?
..........
Гостин
Како ја среди, повторно ја инсталираше?Не беше до интернетот, ја средив... После 3 пати бришење и 6 саати инсталирање, проработе.
Како ја среди, повторно ја инсталираше?Не беше до интернетот, ја средив... После 3 пати бришење и 6 саати инсталирање, проработе.
Првиот пат го направив апдејтот по грешка, и ми заглави на активација. Вториот пат ми извади Blue Screen, на 99%, и третиот пат помина без компликации.Како ја среди, повторно ја инсталираше?
Може да ми го кажеш редоследот на последната воедно и успешна инсталација, малку подетално бидејки и јас сум заглавен со истиот проблем..Првиот пат го направив апдејтот по грешка, и ми заглави на активација. Вториот пат ми извади Blue Screen, на 99%, и третиот пат помина без компликации.![]()
Нема некоја посебна постапка, сам опробав 3 пати, и от 3-та ми успеа...Може да ми го кажеш редоследот на последната воедно и успешна инсталација, малку подетално бидејки и јас сум заглавен со истиот проблем..
И немам веќе трпение да ја преинсталирам по неколку пати, штом ти велиш на i7 си ја инсталирал саат ипол, замисли јас на semptron 140![]()
Ај те молам додека чекаме рецензија, пиши специфично што толку те импресионираше во играва?Иначе, јас сум до 7ми чаптер и сум преимпресиониран од играва. Све си мислев дека попрво Valve ќе почне да прави игри за конзоли отколку Rockstar да направи асална игра за РС. Али ете, се деси и тоа. Ако го користат истиов енџин и за GTA V може конечно ќе видиме и асална GTA. Ко ќе ја завршам играва ќе напишам едно ревју во подфорумот за ревјуа.
По редослед: енџинот (тука спаѓа и оптимизацијата), графиката, атмосферата, приказната, гејмплејот. Значи комплетна, перфектна РС игра. Знам дека годинава треба да излезат и Far Cry 3 и Hitman Absolution од кои се очекува многу (па и новата Tomb Raider), ама мислам дека уште од сега оваа е игра на годината за мене.Ај те молам додека чекаме рецензија, пиши специфично што толку те импресионираше во играва?
Зашто на многу форуми и рецензии се пишуваат овие зборови, ама никогаш не се специфицира нешто подетално. Јас можам само едно нешто да тврдам, а тоа е дека си хард-кор пц гејмер и не си играл TPS ексклузиви на конзола.![]()
Пак ми кажуваш апстрактни работи, освен за оптимизацијата...По редослед: енџинот (тука спаѓа и оптимизацијата), графиката, атмосферата, приказната, гејмплејот. Значи комплетна, перфектна РС игра. Знам дека годинава треба да излезат и Far Cry 3 и Hitman Absolution од кои се очекува многу (па и новата Tomb Raider), ама мислам дека уште од сега оваа е игра на годината за мене.
Btw не пишав во претходниот пост, играва со мојот хардвер (E8400 @ 4.2 GHz, 4GB RAM, HD6850 @ 950/1000) ја играм на овие сетинзи со 60 фрејма во просек (а негде околу 40 минимални).
Конкретно за гејмплејот, играва има премногу варијабилност. Можеш да ги тепаш непријателите во типичен Max Payne shoot-dodge & bullet-time ефект (кој е бајаги подобрен), но исто така можеш и да ги тепаш од cover, притоа пукајќи на слепо (прв пат да го видам ова вклучено во игра), или па да им правиш supressing fire кога сакаат да те flank-аат, за после да можеш да ја промениш позицијата со roll, па можеш и да легнеш и да ги пукаш....Пак ми кажуваш апстрактни работи, освен за оптимизацијата...
Што со гејмплејот, што е толку импресивно?
Приказната до 7ми чаптер што е толку добра?
Атмосферата ај, можда ти се погодила.![]()
Пукање на слепо имаш веќе години со ред во Uncharted, а би ти предложил истава да ја играш (2ката и 3ката) па тек тогаш ќе збориме за филмскиот филинг на Max Payne.Конкретно за гејмплејот, играва има премногу варијабилност. Можеш да ги тепаш непријателите во типичен Max Payne shoot-dodge & bullet-time ефект (кој е бајаги подобрен), но исто така можеш и да ги тепаш од cover, притоа пукајќи на слепо (прв пат да го видам ова вклучено во игра), или па да им правиш supressing fire кога сакаат да те flank-аат, за после да можеш да ја промениш позицијата со roll, па можеш и да легнеш и да ги пукаш....
Значи премногу опции имаш за напад. Интелигенцијата на непријателите е нешто најдобро што сум го видел досега и уште повеќе придонесува борбите да бидат интересни. За разлика од првите 2 игри овде можеш да носиш само 3 оружја и не можеш толку многу да се опуштиш со пукање, али тоа бајаги придонесува на реалноста.
Приказната ми е на 4то место, и не е толку посебна како првите 2, ама конкретно во оваа игра апла многу му влегуваш на Max во кожа и се ставаш на негово место. А и 5тиот чаптер кога играш во Њу Јорк![]()
Мислам дека нагласив уште во претходниот пост дека приказната и гејмплејот ми се на 4то и 5то местоПукање на слепо имаш веќе години со ред во Uncharted, а би ти предложил истава да ја играш (2ката и 3ката) па тек тогаш ќе збориме за филмскиот филинг на Max Payne.
Едноставно, во сите аспекти е послаба од многу епски игри, само тоа што е оптимизирана ја вади. Ама добро, сфаќам дека на PC не искочиле многу вакви игри и затоа си импресиониран.
Еве конкретно споредена со GTA IV, освен slow-mo се друго е вадена од таму, само што овде е линеарно, нема целосен град и возила. Атмосферата, приказната и се друго може да се мери директ со GTA - затоа не сфаќам што е толку импресивно во играва.![]()