Американска Убавина. Филм кој го гледав со сето внимание од почеток до крај. Можам слободно да кажам дека е најдобар филм во категоријата во која што спаѓа.
За ликовите, јас бев тотално воодушевен, но на моменти и тотално згрозен од секои од нив.
Лестер најпрвин. Го гледав како човек преморен од секојдневните маскирани фекалии на општеството, човек решен за негова внатрешна преродба, решен да го добие вистинското значење на зборот живот. Се дивам на тоа, но како и во секој човек неговите комплекси се нагласени преку скриениот негов педофилски нагон и сето тоа според мене е бидејќи кај него е развиен комплекс бидејќи во случајов не е доволно сексуално задоволен.
Исто така и ликот на осумнаесет годиншниот џанкер ме импресионираше со повеќе мудри мисли. Една од нив и го краси моето место за потпис.
Момчево е слика на скршените детски сонови, трауми кои го натерале да порасне прерано.
И секој друг лик придонесе филмов да претставува мастерпис, но горе-долу џимеј и останатите ги имате доволно добро суштински спомнато.
А must see movie. 10/10.