„Со кого си - таков си!“ - Дали е така?

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Skim si -takav si ..sosema tocno. Onie koj te opkruzuvaat vlijaat mnogu kon nas..nastojuvajki da im ugodime,ili da izbegneme raspravii nie se menuvame i se prilagoduvame na okolinata..taka da..Skim si - takav si <3
 

candybabe

~ПЛАВУШКА~
Член од
16 јули 2008
Мислења
588
Поени од реакции
9
можеби влијае друштвото да ....али ипак мислам дека се зависи до КАРАКТЕРОТ на личноста..:toe:
 

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.346
Поени од реакции
7.470
можеби влијае друштвото да ....али ипак мислам дека се зависи до КАРАКТЕРОТ на личноста..:toe:
Кратко и едноставно:
Каков си ти, такви одбираш да ти бидат другарчиња. Колку повеќе некој од друштвото се менува, толку повеќе излегува од истото.
 

Nu`Bia

Деталка
Член од
10 август 2008
Мислења
59
Поени од реакции
1
Ако прајме муабет само за друштво да,ама за дечко девојка таква работа многу се нервирам ко ќе видам некоја шмизла со некој металец,и ќо ке ја видам пак друг ден во црна мајца кај шо барат хим или еванесенс,сакам да кажам женскиве се попроменливи и прает се за дечко,ќе речит некој па и ти си женско ама некако одев и со крем па почна да слушат At the gates тој...хухухуху,значит се на се до карактерот е.А карактер некој на денешно време слабоо:pos2:
 

*MC*

Печурче
Член од
26 февруари 2008
Мислења
344
Поени од реакции
0
Делумно важи, има и луѓе со посилен карактер кои не се даваат лесно, ама сепак ако продолжат да се движат во таква околина, со такви луѓе кога-тогаш ќе подпаднат под нивно влијание.
 

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
Воопшто не мислам дека е тоа пресудно за да оформиме правилно мислење..Точно е дека друштвото има некакво влијание,,но се зависи од личноста...Ако станува збор за личност со цврст карактер која знае што сака за себе,,и сама одлучува за своите постапки,,и секако правилно расудува што е а што не е добро за неа,,тогаш нема причина за дилеми,,таква личност не би потпаднала под туѓо влијание,,а посебно не под лошо влијание..Така да,,сметам дека сите во друштвото можат да бидат сосема различни,,но сепак да се согласуваат и тоа да не има пречи..И воопшто не е фер да се оформува мислење за некоја личност само поради друштвото,,туку мислење се формира само кога лично ќе ја запознаеме личноста..Но,,секако дека луѓето ќе имаат предрасуди ако знаат какво е друштвото на некоја личност,,на пр. ако се наркомани или сл. нормално е дека би можеле да помислат дека и таа како и другите од друштвото е таква личност,,па затоа сметам дека сепак секој си го бира она друштво кое му одговара и ако веќе е во такво друштво,,нормално ќе може да очекува оние кои не го/ја познаваат доволно да помислат дека е како другите од своето окружување,,но како што кажав тоа мислење не мора секогаш да биде точно
 
С

Спенсер

Гостин
СО КОГО СИ-ТАКОВ СИ,

ова според мене нема врска, зашто????па еве мое искуство, у 8 одд сите другари од моето друштво почнаа да пушат цигари, само јас и уште едно дете не,тоа беше така, и сеуште е така,а и сеуште се дружиме сите, затоа мислам дека нема врска, исто така повеќето од друштвото книга не пипаат, додека тоа не е случај со мене и уште 2-3,
 

rowling

Desperate Cranberrie
Член од
31 март 2007
Мислења
290
Поени од реакции
8
Релативно е... ние сме повеќе луѓе кои се дружиме заедно. Некои од нас мразат турбо фолк да кажеме, а други го слушаат. Тоа не е пречка да функционираме добро. Некој не чита книги, друг чита. Некој сака да излегува по кафичи, некој повеќе преферира да ги мери улиците и да шета по ридовите и шумите. Така да, кој не сака не мора да оди на едното, но неретко се доаѓа до компромис сите заедно да сме по кафичи, или сите заедно да шетаме макар и да било петок или сабота, што за дел од нас не е од особено значење, а за дел да.
Најдобро од се е што сме се прифатиле онакви какви што сме. Така да, пола пола... Со кој си, таков си.. не мора да значи.
 

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
нема врска тоа зависи од карактерот:nenene:
 

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
нема врска тоа секој си има свој карактер и свој начин на размислување понекогаш само делумно може да ти наменат нивни ставови и да бидеш како ни но во глобала секој човек си има свое размисување
 
Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
Колку според вас во ова има вистина? Денес се` повеќе се соочуваме со ситуација неприфатлива (за кого повеќе за кого помалку), се` повеќе има деца кои се оддале на некои пороци. Дали мислите дека друштвото е пресудно за вакво нешто? Дали ако еден другар е наркоман (алкохоличар, што ти знам јас таму, ова само како пример), под дифолт и сите во негова близина се?

Дали ако за некого имате оформено некакво мислење, тоа ви влијае и за оценувањето на личноста на другарот/другарката? Пример друг.. дали ако некој/а е со „кренат нос“, тоа истото важи и за останатите од неговото/нејзиното друштво?

Дали важи онаа српската „С ким си - такав си“? Дали ги оценувате луѓето според другите?

Дали има/нема исклучоци?
...вака....не мора да значи...ако некој дува не занчи и другар му дува...:toe:...инаку кога имам за некого оформено мислење( увек имам за некого...и често пати се е вистина) да влијае многу...но сепак тоа важи само за мене....никогаш не би наметнувала свое мислење некому...посебно не на другарка...
инаку тоа ским си такав си...незнам не мора да значи..зависи...иако најчесто почнуаа да пушат..да дуваат..и што уште не само заради друштвото...во мој случај не хахахахха:toe:....
 

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Nikoj nemoze da te natera da probash cigara ili joint ili alkohol,celo drustvo mi beshe dzanaci,site duvaa ko mentalni sekoj den ebate pa pak u zivot neam probano joint a ni cigara! NI DIM...si pijam ama is pijam od merak i umereno,se kontroliram.
Ali sepak nemozam da kazam deka drustvoto ne me menja ili ja nego,jes da sea ne praam zdravo so tie luge i iam mnoogu super priatelcinja..

Edit: muabetov me potceti na eden vic:
Ja ispratil gospod Deva Marija na zemjata da mu kazuva so kako e tuka..
I posle nekolku dena mu se javuva ovaa i mu vika: Alo gospode ovde Deva Marija..zapadnav vo losho drustvo i probav cigara..
I dedo boze i oprostil...
Posle nekoj den se javuva pak: Alo gospode ovde Deva Marija..zapadnav vo losho drustvo probav joint...
I dedo boze se mislel se mislel i se lutel dolgo vreme i na kraj i oprostil..
Posle 2 dena se javuva pak: "Alo gospode ovde Marija...."
 

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Ako imash karakter NEMA SHANSI da te natera nekoj da napravish neso so nekesh! [Ako imash karakter! da se poftoram]
 

bella

*HOT*
Член од
8 јуни 2008
Мислења
407
Поени од реакции
27
Не,немора да биде пресудно друштвото,за да се промени некој,едноставно да се преточи со друштвото!Ако си имаш свое ЈАС и карактер никој неможе да те натера да бидеш нешто друго,да правиш некои работи,само за да бидеш дел од ,,ЕКИПАТА,,
Но,се разбира има и исклучоци,некои им ја полнат главата,ги убедуваат и сл.замки за да потклекнат и да направат нешто шо неприфакале,таквите лица се слаби личности!Но,за жал живееме во општество со такви свакања,шо сите судат по тоа ,,ским си такав си,,;иако не е секогаш така!
 

Kajgana Shop

На врв Bottom