Физички повреди во вашиот живот

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
1.Како бебе сум и паднал на баба ми од раце, и сум се акнал у радијатор, и сега на левата страна од челото, имам едвај видлива трага.
2. Играјќи жмурка во стан кај тетка ми, на 7-8 год. возраст, не осетно ми влезе во левата подколеница држачот за радијатор(ме откорна), а јас тогаш мало дебело, не сум ни осетил, ама после...пискотници се слушаат од аеродром до к.вода.:tv:
Хаха и мене ми се има случено ова:)
Кога сум бил бебе мајка ми ме чувала ама еден момент сум избегал и јас во дубакот, тој со мене и двајцата по скали:pos:
Среќа ништо не ми се случило, освен што сум пиштел тогаш.

S

SSS-Stolica

Гостин
Досега посериозна повреда кога си ја дупнав главата во второ оделение играв брканица и се сопнав на скала и на ивицата од степеницата се мавнав и одма правец за градска и ми шибнаа 2 конци и толку,а кога сум бил бебе брат ми од количка ме превртувал ама ништо посериозно(уште од тогаш јак сум бил)

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Кога сум бил бебе мајка ми ме чувала ама еден момент сум избегал и јас во дубакот, тој со мене и двајцата по скали:pos:
Аман бе дете, со дубаче по скали. Ѕвер.:tv:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Немам скршено ништо за среќа..
неколку пати лигаментите ги имам истегнато, и кузнајт колку пати рацеве ги имам убо шинато.
Ко мала со нога имам кршено стакла по шо селдуваше ваѓање на срчи од петицава.
Исто ко мала сум пикала од стиропор топчина в нос и не ме сетиле дека имам и после цела вечер крв ми течело и кузнај шо ми праеле на хирургија мала бев не памтам
Од мост кога скокав и се сопнав од шо беше водено и се удрив на железата.
И лани ко се акнав со глата врадијатор и потрес на мозокот имав

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Мал милион пати исчашување на зглобови на нога, едно 3-4 пати го пукнав зглобот на ногата. Скршена десна рака за малку операција, поздрав до д-р. Камиловски, дупнато грло со молив, скршен заб, за малку избегнав прободување со рачка од точак во гради, многу пати се имам одрано и скинато на шајка еднаш за малку и во бубрег да ми влезе, окото десно за малце ќе ми настрадаше и тоа ептен гадно во брканица се лупнав во едно дете и мн блиску до око се испосеков и одма 4 конци. Има и многу поситни повреди ама не ги рачунаме тие.

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Паднав од јаболкница и паднав право на рака - исход (скршеница) :tapp:
По една година од како ми заздраве, игравме фудбал, стојам жив ѕид и право во неа ми ја набија.

Ногата(десната) кај глуждот ја скршив пред 10 години. Се возев на багажник од велосипед:icon_lol: и ногата ми влезе во шпиците - Го заправ велосипедот на стрмна удолница.

На ногата(левата) при приземјувањето од еден скок незгодно згазнав и ги истегнав лигаментите.:tapp:

Повредиве беа до кај 10/11 години. Од тогаш пу пу, ништо ми се нема десено(да чукнам во дрво).

:toe:

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
нозете двете заедно ми се шинвани негде двоцифрен број пати :) ... со колената си иам мака и ден денес поготово со десното требаше некој си инекци да ми стегат дирек в колено :nesum: ... лигаменти иам истегнато мислам дека на десната нога , прсти на рацете иам шинато милион пати. а и глата ко мал ја иам дупнато :helou:

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
А да, заборавив...негде 3-4 одделение праевме ајвар во викендица, Во дворот на комшијата пасеа козите, и јас копиљ да зеам камен да ја акнам козата, се лизнав на една љушпа од пиперка, паднав и ја изгребав ногата кај коленото од бодликава жица. Крваво....:wink:

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Најсериозна повреда до сеа дефинитивно на кичмата, играв фудбал и ми набација, ја некој волеј пробуев ама се погодив само топката не :D Од тука ногата вртење 360 степена на празно и сите пршлени у рбетот ми испукаа, таква болка неам искусено од тогаш, сакав да се онесвестам у моментот...
Сето тоа не ќе беше толку страшно ако ради тој момент не си сјебев кошаркашка кариера, година дена не можев да поднесам физички напор без болки у рбетот, а талент бев, мајке ми :D .

Член од
3 јануари 2009
Мислења
190
Поени од реакции
1
И мене исто бе.Мајка ми до кујната отишла,а вратата од скаливе малце под отворена била и ја да ѕирнам шо има доле,и оп ме снемало по скалите со дубанчето :pos: .Арно ништо сериозно не се десило.Други повреди,заб си имам скршено,главата дупнато,неколку пати исчашено зглоб на нога и то :toe:

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43
Два пати имам пукнато лева аркада, еднаш десна, имам ПОПИЕНО ЧЕКИЧ ВО ГЛАВА ОД ЕДНО ДЕВОЈЧЕ И ТОА, опасна скршеница на нога и одрано нос и чело, и што ти не:smir::smir:

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
За повреди оние средни без скршеници на секој дел од телово мое шо го знам сум се повредил. А за потешки повреди во викендица коа бев таму на една удолница на асфалт правев колути цело лице ми беше после со красти, а и на истото место на злосторство сум набил нос. Сум имал голема среќа пошо знам докторите ми планираа маски да ми ставаат некој за да ми го фиксираат у случај да е скршен.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
1. Некои педери ми џитнаа камчиште од градинка ... и ми ја прснаа главата ...
2.Иам рипнато од тераса кај мене као мал на глава ...
3.Игравме граница/жмурка као копиљаци и рипајки едни гајби се изненадив .. коа пропаднав у шахта и се наденав на метална шипка ... Неможев да одам дооооообри 2недели мислам (одамна беше ... не ми текнуе )
4.Zelenasite ми падна од врвот на карпата на Мобимак плажата пред некои 2-3год.
Не знам као вратот не ми го скрши :pos2::pos2::pos2:
5.И имам некои белези на образ ... зашто се залепив на зид дур игравме жмурка .... али го БАЦИВ =)

Kajgana Shop

На врв Bottom