Premier League - 2023/2024

Шампион за 23/24 ќе биде?


  • Вкупно гласачи
    230

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.840
Поени од реакции
5.963
Касемиро, Варан... Тоа беа играчи што тогаш можеа инстантно да делуваат позитивно во тимот, ама долгорочно значеше само уназадување.

Јунајтед имаат млади и надежни играчи, ама има некоја огромна токсичност и куроболие во клубот за кое и јавно се дискутира.
Затоа гледаме играчи како Санчо и Хаверц препородени во други тимови.

Исто како и со Челзи, мора да се направи чистка и да се воведе добра атмосфера како што направи Артета во Арсенал, на пример.
Ама за такво нешто мора да му се дадат одврзани раце на менаџерот да воспостави ред и дисциплина. Е сеа Тен Хаг не делува на некој што може тоа да го спроведе.
 

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.463
Поени од реакции
42.761
:pos: Полуаматерски екипи кажа :pos:
Астон Вила се топ 4 во Англија, многу бољи од Јунајтед.
Ако тие се полуаматерски, ваљда Јунајтед се аматерски?

Да, фала богу, има многу екипи од рангот на ФК Копенхаген и Галатасарај во тоа натпеварување, ама сепак не е лесно да се победат и такви екипи.
За секоја екипа треба да е императив да се освои ЛЕ/КЛ/ што и да играат.

Во последниве шест сезони (со се оваа)

Јунајтед има три пати завршено надвор од топ 5 (!!!)

Ливерпул:
Во последните 6 сезони пред да дојде Клоп само еднаш беше во топ 5 (второ место)

И наместо да кажат "шо бе, ќе се замараме со лига европа тоа уефа куп таму со второразредни екипи??" сфатија дека местото им е со истите тие "второразредни екипи" и дека не се ништо подобри од нив.

Игра финале во ЛЕ уште во првата сезона и го искористија тоа како ситуација за градење на нешто посебно и кревање на стандардот ниво погоре, за 3 сезони подоцна да ја освојат Лигата на Шампионите.

Челзи во 2019 освоија ЛЕ и го искористија тоа за 2 сезони подоцна да освојат ЛШ.

Не можеш да докажеш дека не си полуаматерска екипа ако не си доволно добар за да играш со нив.
И ако не успееш да ги победиш тие 'полуаматерски' екипи, никогаш нема ни да дојдеш до ситуација да бидеш било што освен топовско месо за 'професионалните екипи'
Арсенал помина 5 од последните 6 сезони по ред играјќи во Лига Европа, и што би рекол Цацко se navezbaa se navezbaa i mu otidoa na toj starecot sto im ja skrsi kicmata.
И затоа сега 2 сезони по ред се борат за титула во ПЛ, бидејќи така се гради екипа, од почеток.

Освен ако не си екипа што преку ноќ добива ептен богати сопственици како Манчестер Сити па одма да скокнеш во ЛШ...а не, сепак и Манчестер Сити играа 3/4 сезони во УЕФА Куп откако добија нови сопственици (и ниту еднаш не стигнаа подалеку од 1/4 финалето, што се покажа дека сепак има уште многу леб да јадат за ЛШ, што е и причината зошто дури во 4 години откако последен пат играа УЕФА Куп за прв пат стигнаа до 1/4 финале во ЛШ)


tl;dr - мора да одиш чекор по чекор. Јунајтед во моментов не е екипа за ЛШ и додека не се докаже дека е подобра од екипите што не се на исто ниво како и нив, нема да видат сериозен успех или сезона

(да, фала богу ова важи и за Челзи и за Тотенхем и за Рома и за Лацио и за кој и да е...)
Не кажав ништо за Лига Европа, туку за Конференциската Лига. Астон Вила игра сега, ама нема да игра и наредна сезона, бидејќи само една екипа оди од Англија. Исто по една екипа оди и од другите топ 5-6 лиги ако не се лажам, ако ги додадеш тие од Холандија, Белгија, Турција, имаш се на се 10тина океј екипи.. После тоа имаш онака просек екипи кои веројантно би ги сретнал во ЛЕ од време на време, но на крај ти останува добра група на буквално полуаматерски тимови. Еве ќе набројам дел од учесниците од оваа сезона: Слован Братислава, Олимпја Љубљана, Клаксвик, Зорја, Беидаблик, Балкани, Зрињски, Чукарички, Спартак Трнава...
 

enzo8

ファックユー
Член од
1 октомври 2023
Мислења
409
Поени од реакции
1.377
Заради киксовите.
Па во Челзи мислиш не е таргетиран, исмејуван од навивачите? Охоо колку си грешка.
Ама пак се работи за 21 година играч, нормално е да прави грешки и да учи, Касемиро што дека е со реноме кога исто се бламира од утакмица во утакмица и си лагано џогира.
 

Johnny B

Психопат
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.210
Поени од реакции
10.218
И ја ова мислам, не е некогаш до играчите, зависат многу фактори тука.
Или на пример дека Тросард да завршеше во Челзи наместо Арсенал дека сега ќе беше на позајмица во Стразбур.
Или Палмер да останеше во Сити сега ќе имаше 300 минути преку сила одиграно.
Каиседо на пример требаше да оди во Ливерпул, ќе газеше под Клоп и заедно со МекАлистер.
Ама глупо ѓупче, ќе робува сега 8 години :icon_lol: Истото важи за Енцо, да почекаше некој месец ќе имаше многу опции. Вака се залета и си потпиша доживотна.
Секако, Јунајтед е доста потоксична средина од Челзи.
 

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
8.861
Поени од реакции
7.438
Па во Челзи мислиш не е таргетиран, исмејуван од навивачите? Охоо колку си грешка.
Ама пак се работи за 21 година играч, нормално е да прави грешки и да учи, Касемиро што дека е со реноме кога исто се бламира од утакмица во утакмица и си лагано џогира.
Абе грешки се прават не се проблем грешките, работа е што во Јунајтед 100 мил играч што кикса ќе беше главна преокупација на медиумите уште една сезона.
А во Јунајтед ќе правеше повеќе грешки 90% од натпреварите ги игравме со дупка помеѓу нападот и одбраната тоа ниеден дефанзивен везњак не го покрива. Игравме висока линија на напад со ниска линија на одбрана логика 0, додади го и тоа што на левата страна имавме промаја не играчи оваа сезона ќе беше борба за опстанок. :D
 
Член од
14 април 2012
Мислења
31.654
Поени од реакции
62.974
Нормално, кога имал диносаурус за домашно милениче.

 
Член од
11 април 2012
Мислења
4.323
Поени од реакции
4.746
52 gola imaat dadeno, 55 primeni, ne zad celzi, vo prvi 10 sto se e cista premija so vakva tazna statistika.
Od denot koga gi zema Ole, i sega, otidoa u digresija, vo mnogu polosa situacija se momentalno, jaka mu dusha na noviot trener vo timot, 1 ton rabota go ceka i edno 2-3 godini od prilika asalno rabotenje za da dojdat do nivoto na Siti i ostanatite sto se borat za visok plasman. Totalen remont im treba vo sredina i odbrana, pa posle toa i napad ko najneprioritetno u momentov za novi igraci, a i tamu treba sekako da se zasilat.

A i toa, cela sezona go memosuvaa Chelsea za da sega i ovie da se pred niv, sto e uste eden porazitelen podatok, pokraj ostanatite 100 od sezonava, pocnuvajki od poslednoto mesto vo grupna faza u LS kade bea so Galatasaraj i Kopenhagen.
Imas 0 ispusteno vo godinite druze.
Тухел е тактички многу добар тренер. Нешто што го нема Тен Хаг очигледно.
Da ti baram mislenja i tvoi i na pogolem del od fanklub za toa kolku bil dobar ETH i kako ke go pokorime fudbalot pod negovo vodstvo?
Ubeden sum deka ne e do trenerot nego e do ekipava na igraci sobrana ko za termin u 11 Oktomvri
I tamu ima grupa so podobra rabotna etika nego ovie "fudbaleri"
 

enzo8

ファックユー
Член од
1 октомври 2023
Мислења
409
Поени од реакции
1.377
Без разлика дали е Маунт или не ама коинцидентно е што и во Челзи имавме „snitch" кој што секогаш ги ликнуваше стартните состави неколку часа пред утакмици исто како и многу инциденти од соблекувална, истиот го снема кога Маунт направи трансфер во Јунајтед.
Какво мало лигушче ќе излезе, страшно.
bald egg head :ROFLMAO:
 
Член од
20 април 2023
Мислења
782
Поени од реакции
1.862
imashe eden retardiran porano chombe_united, ushe li e tuka na forumov? posho toj kje si prodadeshe i zena i deca za United :icon_lol:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom