Polandball

• Креатор на темата Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување Време на започнување
Ова е класика и највише смеење сум мавнал, не знам дали го имаме постирано тука:

iyf7NSl.png

:D

@Коловрт Во фотошоп ги црташе?

Не, во MS Paint. Како што гледам скоро сите им се таму цртани, дури и оние ептен деталните од претходната страница. И многу е полесно отколку што изгледа, треба само да имаш колку-толку смирена рака за нацрташ нешто налик на круг. Најмачно ми беше нашето знаме.

Инаку, прво и основно правило во Polandball e: сѐ се црта со слободна рака. Нема circle tool, нема line tool, тие се забранети како свинско за kebab. Ова погоре со WW2 не е канонски Polandball.

11903719_902202339845940_3940378534879891936_n.jpg

Многу се радувам кога гледам дека и у Македонија има луѓе што ги прата стриповиве.Да не ме известеше Коловрт немаше да знам
Јас(заедно со уште 4ца наши) сме веќе година и пол админи на странава.
На почеток правевме стрипови и за мкд ама немаме макеоднска публика сите ни се странци.
Иначе сликата со туцрија и 500 години е наша и мило ми е што се проширила.
Така да ако имате идеи за стрипчиња поврзани со македонија пратете кажете слободно.
Ние сега повеќе правиме политички слики од типот justgirlythings
Нашата страна
https://www.facebook.com/WorldofSatireball-679274705472039/timeline/

Така да ако имате идеи за стрипчиња поврзани со македонија пратете кажете слободно.

Можеби нешто со Македонија и бранот емигранти. Толку ствари се исподесија, има простор за хуморизација на истото. Особено она со фенси облека и ранци и одбивањето на храна и помош lol.

Можеби нешто со Македонија и бранот емигранти. Толку ствари се исподесија, има простор за хуморизација на истото. Особено она со фенси облека и ранци и одбивањето на храна и помош lol.
Добра идеја.Баш деновиве ќе склопиме нешто :)

11219419_882409835158524_1402011343929412970_n.png

Секогаш се смеам на оваa слика значи

wApGPEO.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom