Тајните на NASA

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.072
И.... што ако крие? И да кажат дека кријат, никому ништо. Да не мислите дека ке откријат пред светската јавност се од почетокот на нивното 50 годишно истражување? А што сте запнале за НАСА? Русите мислите дека не кријат? А да заборавив, тие кријат цели градови во кои се развива Руското оружје и опрема за испитување на вселената.

И на крај краишта, што ако знаете дека постојат други цивилизации некаде џенем? Само може да се почни со црни сценариа, вонземјаните напаѓаат бла бла бла....
Its good to know you are not alone in this

 

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Крие нешто дефинитивно.Еве и клип со нивни видеа, останува прашањето дали видеата и разговорите се оригинални

 
Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Ако е пратена пред неколку години, па уште разбрана и вратена значи дека има некој кај нас в комшии.
Радио брановите одат со некои 300.000 километри во секунда. Колку јас што знам најблиска нам звезда (сонце) пошто за да има живот треба да има и сонце (светлина и топлина) е на 4,2 светлосни години од нас и за жал околу неа нема планети. До неа радио бранови би оделе 4,2 години, истиот да го вратат назат му треба уште 4,2 години.... НЕМОГУЌЕ
Ne veruvam deka im bilo vrateno na signalot, bidejki treba da se vonzemjanite nekade blizu za da vratat. E sega Gary Mekkinon alias Solo dokaza deka ima vonzemjani ama go zatvorija covekot. Sigurno imal cvrsti dokazi. pa go zafrknaa covekot. Sepak i jas sum ubeden deka krijat nekoi dokazi NASA.

Биле САСА ?
:pos2:
 
Член од
13 август 2008
Мислења
44
Поени од реакции
1
Ne veruvam deka im bilo vrateno na signalot, bidejki treba da se vonzemjanite nekade blizu za da vratat. E sega Gary Mekkinon alias Solo dokaza deka ima vonzemjani ama go zatvorija covekot. Sigurno imal cvrsti dokazi. pa go zafrknaa covekot. Sepak i jas sum ubeden deka krijat nekoi dokazi NASA.

и уште една те поддржувам! море овие истиве мислења некако масовно почнаа а?
 
Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
98
Ama pocnavte da se podrzuvate da go izvadam i ja na masa ARGUMENTOT da mi go podrzi nekoj ? :pos2:

Nasa krie Bil Klinton e opsednat od vonzemjani isto kako i angliskata kralica koja e guster i se hrani od 4 toto nivo na pettata dimenzija ... :salut:so nasite slabosti i stravovi ... i ne ne se zaebavam sea za ova :salut:
 

Son.Of.Macedon

Македонист
Член од
28 јули 2008
Мислења
107
Поени од реакции
1
епа ... Шо мислете таа територијата во пустината Невада зашо е ... да потсетам дека ако го преминеш знакот до каде што може да одиш ќе бидеш стрелан.. кој ѓавол знае шо се има таму и зашо слушат тие лабаратории .... Оние кои велат дека всушност мисијата АПОЛО е измислица претпоставуваат дека клипот бил снимен таму .. шоо знам .... нема да се најде некој да ги изаде ебати "херојо" шо ќе испадне ...:raz::pos2:
 
Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Ne veruvam deka im bilo vrateno na signalot, bidejki treba da se vonzemjanite nekade blizu za da vratat. E sega Gary Mekkinon alias Solo dokaza deka ima vonzemjani ama go zatvorija covekot. Sigurno imal cvrsti dokazi. pa go zafrknaa covekot. Sepak i jas sum ubeden deka krijat nekoi dokazi NASA.

и уште една те поддржувам! море овие истиве мислења некако масовно почнаа а?
Super stom me poddrzuvas. Ova sega da go cita Evangelos ke zboruva 3 dena i 3 noki za nastanot. Inaku da se vratam na temata. Imase edna slika kade sto zboruva George Bush, a pozadi nego vo senka imase vonzemjanin. Slikata mi izgledase realna bidejki vonzemjaninot bese skoro nevidliv, odnosno dobro sokrien.
Eve link za slikite: http://images.google.bg/images?hl=bg&q=george bush alien&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
 

DARK3R

Македонец
Член од
14 јули 2007
Мислења
99
Поени од реакции
0
Па сигурно е дека крие,не се за џабе правени тие бази во Невада и добро познатата база Ареа51,штом има предупредувачки знак кој не смееш да го преминеш,во спротива некој снајперист ке те суреди,тогаш има нешто,мислам еве зошто Македонија нема такви бази? нормално ние не сме толку развиени како Америте не слетуваат вонземјани кај нас...
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.271
Aреа 51 е тајна воздухопловна база каде се испитуваат најновите типови, модели и верзии на америчките авиони. Таму беше тестиран и Ф117 и Б2 и Ф22, затоа е забранет пристап и затоа има патроли. Е сега што ќе биде ако ти ги игнороираш сите тие предупредувања, табли натписи и ако со криење и пузање и маскиран да не те откријат патролите се доближиш до оградата и ја прескокнеш??
Што треба да те смета некој стражар таму ?? дека се играш ??

По таја логика сигурно има нешто и во Белата куќа (некој ванземаљец) оти ај пробај да ја прескокнеш оградата, или во Кремљ кај Медведев обиди се преку зид да влезеш... секаде низ светот постојат бази оградени со жици и со воружени стражари , али тоа не значи дека таму чуваат вселенски бродови или ванземаљци !
 
M

makedon^

Гостин
Читам, читам читам... и се смеам. Па добро, 90% од луѓево шо пишат на темава немат појма што уствари се случува зад завесата. Туку така изградени бази, туку така кажано дека сме примиле сигнали, туку така се раѓаат деца пола рептили познати како змиски деца (дело на вонземјаните, генетски инженеринг) се туку така... сигурно некој од наса или шо знам ти кое америчко срање не ги измислила тие нешта... Море луѓе, какви нешта се случуваат низ светот, низ Америка од кога има одржано предавања и презентации за извадени импланти од луѓе кои биле киднапирани од вонземјани со цел преку имплантот жртвата да биде константно следена и во секој момент да може да биде искористена за нова цел (крв, сперма, јајце клетки, и уште многу нешта што им се потребни на вонземјаните а што само природата може да ги создаде) и тоа не е тајна. Кој верува верува, кој не верува останува да докажува дека не постојат вонземјани, демек се немат покажено, не знам шо не знам како, многумина ќе кажат не верувам додека не видам... Јас имам видено НЛО, 2 пати. И не ме чуди, Македонија ли сме што сме, најстара цивилизација после потопот. Се извинувам што најголемо внимание обрнувам за вонземјаните како тајна на наса, бидејќи за други нешта што ги крие не сум добро запознаен. Сепак, тоа што се случило во 1947, тоа што се случува над Македонија последниве години, тоа што се случило на Хаити кога вонземјаните намерно се симнале на плажа и се покажале јавно со цел да видат како човештвото би реагирало во случај на големата средба помеѓу нас и нив.... Овие нешта ви делуваат можеби чудно, но не значи дека ако cnn или bbc не објават (медиуми кои се управувани од НАЈголемите срања на планетава, луѓето или не знам дали се луѓе навистина кои сервираат што сакаат а ние тука како за жал овци гледаме што ке ни се даде (неми набљудувачи и консумирачи на срањата од телевизии))... Ајде да ве замолам да направите една ретроспектива (посебно скептиците) какви чудни нешта се имаат десено, а на крајот се е ладнокрвно сокриено демек нешто без врска е, измислица демек. Еве некни на пример случајот со снежниот човек.

Фама огромна создадена од обични луѓе кои пронашле ‘за чудо‘ Јети (мене ама баш не ми е чудно) и кои немаат ама баш никаков ќар од тоа што објавиле дека го нашле, саме сакале да покажат на човештвото, еве што најдовме и докажавме (нормална реакција на секој човек). И после тоа демек кукла било ?? како не ?? Опааа одма нса и наса да интервенираат... Ги потплатија луѓето со по некој милион, или им се заканија по живот, а овие обични смртници шо да прат, и така се боспомошни, поарно милионче отколку смрт (инстант необјаснет несреќен случај, болест.. во случај да сакаат в крај да покажат која е вистината). А такви нешта има полно... Розвел! Еве ти го чист пример. Прво летачка чинија, после, ај бе балон било за да скријат..Кој сакаше да ја каже вистината си умре, кој не, беше замолчен со милионче, лесна тактика на наса.


А што ќе кажат луѓето во кои има вонземски импланти? Кој страв само тие го претрпиле, сцени како од научнофантастичните филмови. И на крајот една мочана наса ќе се изигрува со чувствата на лугето кои на своја кожа осетиле нешто вонземско, кои некои од нив се пореметиле психички од стравот, оние жени кои родиле хибридни деца, оние кои и ден денеска се инвалиди од една причина што биле суровина за вонземски експерименти. Е тоа е строго чувана тајна. Џабе кога не се кажува на тв, телевизијата е најголем медиум управувана токму од тие непријатели на човекот. На интернет може да се напише се, не можеш да поверуваш 100%, ама тоа влијание што го има телевизијата врз човекот е ненормално големо, затоа и се што ке излезе на телевизија се прифака (во најголема мера) како вистинито, слепо верувајќи дека е така. Но кога медиумите се под нивна капа тогаш се е џабе, така и ке остане во вистина, единствен медиум за жедните истражувачи на мистерии ке биде интернет, без предрасуди, да се погледне во очите на вистината.

И ве молам! Во оваа тема нема мешање на политика! Политиката е срање исто како и таа багра на љуѓе што ја управува а воедно управува се. Тие луѓе ја управуваат и Русија и Америка и Кина и Иран... Се е едно исто, само на вестите се непријатели, најнормално, мора да се продава оружје и народот да се држи во константна војна и страв!

Доколку ми дојде на ум да пишам уште некој доказ во иднина, ке објавам. Поздрав

П.с :tv: suXxX, бидете свои, размислувајте со свој ум, вие сте вие, а не тоа што ви велат!
 

NafuraN

Infinity is my Limit!!!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
286
Поени од реакции
24
Читам, читам читам... и се смеам. Па добро, 90% од луѓево шо пишат на темава немат појма што уствари се случува зад завесата. Туку така изградени бази, туку така кажано дека сме примиле сигнали, туку така се раѓаат деца пола рептили познати како змиски деца (дело на вонземјаните, генетски инженеринг) се туку така... сигурно некој од наса или шо знам ти кое америчко срање не ги измислила тие нешта... Море луѓе, какви нешта се случуваат низ светот, низ Америка од кога има одржано предавања и презентации за извадени импланти од луѓе кои биле киднапирани од вонземјани со цел преку имплантот жртвата да биде константно следена и во секој момент да може да биде искористена за нова цел (крв, сперма, јајце клетки, и уште многу нешта што им се потребни на вонземјаните а што само природата може да ги создаде) и тоа не е тајна. Кој верува верува, кој не верува останува да докажува дека не постојат вонземјани, демек се немат покажено, не знам шо не знам како, многумина ќе кажат не верувам додека не видам... Јас имам видено НЛО, 2 пати. И не ме чуди, Македонија ли сме што сме, најстара цивилизација после потопот. Се извинувам што најголемо внимание обрнувам за вонземјаните како тајна на наса, бидејќи за други нешта што ги крие не сум добро запознаен. Сепак, тоа што се случило во 1947, тоа што се случува над Македонија последниве години, тоа што се случило на Хаити кога вонземјаните намерно се симнале на плажа и се покажале јавно со цел да видат како човештвото би реагирало во случај на големата средба помеѓу нас и нив.... Овие нешта ви делуваат можеби чудно, но не значи дека ако cnn или bbc не објават (медиуми кои се управувани од НАЈголемите срања на планетава, луѓето или не знам дали се луѓе навистина кои сервираат што сакаат а ние тука како за жал овци гледаме што ке ни се даде (неми набљудувачи и консумирачи на срањата од телевизии))... Ајде да ве замолам да направите една ретроспектива (посебно скептиците) какви чудни нешта се имаат десено, а на крајот се е ладнокрвно сокриено демек нешто без врска е, измислица демек. Еве некни на пример случајот со снежниот човек.

Фама огромна создадена од обични луѓе кои пронашле ‘за чудо‘ Јети (мене ама баш не ми е чудно) и кои немаат ама баш никаков ќар од тоа што објавиле дека го нашле, саме сакале да покажат на човештвото, еве што најдовме и докажавме (нормална реакција на секој човек). И после тоа демек кукла било ?? како не ?? Опааа одма нса и наса да интервенираат... Ги потплатија луѓето со по некој милион, или им се заканија по живот, а овие обични смртници шо да прат, и така се боспомошни, поарно милионче отколку смрт (инстант необјаснет несреќен случај, болест.. во случај да сакаат в крај да покажат која е вистината). А такви нешта има полно... Розвел! Еве ти го чист пример. Прво летачка чинија, после, ај бе балон било за да скријат..Кој сакаше да ја каже вистината си умре, кој не, беше замолчен со милионче, лесна тактика на наса.


А што ќе кажат луѓето во кои има вонземски импланти? Кој страв само тие го претрпиле, сцени како од научнофантастичните филмови. И на крајот една мочана наса ќе се изигрува со чувствата на лугето кои на своја кожа осетиле нешто вонземско, кои некои од нив се пореметиле психички од стравот, оние жени кои родиле хибридни деца, оние кои и ден денеска се инвалиди од една причина што биле суровина за вонземски експерименти. Е тоа е строго чувана тајна. Џабе кога не се кажува на тв, телевизијата е најголем медиум управувана токму од тие непријатели на човекот. На интернет може да се напише се, не можеш да поверуваш 100%, ама тоа влијание што го има телевизијата врз човекот е ненормално големо, затоа и се што ке излезе на телевизија се прифака (во најголема мера) како вистинито, слепо верувајќи дека е така. Но кога медиумите се под нивна капа тогаш се е џабе, така и ке остане во вистина, единствен медиум за жедните истражувачи на мистерии ке биде интернет, без предрасуди, да се погледне во очите на вистината.

И ве молам! Во оваа тема нема мешање на политика! Политиката е срање исто како и таа багра на љуѓе што ја управува а воедно управува се. Тие луѓе ја управуваат и Русија и Америка и Кина и Иран... Се е едно исто, само на вестите се непријатели, најнормално, мора да се продава оружје и народот да се држи во константна војна и страв!

Доколку ми дојде на ум да пишам уште некој доказ во иднина, ке објавам. Поздрав

П.с :tv: suXxX, бидете свои, размислувајте со свој ум, вие сте вие, а не тоа што ви велат!
Добро, вака веќе се коментират некоја тема а не со некои безвезни коментари и заебанции...иначе македон, јас воопшто не сум скептик, убеден сум дека постои вонземски живот, убеден сум дека кога тогаш човештвото ќе мора да се соочи со некоја друга раса , што ќе биде најреволуционерно , најважно откритие во историјата...кое сепак изгледа ќе донесе само лоши последици(особено на религиите). Значи покрај толку огромна,бесконечна(несфатлива за човечкиот мозок) вселена, не постои никаква логика да сме ние единствени..но токму тој факт дека вселената е толку голема, укажува на нешто друго , дека барем според досегашните истражувања, шансите дека Земјата е посетена од вонземска интелегенција се многу мали....
А за тоа дека има луѓе во кои има вселенски импланти, или жени кои раѓале хибридни деца , треба да имаш голема моќ и функција за да добиваш и сведочиш за такви информации, или да си малце наивен и да веруваш во некои безвезни емисии кои зависат од замислата на некој режисер...
Точно дека има многу тајни , точно дека за судбината на светот одлучуваат педесетина луѓе , ама зарем стварно веруваш дека постојат луѓе што биле искористени како суровина за вонземски експерименти. И јас имам прочитано за такви случаи ама зошто да вервам , ко можам и јас сеа нешто да смислам да го објавам на интернет па ќе прочитат некој и ќе се креват галама околу тоа...
Зато не требит да си скептик ама на моменти треба да се придржуваме за она : Дур не видам не вервам!:smir:
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.271
Let 3, тешко кењаш на сериозна тема! ова според мене не треба да се дозволи. ДА ПИШЕШ НА ТЕМА ЗНАЧИ ДА ДАВАШ АРГУМЕНТИ И ФАКТИ А НЕ ДА СЕРЕШ БЕЗ ВРСКА! Извини што ти го плеснав така брзо и кратко, но вреди. Биди вешт во дискусиите и секогаш прави го тоа со факти, значи кога пишеш, пиши ЗДРАВИ И ФАКТИЧКИ ПОДДРЖАНИ ПОСТОВИ А НЕ ГЛУПОСТИ! :uvo:
Факти... мислиш во твојот стил што ни ги презентираш како муабетчиња.... Јас никаков факт од тебе не видов само општи муабети дека некој нешто некогаш видел на телевизија или дека се шират муабети?

(Сигурен си дека знаеш што е тоа факт ?)
 
Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.072
U.S. scientists unveil NASA’s secrets about cities on the Moon and microbes on Mars


The former manager of the Data and Photo Control Department at NASA’s Lunar Receiving Laboratory during the manned Apollo Lunar Program, Ken Johnston, has released quite a number of sensational statements recently in the USA. The specialist said that U.S. astronauts found ancient ruins of artificial origin and a previously unknown technology to control gravitation when then landed on the Moon. Astronauts took pictures of the objects that they found, but NASA ordered Johnston to destroy the images. Johnston did not follow the order. He said that the U.S. government had been keeping this information a secret for 40 years.
Johnston's startling Apollo allegations have recently appeared in a new book, "Dark Mission: the Secret History of NASA," co-authored by former NASA consultant and CBS Science Advisor, Richard C. Hoagland and Mike Bara, an aerospace engineering consultant. According to Kay Ferrari, JPL Director of the SSA Program (in a phone call to Johnston last week), it was Johnston "being quoted [as] criticizing NASA in Hoagland's new book, 'Dark Mission,'" that prompted her to ask for Johnston's resignation from the SSA Program. When Johnston refused, citing First Amendment protections of free speech afforded all NASA employees, even those at JPL, Ferrari apparently decided to remove him arbitrarily from the SSA Program this week without cause.
The low quality pictures included in the book depict ruins of buildings, huge dome-like objects made of glass, stone towers and castled hanging in the air.
“I have nothing to lose. I have quarreled with NASA and I got fired,” Ken Johnston said.
Indeed, NASA believes that allegations of the ancient civilization found on the Moon are not serious. The authors of the controversial book also say that President John F. Kennedy, who launched the lunar race with the Soviet Union, actually intended to share extraterrestrial technologies with Moscow. Making a speech at the United Nations Organizations in September of 1963, Kennedy supposedly offered the USSR to organize a joint mission to the Moon.
Richard Hoagland believes that Washington’s interest in the Moon exploration that suddenly appeared after 30 years of silence is based on the lunar findings that the U.S. government has been keeping a secret for 40 years. Russia, China, Japan and even India have publicly announced their plans to work on the exploration of the Moon. The USA, Hoagland said, wants to be the first at this point.



In December NASA announced plans to build an international base on one of the poles of the Moon. The base is to be finished by 2024. Russia’s booster rocket maker, Energia, has a more ambitious program: to build a permanent manned base on the Moon by 2015.

Russia says the base will be built to develop the industrial production of helium-3. U.S. specialists prefer not to say anything specific on the matter. To crown it all, China launched its first satellite to the Moon on October 24. China also intends to launch a lunar base and an unmanned space probe to the Moon by 2010.
Non-radioactive isotope of helium, helium-3, is a powerful fuel for the nuclear synthesis. Only six tons of this fuel would provide enough energy to power a large European country for one year. The qualities of the gas (pollution-free and very high output) make many countries treat the perspective as seriously as possible. Germany, India and China conduct a number of research works to develop methods of helium-3 extraction.
Hoagland and Johnston also intend to prove that NASA virtually acts as another defense department of the United States, entitled to classify important technical and scientific information without the control of the U.S. Congress.
Hoagland says that American astronauts could secretly deliver samples of extraterrestrial technologies from the Moon to the Earth. The technologies, the scientist says, push world’s leading countries into a new lunar race. “Unlike the previous space race between the USSR and the USA, the new one will determine the life of every single human being on Earth,” Hoagland said.
Hoagland and Johnston think that the USA deliberately intensifies shuttle launches in order to shut down the program ahead of schedule and start using new the spacecraft, Constellation, that will let the USA land on the Moon again.
Richard Hoagland says that NASA conceals a number of other secrets, including the discovery of microbes on the surface of Mars. The discovery was supposedly made by unmanned space probe Viking in 1976.
Based on news reports of Russian news agencies

link
 

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Kaкво крш име за тема....
Ајде, пошо решив да не ја фрлам сеуште во чек дис аут, ќе ја реименуваме.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom