Pro Evolution Soccer или FIFA?

Која игра е подобра?

• Pro Evolution Soccer

Гласови: 154 71,0%
  • FIFA

Гласови: 45 20,7%
  • Не знам, тука се и двете

Гласови: 18 8,3%

• Вкупно гласачи
    217
Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
хахаха ме насмеа со она фифа фан бој....:pos2::pos2::pos2:
Нема врска, и пес е супер, ама ти кажуем дека мене фифа ми е оригинална 100% и ги исполнува моите вкусови, а вкус е индивидуална работа, така да..... нема шо понатаму да се убедуеме
Вкусот игра улога само кога се работи за различни видови на игри - пример јас нејќам стратегии и тоа е тоа, мој вкус, моја работа.
А за две игри кои обработуваат иста тематика, не станува збор за вкус.

Али ако ти под вкус подразбираш мутна графика, чкартни оцени и куп скрипти...тоа е твојот избор.
Но, јас мислам сега пробуваш да киднеш од дискусијата, зашто нит си го играл демото, а и со видеава и motion sensoring-от те заќутеа. :)

Боље речи "играм фифа ради тоа што може мрежно", а не ради вкус. :)

Член од
17 јули 2008
Мислења
544
Поени од реакции
18
Глеј клипче

Вкусот игра улога само кога се работи за различни видови на игри - пример јас нејќам стратегии и тоа е тоа, мој вкус, моја работа.
А за две игри кои обработуваат иста тематика, не станува збор за вкус.

Али ако ти под вкус подразбираш мутна графика, чкартни оцени и куп скрипти...тоа е твојот избор.
Но, јас мислам сега пробуваш да киднеш од дискусијата, зашто нит си го играл демото, а и со видеава и motion sensoring-от те заќутеа. :)

Боље речи "играм фифа ради тоа што може мрежно", а не ради вкус. :)
Па види не за џабе е кажано дека „за вкусови не е културно да се коментира“...секој си има свој и тоа е лично негово право.

ZS_

Член од
26 јули 2008
Мислења
5.156
Поени од реакции
211
мац аи која шах-мат позиција еј :pos2:

готов е... отиде out of arguments

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.850
Поени од реакции
10.224
Заборавив тоа да го спомнам, слободните удари се меѓу полошите елементи на ПЕС. Играм со години веќе, а имам само 1 гол дадено од слободен удар и примено само 1.

На Плејстејшн на ИСС од Конами ако добро памтам се даваа голови од слободен, ама тука не. Освен ако јас не знам да ги изведувам како што треба.:)
Неанам дали мислиш на PES09 и сега 10 демото или пак на PES6, ама кој и да е не е толку тешко од слободен да се дај гол посебно на PES6.
PS:има финти за давање гол од слободен!

Ајде FIFA-џии гледајте ги другарчињава ваши шо гласање манале на форум од EA!!!:vozbud:
http://forums.electronicarts.co.uk/fifa-10-pc/poll-19084-a.html
Мислам појке нема што да разговараме:kesa:

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Abe toa za slobodnite udari verojatno ne znaes kako da gi izveduvas...

PES e zakon be!!

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.850
Поени од реакции
10.224
На gamingaccess.com ќе има анкета и гласање кои тимови и репрезентации ќе се најдат во community patch-от шо го прават тие за PES2010 па следете, отварајте ја страната почесто, ако успееме да изгласаме да ја има и Македонија а зошто да не и Вардар на пример!

http://www.gamingaccess.com/forums/s...ad.php?t=24969

PS: МОРА ДА СЕ РЕГИСТРИРАТЕ!!!

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
1. Passing. PES 10's is far more fluid and there are more possibilities.
2. Keepers. PES 10's have a far wider range of animations - Fifa 10 PC seem to save the ball in exactly the same way every time.

3. Freekicks - the AI always score in Fifa 10 PC - not so in PES 10 PC.
4. Heading - in Fifa 10 PC, it's very limited once again and there are no aerial battles. In PES 10, there are a wide range of headers, defensive headers really fly and there are great aerial battles.

5. AI - PES 10 wipes the floor with Fifa 10 PC.
6. Tactical depth. In PES 10, the depth of tactics available is mind-blowing and actually makes a difference to the game - that's the first time I've ever been able to say that.

7. Ease of configuration of gamepad. All games should use PES 10's configuration system!
8. Shooting. If I aim far post in PES 10, it goes far post. In Fifa 10 PC, it keeps wanting to go near post. Also, the volleying in PES 10 is amazing.

Еве нешто за споредба на PES 2010 спроти FIFA 10.
И тоа ова е од официјалниот форум на EA.

Член од
11 август 2009
Мислења
14
Поени од реакции
4
Јас играм WE/ISS/PES од самиот почеток на PS1/2/3 и сум запознаен со FIFA и можам да кажам дека тие тие што преферираат FIFA over PES имаат проблеми со физика најверојатно. PES e реална, особено 2010 според демото, симулација на фудбал која е неспоредливо подобра од FIFA. Исто и потешка е (неможе да даваш голови од вртење, глупи спинови, пробиви*..итн.-треба да си свесен што правиш во моментот, а не "дојдов до 15 метри и шут се стиска таму":vozbud:), и затоа можеби има некои што не ја сакаат. исто и тоа не е фудбал тоа е ракомет
:wink:

Член од
17 јули 2008
Мислења
544
Поени од реакции
18
Според ова се глеа каква разлика има во анимациите на движењата. Го мразам начинот на кој трчаат играчите на ПЕС, тоа е толку лоша анимација како да ја праел некој шо нема поима од фудбалско движење. За графиката се разбира рака им пружам на Конами, но графиката е дел кој не е толку важен у фудбалската игра, а очигледно они посветиле најголем дел во тоа, додека фифа во анимациите, движењата на играчите, звукот на публиката...се е перфектно освен графиката.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Анимациите се подобри ? У фифа ако ги избројам 10 анимации нема, за гејмплејот да не збориме...Звукот можеби им е подобар, али на Пес може толку многу да се едитира играта што можеш и звукот да го смениш.

Член од
11 август 2009
Мислења
14
Поени од реакции
4
како што кажав, многу полесна игра е FIFA и играчите на FIFA кога пробуваат PES им е глупо нормално, затоа што PES е многу повеке од 4 копчиња и трчање напред и шут непозициониран од безвезе агли+спинови+ голман што џабе е стаен на гол. А за движењата, можеби и има FIFA повеќе, ама тие не влијаат на играчот(водењето топка, позиција за шут). На PES е потешко да дадеш гол ако не го изработиш шутот(агол, страна, позиција на играч и на голман, фелш, CTRL шут...)додека на FIFA е полесно. За други работи да не зборам(на FIFA-волеи, ножички, слободни удари,корнери, воздушна борба, додавања претерано точни...ццц... нереално све)...
најјако од се е што FIFA се игра со 3х помалку копчиња:tapp:, а се споредува со PES
(kako Barcelona da ja sporeduvame so RM:pos2:vo postiganja)
pozdrav:salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom