги турам да се процесират.

Гледам, гледам, шо оти гледам, коа не може да го имам... Само на гледајне ќе си останам...
Еден infinite loop ќе е доста добро мало слонче..... :pos::pos:

ама ајде да не сме оф топик,

Ниелсен е наприл добра usability анализа на 8цата, и го е прикажал како едно недоносче, шо и оно не знае шо е.
На мен лично ми се ареса 8цата, иако е хаос.

Гледам, гледам, шо оти гледам, коа не може да го имам... Само на гледајне ќе си останам...
Еден infinite loop ќе е доста добро мало слонче..... :pos::pos:

ама ајде да не сме оф топик,

Ниелсен е наприл добра usability анализа на 8цата, и го е прикажал како едно недоносче, шо и оно не знае шо е.
На мен лично ми се ареса 8цата, иако е хаос.
МС ќе го јадат стапот годинава. Осмицата е за нигде, таблетот е прескап и неатрактивен, а и мобилниот ос е утка. Тој Балмер е тежок ќутук.

И кај мене исто цепаше еден ден и ми вика Activate Windows, значи вика дека е перманентно активиран а ова се појавува...
OD7t7.png
само што мојот е оригинален(легален) :D и не пишува Activate Windows

МС ќе го јадат стапот годинава. Осмицата е за нигде, таблетот е прескап и неатрактивен, а и мобилниот ос е утка. Тој Балмер е тежок ќутук.
Балмер е чист бизнисмен од 70тите (изваден од нафталин)... Он јадеше трици едно време за ајфоно, оти е бил прескап, и човеците нема да дадат толку ногу пари за ајкенди.... Балмер нека седне нека прочита некоја книга од Норман, да му се разјаснат некои работи... Оти Осмицата is neither usable, nor eye-candy. What is it? Opposite of Os X? Or just a big-ass misunderstanding. Од техничка гледна точка е балансиран идеално, супер power-management, smoothness of the whole system, excellent search capabilities, extensible, vast support for all kinds of devices, software solutions, etc.

Од друга страна, има голема слобода за интерпретации, за експериментирајне, и нешта шо секој девелопер ги ареса.. Ама не сите са девелопери и сакат да бидат изгубени у времето и просторо и да се мислат шо и како да кликнат, да го запамнат, да не го запамнат... Самио оперативен систем ако те дразне, нервира, фрустрира, не знаеш дека си, не знаеш како да излезеш (то ест е спротивност со 9 златни правила за добар интерфејс дизајн), евентуално ништо нема да биде од него.

Мајкрософт оште нема официјални guidelines for software/app development, нешто шо Apple го има од веќе кажи речи 30 години (Иако некои го окарактеризират како “фашистички“ прирачник). Можеа да се преструктуират, да праат usability research, acceptance levels, pilot studies, testing, shitload of testing, and yet in the end, they decided to go with corporate decisions for design...

Некој нека каже некоја критика за оперативниов систем дали вреди да се инсталира?
И нека ми ги објасни верзииве некој што знае.
Windows 8 ,Windows 8 Pro, Windows 8 Pro VL, Windows 8 Pro N ,Windows 8 Pro with Media Center ,Windows 8 Enterprise

Borsa
Да, вреди да се инсталира и не вреди да се врати назад на Win7 :).
N верзиите се без програмите за мултимедија, media player, camera,videos итн..
Повеќе за верзиите читни тука. Ако не ти значат нешто или не знаеш што се тие плус функции што ги има Win8 PRO како hyper-v, AppLocker, и енкрипција тогаш инсталирај Win 8...за секојдневна работа, тепање време низ нет ништо плус не се добива од тие работи.

Што е проблемот со Windows Store? Од синоќа ми покажува дека е офлајн и вика дека се работи нешто на серверите... Кај сите е така или само кај мене?

Windows 8 и ретардите од Мајкрософт:

Boot менито го смениле, сега да можеш и со маус да бираш кој оперативен да го стартуваш (дали 7мица или 8мица). ВАУ!

Е сега, зашто е сменето и е native Windows без драјвери од графичка, ете ти проблем. Јас имам TV и монитор приклучено во исто време, со тоа што мониторот ми е примарен и кога сакам се префрлувам на ТВ-то. Кога ќе дојде ова boot мени, ми го чита тв-то како примарен и не глеам ништо на мониторот.

Досега го "заебував" менито со кликање на "надоле-надоле и ентер" на тестатурата и влагав во седмицата. Ама еве, гледам го поправиле проблемот и сега ни таа финта не работи - па секој пат кога го палам PC-то, морам специјално да го вадам HDMi кабелот за да ја пуштам седмицата.
Кај цел оперативен го заебаа, не можеа да застанат само таму. :)

како е новиот оперативен систем?
сакам да прашам нешто, тие сега што го имате моментално задоволни ли се од windows8?
и јас го имам но незнам дали вреде да го исталирам?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom