iPad Mini

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.001
Поени од реакции
5.635
Денес е промоцијата, се шпекулира со цена од 300 до 350 долари, исто можно е iPad мини да биде во три-четири различни бои, итн, итн... :) Ќе видиме за некој саат.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Денес е промоцијата, се шпекулира со цена од 300 до 350 долари, исто можно е iPad мини да биде во три-четири различни бои, итн, итн... :) Ќе видиме за некој саат.
I couldn't care less about an apple product.

Повеќе би се интересирал и за Apple Tv, искрено...

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076

Јас ја чекам ПРО верзијата. Мислам дека windows 8 таблетите се прави таблети.
Целосно пц искуство во таблет. Доволно е....

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Џои, ај молим те. :D

Тема за BSOD си има ваљда таму негде, ова е тема за нешто корисно. :)

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Џои, ај молим те. :D

Тема за BSOD си има ваљда таму негде, ова е тема за нешто корисно. :)
Епа гледам само првото мислење на темава е за ајпад мини. Другите се кажуваат што имаат.

Па ај да им кажам и јас што ќе имам :pos:

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Малце тапа.. екран со резолуција 1024х768 пиксели и 16GB простор (најевтиниот модел) = $329. За $199 има Nexus 7 со 16GB и резолуција 1280х800 пиксели.

Моделов е за луѓе кои се решени да се фалат со iPad и кои не знаат за ништо подобро, а немаат да фрлат уште некоја стотка за големиот/нормалниот модел.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
А интересно е тоа што извадија и нов ајпад, iPad 4. Иако 3-ката излезе месец Март епл се одлучува да извади нов за рекордно време.

Чудно од страна на епл

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
А интересно е тоа што извадија и нов ајпад, iPad 4. Иако 3-ката излезе месец Март епл се одлучува да извади нов за рекордно време.

Чудно од страна на епл
не е тоа чудно - apple се обидува да го засени surface уште пред да излезе.
iPad mini ќе биде топ. ќе се убијат од продавање....
а, новиот iMac? me like. like sooooooooooo much! :vozbud::vozbud::vozbud:

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Најмногу ми е жал за луѓето што го купија New iPad (3та генерација) овие месеци (особено дечките во Дуна што купуваа пред некоја недела). Од старт ipad-от им е 'стар'.

Минито со стар хардвер (iPad2) 32гб е $429, Surface RT 32gb $499 со хардвер од оваа година. И ај сеа оди купи го минито.

Исто така мизерно беше што го споредуваат со Nexus 7 ($200).

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.704
Поени од реакции
13.369

Чудно од страна на епл
Комерцијала ќе ги убие. Колку и да се ебаваат со големи ресурси, ќе паднат ако вака продужат. Веќе оние што ги пратеа поради квалитет лека полека ги напуштаат. Башка што се ограничени во перформанси споредено за таа цена. Плаќаш фенци а не и компативилност. Башка вака што прават „иновации“ на секои 3 месеци, за гаџети кои реално на европскиот пазар се во благ пад, поради својата иновативност. Купецот коа ќе даде 200 евра за геџет треба да го држи поддршка бар 5 години. Овие усраа на секоја година да си принуден да зимаш нов. Уствари си имаш избор и да им кажеш Чао џаци. Башка iPad според мене е нешто најнепотребно што излегло. Ај нека виде кец и два. Киндлот кој има помала цена, има повеќе употреба. Ако сакам да користам компјутер ќе зеам лаптоп. Ако сакам да имам нешто покомпактно ќе зеам мобилен за у џеп. Таблет за да се куропецам по кафичи ми е дебилизам. А друга сврха не глеам.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
И без пари да ми даваат не го користам доволен ми е галакси с3

Kajgana Shop

На врв Bottom