Фан Клуб: Арсенал

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.062
Поени од реакции
12.954
Лаказет можеби ќе е подобар на местото на амф, каде што е Озил, наместо да игра шпиц. Воопшто не е корисен како напаѓач, никако не погодува тајминг кога да улета во празно, или се забоарава во офсајд, или улетува кога веќе е касно и одма може да се одземе топката. Топките што ги прима, лесно ги губи, не може више да се избори за позици за шут како порано. Вака како амф има добра визија и пас играта му е добра страна, одлично соработува со Оба кога би бил напаѓач, и може да издржи дуел, а и многу е покорисен сега кога би бил свртен кон голот, место вака со грб свртен да прима топки, кога веќе да улета во празно не може. Не е добар потег да се седне Лаказет на клупа, веќе имаме еден некорисен играч во Озил, мора да се најде позиција за Лаказет каде што би бил корисен. Знам дека е добар играч и не ми се гледа вака како делува ко играч што рита само и што се мачи да загради топка, која му се одбива од нозе на секој прием, кога и така е свртен со грб кон гол и е бескорисен, не е Саного...
 
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.862
Не губиме ништо да пробаме и така, секако Озил е полуподвижна мизерија, малце дигна форма 2-3 утакмици и пак е ужас, убедливо најнекорисен играч во клубот, ај ги критикуваме Мустафи, Луиз и одбраната, Лаказет и Пепе, ама сите барем нешто се обидуваат, овој баш ништо не прави.

Со Себаљос ми е чудно што стана, веќе е опоравен, а Артета ич не му дава шанса, дури и како замена, се Вилок има предност дури и кога од клупа влегува во игра.

Можно е да го видиме сега викендот во Фа купот.
 

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.190
Поени од реакции
14.468
Gabriel Martinelli made 26 sprints tonight, more than any other player on the pitch, Arsenal’s second highest coming from Lacazette & Saka (both 11 sprints), while Emerson topped for Chelsea (14 sprints). Martinelli also recorded the top speed (34.11kmh) tonight.
 
Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.062
Поени од реакции
12.954
Мартинели е тоа што мислевме дека лани ќе стане Нкетиа, а има и уште шанси Нкетиа стварно да стане играчиште, ако добие потребната минутажа. Излез од ситуацијава е некако да се најде жртва да се продадат сите играчи кои зафаќаат место на младинците во тимот, пред се Мустафи, Сократис, Џака, Озил, секако претходно треба да се најде некој кој би ги купил. Да се купуваат стрикно играчи како Мартинели од академии со добро скаутирање, ништо не губиме ако не стане играч, а може многу да добиеме ако никне во играч и така да почне еден rebuild на тимот. 10то место сме и така не може полошо, со пари сме тенки, не гледам ситауции како би просперирале ако не се продадат наведените играчи. Во такво сценаиро мислам дека би биле некој тим со многу млади играчи, таленти, кој би се борел за топ4 најпрво (што е подобро од борба за топ10), нешто налик тимот на Арсенал 2007/08, кога не викаа бебињата на Венгер. Ем убав фудбал, со брзи играчи, ем не си заглавен со играчи кој цицаат плата, а само зафаќаат место за играчи кој имаат потенцијална шанса за голем напредок, а не можат никако да ја добијат. Да се има муда, и да се оди на ваков решителен чекор, што повеќе го одовлекуваме, толку повеќе сме во гомна.
 

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.403
Поени од реакции
6.024
Себаљос најверојатно ќе се враќал во Реал уште зимава и ќе барал нов тим кој ќе му овозможел минутажа. Не се вклопвит во системов на Артета излеа и тоа е тоа... само што ако не се донесит замена ќе имаме проблем со недостаток на играчи, една повреда на Џака/ Тореира и остануваме со Вилок како единствен играч кој ќе замена и за Озил и за останатите 2ца од среден ред.
 
Член од
8 септември 2008
Мислења
11.835
Поени од реакции
10.197

Arsenal are in talks to sign Shakhtar Donetsk defender Mykola Matviyenko, according to his agent.

Yuriy Danchenko says Gunners boss Mikel Arteta is keen on the 23-year-old, who has won 20 caps for Ukraine.

He told Ukrainian media: “Recently, my colleagues and I have been constantly in contact with representatives of the Arsenal, and have had meetings.

“The Gunners' hierarchy have already contacted [Shakhtar], and we hope that these negotiations will succeed.”

Matviyenko has been at Shakhtar for his entire career, having progressed through the club's academy.



Sent from my JSN-L21 using Tapatalk
 
Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.861
Поени од реакции
7.086
At Colney. Arteta on Matviyenko: "I'm not going to be discussing any transfer links. It is true that at the back we've been short but there are other positions depending on what happens in the market that we might need to assess. At the moment I am 50-50 [on anyone coming in]."
 
Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.034
Поени од реакции
6.699
Курзава во Јувентус. Агентиве не користат за да си кренат цена на играчите :D
 

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.307
Поени од реакции
12.678
ќе сме земале некој централен дефанзивец од Бразил со шпански пасош, Пабло Мари од Фламенго.
 
Член од
27 септември 2010
Мислења
5.049
Поени од реакции
7.090
На медицински преглед оди денеска. Мене ми личи на панично купување. (не)Играл 3 години во Сити со рекордни 0 настапи. Ако Мустафи планираат да го заменат со ваков трансфер, секоја им чест.
 
Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.034
Поени од реакции
6.699
На медицински преглед оди денеска. Мене ми личи на панично купување. (не)Играл 3 години во Сити со рекордни 0 настапи. Ако Мустафи планираат да го заменат со ваков трансфер, секоја им чест.
Али против Ливерпул беше прејак. Читав коментари, фановите на Фламенго сите јадат гомна оти го продаваат. Артета го знае од Сити. Не значи дека ако не бил рејтнат во Сити дека ќе биде слаб :D
Автоматски споено мислење:

Еве и thread за него.

Автоматски споено мислење:

Го зимаме само за 8 милиони, не губиме ништо,а можеме да добиеме многу.
 
Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom