Breaking Bad

AniMagus

ペルソナ
Член од
20 октомври 2012
Мислења
1.161
Поени од реакции
4.293

I've got dipping sticks. Епик одговор. :icon_mrgr:
Неверојатна сцена :)

Имам гледано едно интервју со Брајан Кранстон и токму за оваа сцена збореше, како од прва успеал перфектно да ја фрли пицата на кровот, а претходно режисерот се мислел како што со ефекти да се направи. :D

H

HoT IcE

Гостин
ББ со награда за најдобра серија од категорија драма. Читај на порталот.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Ги изгледав првите 4 сезони и ги прочитав првите 22 страни од темава (после тоа е за 5та сезона), па да си пишам и мислење до сега...

Според оценката на imdb и коментарите овде, би рекол дека е најпреценетата серија на сите времиња. Овде секако зборам за драма серии, пошто од "комедии" без конкуренција е HIMYM.
Сериозно, 4 сезони со по 10тина епизоди во просек што траат по 48 минути, а приказната е поместена за максимум 20тина епизоди од нормална серија (помалце и од една сезона). Тупење мозок до немај каде. Има толку многу непотребни моменти што се снимани само за пополнување место. Овде најмногу спаѓаат дијалозите помеѓу Волтер и жена му, син им што нема никаква улога во серијава, и Мари - најнепотребниот лик у цела серија. Поради вакви моменти серијава во категорија на "семејна драма" би била неприкосновена. Али во "трилер драма" - waaaaay boring. Плус, серијава ја има најдосадната епизода што сум ја гледал во било која серија - таа со мувата. Толку глупа и непотребна епизода стварно не знам зошто воопшто трошеле пари за да ја снимаат.

Башка многу е предвидлива. Единствен момент што не го предвидив до сега е кога снајпер од тимот на Дон Еладио ќе почне да пука кон Џеси, Мајк и тој што ќе умре, и кога Гас ќе излезе со раширени раце.

Да немаше толку добра глума и кинематографија мислам дека немаше ни да доживее втора сезона (пошто првата и вака како што е е глупа). Али заради тоа што го има - оценка 7/10 од мене.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.498
Поени од реакции
2.407
Ги изгледав првите 4 сезони и ги прочитав првите 22 страни од темава (после тоа е за 5та сезона), па да си пишам и мислење до сега...

Според оценката на imdb и коментарите овде, би рекол дека е најпреценетата серија на сите времиња. Овде секако зборам за драма серии, пошто од "комедии" без конкуренција е HIMYM.
Сериозно, 4 сезони со по 10тина епизоди во просек што траат по 48 минути, а приказната е поместена за максимум 20тина епизоди од нормална серија (помалце и од една сезона). Тупење мозок до немај каде. Има толку многу непотребни моменти што се снимани само за пополнување место. Овде најмногу спаѓаат дијалозите помеѓу Волтер и жена му, син им што нема никаква улога во серијава, и Мари - најнепотребниот лик у цела серија. Поради вакви моменти серијава во категорија на "семејна драма" би била неприкосновена. Али во "трилер драма" - waaaaay boring. Плус, серијава ја има најдосадната епизода што сум ја гледал во било која серија - таа со мувата. Толку глупа и непотребна епизода стварно не знам зошто воопшто трошеле пари за да ја снимаат.

Башка многу е предвидлива. Единствен момент што не го предвидив до сега е кога снајпер од тимот на Дон Еладио ќе почне да пука кон Џеси, Мајк и тој што ќе умре, и кога Гас ќе излезе со раширени раце.

Да немаше толку добра глума и кинематографија мислам дека немаше ни да доживее втора сезона (пошто првата и вака како што е е глупа). Али заради тоа што го има - оценка 7/10 од мене.
:tapp:(n)

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Јас во недостаток на добри серии за гледање моментално ја гледам пак 5та сезона. Серијата е ремек дело !

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848

Само ќе се сложам за тоа со мувата - ама сепак тоа траеше десетина минути. Муабетот за непотребните ликови не ти држи вода, бидејќи ако така гледаш секоја серија има „такви“ ликови кои ако би ги одземеле ке било многу стриктно, dull, clumsy и такви некои енглезми кои ако се преведат на нашки би изгубиле смисла.
Едноставно не е битно во која категорија спаѓа, ја гледаш и уживаш во секоја помината секунда, барем тоа беше случај со мене.
А со последната реченица - претера така да ова више го сваќам како хејтеризам него како критика,

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.498
Поени од реакции
2.407
Иначе за мувата. Еден претходно кажа некои факти за мувата, нешто со ѓаволот... Како божем нешто дека тоа сакале да го претстават.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Одлични се сите епизоди, и сите имаат смисла, само не ја приметувате. Ме мрзи да објаснувам.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Muvata e edna od najjakite epizodi.

Vo momentov sekomu bi mu bila serijata preceneta, dobi dobar marketingshki moment.

Jas i prva sezona ja sakav mnogu, deka mi bese kvalitetna drama. Vo vtora nikoj ne ocekuvase deka serijata ke otide do "tamu" i site bevme zaprepasteni.

Ednostavno premnogu si se potpiral na "triler" opisot. Krimi triler kao, a gledas drama, pa odtamu 3 oceni podolu odosto treba. :D

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.396
Поени од реакции
25.219
Нормално е една серија со се поголемата популарност да присобере повеќе луѓе кои не ја сакаат. Јас не ја гледав серијата од почеток, ама го фатив "почетокот" на темава, т.е. негде околу првите десетина страни. Тогаш беше периодот кога ја свиѓаш серијата затоа што копуците кои ги мразиш in real life не ја гледаат. Сега секој ја гледа и како што е дојдено форумското време - полесно е да ја мразиш него да ја засакаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom