Фан Клуб: Рома

Член од
13 март 2011
Мислења
1.939
Поени од реакции
1.930
Се поверојатно ќе го земеме Пасторе на 6 месечна позајмица.... (y)


Среќна нова година Романисти!
 
Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
И јас видов насекаде шпекулации дека Пасторе е нашето прво зимско засилување ... Ама додека не добие дрес со бројче не верувам ... Пред Јуве очекувајте уште нешто ... и среќна нова година на сите :)
 

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.007
Поени од реакции
2.043
DiMarzio izjavil deka Roma potpishalla so Leandro Paredes, se ochekuva da ni se pridruzhi vo leto, oti nemame slobodni non-EU mesta za fudbaleri. I za Pastore pishuvaat povekje mediumi, se cheka : ))
 
Член од
20 август 2013
Мислења
11
Поени од реакции
9
Па да Пасторе е можно засилување но позајмица на 6месеци без опции за купување и не е некоја добра опција за Рома, само за ПСЖ да му ја дигне цената пак.
 

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.853
Поени од реакции
8.696
Де Роси легендо наша!!!



De Rosi: Da sam otišao u Junajted, sad bih se ubio!

Vezista Rome zahvaljuje Bogu što letos nije prihvatio ponudu s Old Traforda

Letos su mu mnogi rekli da je lud što ne želi da prihvati ponudu Mančester Junajteda jer bi se u Premijer ligi borio za titulu, dok je veoma nezivesno šta Roma može u Seriji A. Ali Danijele de Rosi ostao je pri stavu da ne mrda iz Rima. I sada zahvaljuje Bogu što nije spakovao kofere i otišao za Englesku.
Naime, Roma se bori za titulu s Juventusom, dok Crveni đavoli pod Dejvidom Mojesom grcaju u problemima i veliko je pitanje hoće li izboriti i četvrto mesto, koje vodi u Ligu šampiona.
"Dobro je što nisam otišao u Mančester. Da jesam, sada bih verovatno počinio samoubistvo", brutalno iskren je bio De Rosi u razgovoru s prijateljima, a prenosi Korijere delo Sport.
"A vrlo lako je moglo da bude drugačije, jer se letos ovde nisam osećao prijatno. Nisam prepoznavao sebe u odnosima s navijačima, sa saigračima... Srećom, to na kraju nije bilo dovoljno da odem iz Rima", reči su 30-godišnjeg De Rosija.
 
Член од
13 март 2011
Мислења
1.939
Поени од реакции
1.930
^ Глуп текст изваден од контекст, тој делот со а врло лако је могло да буде другачије е ок, ама тоа со Da sam otišao u Junajted, sad bih se ubio! . Нема везе овој дел
 
2

~2A

Гостин
Нели последно, Манчестер Сити беше најзагреан за де Роси, кога ги одби јавно. Како тоа одма Јунајтед?
-А и од контекст е изваден текстот најверојатно, затоа што премногу би бил детинест со оваа изјава, доколку е ваква ко што изгледа. :)
 

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.853
Поени од реакции
8.696
Ги гледам играчите и двата тима може да се каже дека ќе играат со најјаките состави, нас ќе ни фали Балцарети, малку во дефанзива ќе бидеме ослабнати со неискусниот Додо, но верувам добил од Гарсија совети како да го одигра мечот и верувам ќе си ја заврши коректно својата задача .. Јувентус е во предност, играат на домашен терен, имаат 5 бода пред нас и ние сме тие што треба да напаѓаме, гледате последните гостувања во Торино ги губиме со голема разлика, но тогаш имавме такви тренери, тогаш примавме и од другите екипи по 4 комада, не само од Јуве, сега е друга ситуацијата, имаме тренер кој ни ја стабилизаше одбраната која е втора најдобра во Европа после онаа на Олимпијакос, плус имаме силни играчи, посебно играчите од средниот ред .. на овој дуел ако сакаме позитивен исход мораме како прво да ги надтрчаме, скоро сите играчи немаат проблем со жолти картони, па во секој дуел треба да се влегува жустро, па при крајот доколку треба и црвен нека се добие доколку се исплаќа, гледам Пирло им се враќа од повреда, ќе играат со Погба и Видал .. јас пак на ова се радувам, тие најдобрите резултати ги остварија без Пирло, со Маркизио,Погба и Видал, сега нормално со Пирло ќе бидат повеќе креативни и за 50% поопасни во нападот, ама губат на цврстина во средниот ред, Пирло не е толку борбен како Маркизио и ја нема таа кондиција и спремност, можеби тоа ќе оди ва наша корист доколку добро им се одбраниме на жестоките напади кои ќе ги прават, имаме цврст среден ред кој оваа година може да им парира ..

Утакмицата е многу важна, пораз може да се каже би значел крај за надежите за Скудетото, тие ќе постојат но значително ќе бидат намалени и ќе станат теоретски, бидејќи Јуве има голем ростер на квалитетни играчи, ние немаме толку, кај нас доколку нема еден од главните играчи многу работи одат во надолна линија, видовте кога го немаше Тоти постигнувавме по еден гол на натпревар, по неговото враќање видовте како помина Катанија, затоа утакмицата е многу важна, реми некако се јаде и е најреална опција, потоа ќе имаме меч кај нас и повторно ќе останеме на само минус 5 бода.
Тоа е тоа, се надевам на фер судење и добар меч, па доколку изиграме и перфектно да ги тепаме, да испаднеме факмени како што е факмен и нашиот тренер Мр.Гарсија !!

Ајде Форца Рома !!
 
Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Па ете помина натпреварот со Јувентус. Заслужено бевме поразени. Цел натпревар Јувентус контролираше и игра и резултат. Топката ја држевме в нозе можеби повеќе од нив, до црвениот картон, но залудно. Тимот како тим потфрли. Не е тајна дека Јувентус има поквалитетен состав од нашиот моментално, се разбира имаат и подолга клупа. Ако бирам најслаба карика вечерва кај нас тоа е дефинитивно Љајич. Колку и да викаме дека на Јувентус им помагаат судиите, сепак тие прават по 5-6 шанси за гол. Судијата ќе им поклони 1, ама 3 нема да им поклони. За картоните незнам што да кажам. Првиот ајде, ама вториот незнам. Мислам дека Кастан го туркаа за позиција а овај ја имаше кренат раката и то е то. Следен натпревар Џенова дома.
--- надополнето: 5 јануари 2014 во 23:50 ---
Леандро Паредес преминува во Рома. Ова го потврди претседателот на Бока Јуниорс, Даниел Ангеличи.

Рома ќе го има Паредес како позајмен играч во наредните 18 месеци, меѓутоа до крајот на оваа сезона ќе игра во некој од клубовите во Серија Б бидејќи нема европски пасош и не може да биде регистриран до крајот на сезонава како играч на Рома.

Наредната сезона Паредес ќе го облече дресот на Рома, која во договорот со Бока има вклучено и право на откуп на Паредес по истекот на 18-месечната позајмица.
 

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.853
Поени од реакции
8.696
Глава горе романисти, одигравме добар натпревар, јас искрено може да се каже дека сум задоволен од играта, посебно во прво полувреме, покрај трите гола Јувентус и немаа некоја посериозна шанса, и тоа ме радува .. сега да си фатиме некое ритамче и повторно да редиме победи, Скудетото полека може да се заборави(се зависи од тоа дали Јуве ќе кикса), наше е да си тепаме утакмица по утакмица, а и да и вратиме за овој пораз со камата на Олимпико;)
--- надополнето: 6 јануари 2014 во 00:29 ---
сега прочитав, доколку сакаме да го купиме Паредес ќе ни требат само 4,5мил .. а замислете за овој играч се вртеа суми од 10-15мил .. доколку е ова точно, капа доле за Сабатини:)
 

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.143
Поени од реакции
16.468
Кога би бил Романиста искрено би ја држел главата горе па сепак не изгубивте од Киево или Катанија туку од тим кој се гради веќе три години и е шампион 2 од нив. Одлична иднина ве чека ако продолжи вака сериозно. Поздрав и главата горе :)
 

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
Кога би бил Романиста искрено би ја држел главата горе па сепак не изгубивте од Киево или Катанија туку од тим кој се гради веќе три години и е шампион 2 од нив. Одлична иднина ве чека ако продолжи вака сериозно. Поздрав и главата горе :)
Истово сакав да го напишам браво. Ќе доживеевме пораз порано или покасно, но подобро од Јуве кој е прв на табелата (иако ни е директен конкурент за скудето) отколку како порано Асколи, Катанија и Бреша. Никој не ни очекуваше дека Рома ќе се бори за првото место со Јуве па ни луѓето во клубот. Да продолжиме да играме добро и да се чека на кикс на Јувентус. Не мора да освоиме скудето најважно е да се пласираме во ЛШ да присобереме пари, да ги задржиме најдобрите играчи и да се донесат уште 2-3 засилувања за следната сезона па тогаш со посилен тим ќе се бориме за скудето. Во моментов реално немаме некоја добра клупа, а Јуве има. Еве сега Де Роси е казнет ќе мора да игра Бредли :facepalm: Вистина има човекот 2-3 потези на секој меч ама затоа има и по 3-4 грешки. Далеку од достојна замена за Де Роси. Напред немаме некое голгетериште што секоја втора шанса ќе ја претвора во гол, а во одбрана сме пак уште потенки. Таму имаме 4 одлични играчи:Мајкон, Бенатија, Кастан и Балзарети, друго ништо. Једвај, Ромањоли и Додо премногу неискусни, Бурдисо не е ни пола од она што беше, и Торосидис кој е онака океј за клупа. Значи следнава сезона треба на секој дел од теренот да се засилиме мале па тогаш и тоа како може да зборуваме за скудето.
Форца Рома! :)
 

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.853
Поени од реакции
8.696
“Nainggolan? There won’t be an auction for him, it’s already over. Will he sign for Roma? I think so, but I might be wrong.”

Ова се зборови на Галиани, и од Кајари изјавија да Рома има конкретна понуда од 3,5мил за позајмицата кои ќе се платат веднаш и додатни 6.5мил на лето за половина од неговиот договор, за неколку дена се може да стане официјално.

-Паредес за неколку дена доаѓа во Италија, веќе се бара клуб од Сериа Б каде до крајот на сезоната ќе игра како позајмен !!

-Еден србин, десен бек од Партизан исто потпиша за Рома без оштета, Радоњич мислам дека се викаше, велат одличен талент, но со лош карактер, тој веќе го посети тренинг кампот тригориа, облечен во опремата на клубот;)

-Велат дека Итурбе е договорен за летово за 15мил.


Која од која поубава вест !! :cool:
 

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.143
Поени од реакции
16.468
“Nainggolan? There won’t be an auction for him, it’s already over. Will he sign for Roma? I think so, but I might be wrong.”

Ова се зборови на Галиани, и од Кајари изјавија да Рома има конкретна понуда од 3,5мил за позајмицата кои ќе се платат веднаш и додатни 6.5мил на лето за половина од неговиот договор, за неколку дена се може да стане официјално.

-Паредес за неколку дена доаѓа во Италија, веќе се бара клуб од Сериа Б каде до крајот на сезоната ќе игра како позајмен !!

-Еден србин, десен бек од Партизан исто потпиша за Рома без оштета, Радоњич мислам дека се викаше, велат одличен талент, но со лош карактер, тој веќе го посети тренинг кампот тригориа, облечен во опремата на клубот;)

-Велат дека Итурбе е договорен за летово за 15мил.


Која од која поубава вест !! :cool:
До скоро Порто неќеше ништо живо да се откажи од Итурбе од кај тие веста ? :) од сигурен извор или ?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom