Ако е точно ова, руни е пичка од карактер
Наводни разговор између Фергусона и Рунија текао је овако:
Руни: Шефе, морамо да разговарамо.
Фергусон: Не желим да расправљам са тобом да ли научници могу да оживе диносаурусе, као у филму Парк из доба јуре. Заборави, то се неће десити.
Руни: Није то. Видите, знам да сам рекао и раније да имам уговор још две године, али желим да идем сад. Хоћу трансфер.
Фергусон: Баш желиш то, зар не?
Руни: Да, желим.
Фергусон: Е па не идеш ти нигде, глупане са пресађеном косом. Ја идем, али ти не идеш.
Руни: Шта сте рекли за моју косу?
Фергусон: Нисам спреман да кажем свима, али Вејне, ја одлазим, идем у пензију на крају сезоне, а ти остајеш у клубу.
Руни: Шта? Не, не можете у пензију.
Фергусон: Могу да радим шта год хоћу. Могу да лансирам пиво користећи краљичине гаће и да шутирам плишане мачке ако то хоћу. Ја идем у пензију, али ћу остати у близини да мотрим на тебе.
Руни: Али то не значи...
Фергусон: Да Вејне, то значи баш то. Доводим мог старог пријатеља Дејвида Мојеса да ме замени. Да, долази човек којег си издао и којег си испљувао у својој аутобиографији и којем си касније морао да плаћаш одштету. Чудно, зар не?
Руни: Али...
Фергусон: То је то Вејне. То је оно што добијеш када ме јавно обрукаш...
Руни: Али ја желим у Бајерн.
Фергусон: Ха! А зашто би те они желели? Они су најбољи тим на свету, а ти си само бледа сенка играча какав си некад био. Чак си и овде замењив, ниси више битан. Сада си други пут показао да си нелојалан према клубу, а и више од тога ако рачунамо твој приватан живот.
Руни: Не морам то да прихватим.
Фергусон: Мораш Вејне. Чак и ако идем у пензију, ја сам и даље шеф. Дуго после мог одласка
ја ћу се и даље бити главни и потрудићу се да испашташ због својих захтева.
Руни: Онда хоћу у Париз.
Фергусон: Иди у Париз. Иди и питај Дејвида Бекама о лекцији коју сам га научио и о томе колико шавова има изнад ока. И поред тога од њега ћеш чути о мени само лепе речи, јер зна да то не би била последња лекција.
Руни: Продајте ме или ћу испричати медијима да се повлачите.
Фергусон: О, па ти ми то претиш момчино? Слободно им кажи. Ја ћу све демантовати, а три дана после тога ћу објавити да идем у пензију. Само да се играм, као што се сад играм са тобом. А кад Мојес дође овде, покушај да не разочараш по други пут у животу.
Фергусон: Када Мојес дође овде, пробај да га поново не испљујеш. Овај пут може ти на суду узети и кућу.