Соживотот во Македонија

  • Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
22 август 2022
Мислења
431
Поени од реакции
1.513
Тука е проблемот, дека и ти како многу други реагирате на Марија и Исус, а не на предходните милион постови за Мухамед. Затоа и намерно банализирав, и тоа не за Марија, туку за Мејрем и педофилството, кое во тоа време сигурно ги немало референтните точки како сега. Јас ги почитувам тие искрени верници, не само христијани и муслимани, туку сите искрени верници, и никогаш не би ги навредил, ама тука има еден куп морони што не заслужуваат почит, и постовите беа наменети за нив.
А ти, за промена, почни малце порано да реагираш, излегувај од твојата комфорт зона.
Се гледа дека само од ова мислење си изградил мислење за мене оти сум сѐ освен она наведеното. Особено не ми оди муабетот со оние зависници од нивната конфор зона. Работата, животниот стил ми е токму во насока развивање свест, почитувајќи си ги своите традиции. Токму за овој момент со Мухамед полемизирав со членови на друга тема баш на форумот и не сакав да биде како повторување. Јас почитувам верници, ама оние вистинските. Воопшто не ми е важно кој чија вера понижува истиот го осудувам. Јас со голема почит и љубопитност ги истражувам религиите. Многу убави тасавуф муабети сум имала и со Христијаните и со припадници на Исламот. Ама, од оние со љубов и почит што пристапиле кон тој начин на живот. На факултет најдобра другарка ми беше Муслиманка и секаде ме збореше ,, Грл дека постам цел ден едно кафе не пиеше чекаше зајдисонце заедно да одиме на кафе. Од роднини не сум видела толку почит. " Најголеми добрини во животот сум видела од големи верници од двете вери. Не е ова некој закон дека тие се најдобри едноставно не тие мене, јас нив ги привлекувам. Нешто наоѓаат во мене. Мирни луѓе обично, ќе ми заправат муабет. И ни оди муабетот. Кога живеев во муслиманско маало кога беа пости пазарев со непроѕирни кеси, ден денес исклучувам телевизор на езан, но и на камбани. Јас почитувам секого.

А, за конфор зона, не е место на верник според мене. Токму спротивното. Храброст, будење, пркос и на крај, ако Бог да, победа.
 
Последно уредено:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.781
Поени од реакции
22.903
Пак се враќаме на истото, не ги болело, затоа е касно веќе (ама за тебе)
Па не знам дали баш е за мене Аљо. Тоа радикалната десница која повикува на антимуслимански мерки не верувам дека победува низ Европа од што се многу убави. А башка сакаш едно сто линка да ставам за што прават вашите педомухамедански браќа низ Европа и кое е во последно време мислењето на европејците за нив или џабе ќе си губам време?

Ја викам еве волкот, овој ми вика еве трагот. Имам десетици пријатели низ Албанија , што православни што католици, а да не зборам за Косово, каде прв комшија на дедо ми беше католик, па беа како една фамилија.
Да, да ги знам тие муабети за Боро и Рамиз, сложни другари што си помагаат, неразделни се и слично. Се до моментот кога ќерката од едната фамилија ќе го засака синот од другата, а посебно кога ќерката е од муслиманската страна, а синот од каурската. Е тогаш одеднаш муабетот е Абе Боро да другари сме си помагаме живееме заедно ама знаеш сега ова малце како да ти кажам а да не ме сфатиш погрешно.... Ако убаво, мисли си дека ве сакаат.

Е ова е класичен стереотип. Јас ти кажувам резултати од федерални натпревари по математика, кога немаше шанси да нема босанец да не добие прва , втора или трета награда, а македонци ретко, да не кажам никогаш, ама еве треба да верувам на твоите убедувања и вицевите за Мујо и Хасо (патем речено, босанците се еден од ретките народи од бивша Југославија што се зафркаваат и на нивна сметка, што ги прави уште поголеми од сите тие народи. Бидејќи сигурно нема на интернет такви податоци од минатото, ќе треба да прелистам математички списанија од времето (Математички физички Лист - сигурно никогаш не си слушнал за такво списание, најмногу Нумерус ти поминал низ раце, ама и тоа тешко да го имаш памтено).
Ја па поголеми сервили од македонците кон газдата или позицијата, не сум видел. Можно е и моја субјективна перцепција, ама такво мислење ми е базирано на секојдневните случки во работата.
Да, да како не, сите знаат за големите босански научници од Математички Лист, Нумерус и Кенгур што печат бурек во Германија и се клањаат на Ердоган. Уствари кога ќе размислам може и да си во право од шиптaрска перспектива гледано Босанците се за вас генијалци.

Јасен бев, бурки на 1000 разголени девојки, Муслим шоп, еден на 1000 бутици нормални, е тоа е лага и полуфакт, не се прави наудрен.
За другите проценти, тие се проценти на тие што сакаш да ги трампаш со македонските муслимани. Грото се од Албанија, тие што викаш имаат многу лошо мислење за албанците од Македонија. И тоа е резултат (по мое) на непостоење страв од Господ (60 години комунистичка држава стремена кон атеизам), и немање страв од санксии едно 20 години , после комунизмот. Е сега изедначи ги конзервативните албанци од Макеоднија со тие напредните од Албанија што ми ги препорачуваш во темата Туризам, и ќе видиш каков дисбаланс има во crime ratio.
Не знам дали ти фали диоптрија затоа ќе ти болдирам

How Kosovo Was Turned Into Fertile Ground for ISIS

In a 2010 statistic, young males of the former Serbia and Montenegro (which to a large extent corresponds to the Kosovar Albanians in Switzerland) were found to have a crime rate of 31% of the young males in Swiss population,

Сакаш уште линкови или џабе си трошам време:

Kosovo within communist Yugoslavia had the lowest rate of crime in the whole country.[1] Following the Kosovo War (1999), the region had become a significant center of organized crime, drug trafficking, human trafficking and organ theft.


According to the U.S. State Department's 2022 Trafficking in Persons Report, "The Government of Kosovo does not fully comply with the minimum standards for the elimination of trafficking."


Мислам не знам зошто се замарам со ова. Јавно знаење е дека Косово е шупакот на Европа во сите погледи а особено криминал. Прва асоцијација за Косово е криминал.


Твојот проблем што го имаш со мене и со Африм, е минорен, во споредба со проблемот што го имаш „са собом“. Тебе ти треба лекување, оти од толку негативна енергија не дај боже да имаме тука нов Андреј Брејвик (се заебавам, нема македонци толку храбри како човекот)
Тоа што ти како шиптaр тебе не ти одговара е следново: јас не ебам братучедки, јас не возам 200 низ Чаир, јас не се клањам на педофил, апаш, силувач на жени, сериски убиец и многу веројатно шизофреник, јас не учествувам во вооружени престрелки. Ако мене ми треба лекување, вие 50% треба да сте во затвор, ако на тоа додадеме неплаќање данок 80%+ минимум. Ако јас сум потенцијален Брејвик вие сте реални брејвици. Нема 3-4 дена да поминат да нема шиптaр што си ја убил жената што загинале во вооружена пресметка, што возеле во спротивен правец, што принудувале жени на проституција што не продаваат хероин и дрога. Јас сум ти најмал проблем во случајот. А и да сум лично Брејвик, дали тоа значи дека не сте најдолната, педомухамеданска, нискоцивилизирана, гнасна, нискообразована простачка форма на постоење во светот? Да или не? Фокусирај се глупсоне на ова што ти го зборам, те рачунав 1.5% попаметен од тигарот. Ако јас имам негативна енергија вие сте први во криминал, простаклук и работи од кои нормален човек се срами. Јас сум проблемот зашто укажувам на тоа каква опасна гнасна стока сте, а вие не сте проблемот што сте опасна гнасна стока. Ти влегува ова во имбецилскиот ум или не? Оди во чајторето и објасни им да не се педомухамеданска стока што се пали на криминал и бега од образование. Поголема шанса има некој од тоа селото затуцано каде што си да те утепа затоа што си му ја погледнал булата отколку јас. Од каде беше од Камењане каде што не им даваа на жените да одат на кафе па мораа женски кафич да отворат? Иначе половата сегрегација веќе 4 или 5 години е укуната во Саудиска Арабија. Ама јас сум бил проблемот. Проста стока педомухамеданска што ќе ти каже.

п.с не ми кажа дали веруваш во светото тројство?
Не сум педомухамеданец, тоа е доволно.

Јас ги почитувам тие искрени верници, не само христијани и муслимани, туку сите искрени верници, и никогаш не би ги навредил
Не ти го посакувам ова, ама хипотетички утре ако имаш ќерка и ако се омажи за муслиман што ќе ја тепа и ќе ти ја чита сура ан ниса 4:34 што вика вака

If you fear high-handedness from your wives, remind them [of the teachings of God], then ignore them when you go to bed, then hit them. If they obey you, you have no right to act against them: God is most high and great.

на него да му викаш дека го почитуваш како искрен верник затоа што ја исполнува должноста на гомнарот алах која му ја пренел на педофилот мухамед. Онака да ја тепа пред тебе со доказ дека смее да го прави тоа, а ти да му викаш тебе те почитувам,ти не си проблемот, тебе никогаш не би те навредил, проблемот е еден Сусаро од форум, ти слободно тепај ја ќерка ми и почитувај го зборот алахов. Ебате простакот шпoнски малоумен.
 
Член од
26 септември 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.977
Па не знам дали баш е за мене Аљо. Тоа радикалната десница која повикува на антимуслимански мерки не верувам дека победува низ Европа од што се многу убави. А башка сакаш едно сто линка да ставам за што прават вашите педомухамедански браќа низ Европа и кое е во последно време мислењето на европејците за нив или џабе ќе си губам време?
Јасно ти е тебе дека членовите на радикална десница не се верници, или уште на сила се правиш глуп (или таков си, па тука не можам да ти помогнам). Дури информација од член на федералното министерство за внатрешни работи, назначен за борба против десниот екстремизам, кажа дека во случаеви дури и соработуваат со екстремните исламски организации против „заедничкиот непријател“ , еврејите!
Да, да ги знам тие муабети за Боро и Рамиз, сложни другари што си помагаат, неразделни се и слично. Се до моментот кога ќерката од едната фамилија ќе го засака синот од другата, а посебно кога ќерката е од муслиманската страна, а синот од каурската. Е тогаш одеднаш муабетот е Абе Боро да другари сме си помагаме живееме заедно ама знаеш сега ова малце како да ти кажам а да не ме сфатиш погрешно.... Ако убаво, мисли си дека ве сакаат.
На дебил како тебе нема што повеќе да му се кажуваат муабети, не разбираш дека мнозинсво од младите во Косово си тераат свој начин на верување во исламот, дури тоа се сведува на формалност кај многу случаеви.
Да, да како не, сите знаат за големите босански научници од Математички Лист, Нумерус и Кенгур што печат бурек во Германија и се клањаат на Ердоган. Уствари кога ќе размислам може и да си во право од шиптaрска перспектива гледано Босанците се за вас генијалци.
Еј види го „генијалецот“ успеал да изгугла Кенгур , зузарот кој знае само со двоцифрени броеви да манипулира. Стварно, си успеал ли некогаш во живот да решиш обичен интеграл? За двојни и тројни знам дека си мислел дека се музички ноти. Ама биди искрен, немој да користиш џокер - позови пријател!
Не знам дали ти фали диоптрија затоа ќе ти болдирам

How Kosovo Was Turned Into Fertile Ground for ISIS

In a 2010 statistic, young males of the former Serbia and Montenegro (which to a large extent corresponds to the Kosovar Albanians in Switzerland) were found to have a crime rate of 31% of the young males in Swiss population,
Косово од 2008 е независна држава, па види провери да не се овие статистики од твоите срби (иако се обидуваш да негираш во поранешните постови, сигурно им се восхитуваш до небо)
According to the U.S. State Department's 2022 Trafficking in Persons Report, "The Government of Kosovo does not fully comply with the minimum standards for the elimination of trafficking."
Си проверил за Македонија?
Ако не:
NORTH MACEDONIA (Tier 2)
The Government of North Macedonia does not fully meet the minimum standards for the elimination of trafficking but is making significant efforts to do so. The government demonstrated overall increasing efforts compared with the previous reporting period, considering the impact of the COVID-19 pandemic, if any, on its anti-trafficking capacity; therefore North Macedonia remained on Tier 2

Btw, види кој е главниот снабдувач:
As reported over the past five years, human traffickers exploit domestic and foreign victims in North Macedonia, and traffickers exploit victims from North Macedonia abroad. Women and girls in North Macedonia are exploited through sex trafficking and forced labor within the country in restaurants, bars, and nightclubs. Sex traffickers recruit foreign victims typically from Eastern Europe and the Balkans, including Albania, Bosnia and Herzegovina, Kosovo, Moldova, Romania, Russia, Serbia, and Ukraine.
Ами едни чесни христијани, секоја чест!
Ох, да, заборавив, линкот:
State department
Тоа што ти како шиптaр тебе не ти одговара е следново: јас не ебам братучедки, јас не возам 200 низ Чаир, јас не се клањам на педофил, апаш, силувач на жени, сериски убиец и многу веројатно шизофреник, јас не учествувам во вооружени престрелки. Ако мене ми треба лекување, вие 50% треба да сте во затвор, ако на тоа додадеме неплаќање данок 80%+ минимум. Ако јас сум потенцијален Брејвик вие сте реални брејвици. Нема 3-4 дена да поминат да нема шиптaр што си ја убил жената што загинале во вооружена пресметка, што возеле во спротивен правец, што принудувале жени на проституција што не продаваат хероин и дрога. Јас сум ти најмал проблем во случајот. А и да сум лично Брејвик, дали тоа значи дека не сте најдолната, педомухамеданска, нискоцивилизирана, гнасна, нискообразована простачка форма на постоење во светот? Да или не? Фокусирај се глупсоне на ова што ти го зборам, те рачунав 1.5% попаметен од тигарот. Ако јас имам негативна енергија вие сте први во криминал, простаклук и работи од кои нормален човек се срами. Јас сум проблемот зашто укажувам на тоа каква опасна гнасна стока сте, а вие не сте проблемот што сте опасна гнасна стока. Ти влегува ова во имбецилскиот ум или не? Оди во чајторето и објасни им да не се педомухамеданска стока што се пали на криминал и бега од образование. Поголема шанса има некој од тоа селото затуцано каде што си да те утепа затоа што си му ја погледнал булата отколку јас. Од каде беше од Камењане каде што не им даваа на жените да одат на кафе па мораа женски кафич да отворат? Иначе половата сегрегација веќе 4 или 5 години е укуната во Саудиска Арабија. Ама јас сум бил проблемот. Проста стока педомухамеданска што ќе ти каже.
Море со вакво растројство, ти не братучетки, опасност и твојата сетра да ја ебеш.
Контролирај се малце, многу нервозен некако, таман за психијатрија . Немој ова да го земеш како навреда, туку како совет, стварно можат да ти помогнат таму.
Бтв, во Карпош кој газеше девојки, или во тие населбите накај Аеродром или Лисиче што влегуваа во излог? Пијани македонци, ај што сакате да пијете, ама потоа како зајакот, радите пиздарије.
И види го реперот за мерење на паметност и интелегија, си дал за право тој да рачуна. Ај те молам немој ни 0.01% да ме рачунаш паметен, оти ми се гади човек како тебе да има макар малку позитивно мислење за мене.
А за Камењане, тоа што македонците го прават најдобро, т.е. да сисат фондови од меѓународните фондови, тоа го направи една локална женска организација од селото, а овој па направил филм од тоа.
Не сум педомухамеданец, тоа е доволно.
Досега не беше доволно, оти сакав да видам каков човек размислува вака како ти, ама одсега доволно е, се си кажа!
Не ти го посакувам ова, ама хипотетички утре ако имаш ќерка и ако се омажи за муслиман што ќе ја тепа и ќе ти ја чита сура ан ниса 4:34 што вика вака

If you fear high-handedness from your wives, remind them [of the teachings of God], then ignore them when you go to bed, then hit them. If they obey you, you have no right to act against them: God is most high and great.

на него да му викаш дека го почитуваш како искрен верник затоа што ја исполнува должноста на гомнарот алах која му ја пренел на педофилот мухамед. Онака да ја тепа пред тебе со доказ дека смее да го прави тоа, а ти да му викаш тебе те почитувам,ти не си проблемот, тебе никогаш не би те навредил, проблемот е еден Сусаро од форум, ти слободно тепај ја ќерка ми и почитувај го зборот алахов. Ебате простакот шпoнски малоумен.
Види вака, јас го почитувам и хиндусот што не јаде месо од крава, ама да дојде да ми каже дека дека јас не смеам да јадам говедско, според тебе мислиш дека ќе го слушнам. Или еви ти, те гледам како јадеш свиња, целиот така мрсен по образот, и да почнеш да ми го отечеш мадињата , дојди да јадеш дека е многу вкусно?
Не. не си ти мојот проблем, ниту јас сум твојот проблем, туку ти за себеси си проблем, оти ова што го правиш во форумот ти е храна, тоа го гледам и во овој пост, целиот со гнев, ама и со нервоза, како може еден шиптаp да ги доведе во прашање моите квалитети што ги поседувам, а па ми се восхитуваат еден куп лајкаџии (додуше последно време ти се намалија, не им се интересен веќе). А и во другите постови надвор од „соживотот“, каде ако некој ти го доведува во прашање твојот пост, почнуваш веднаш со навреди, а најслатко ти е тоа сегде, „оти ми е забавно“ .
Дечко без заебанција, еве ти помош!
 

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.781
Поени од реакции
22.903
Види вака, јас го почитувам и хиндусот што не јаде месо од крава, ама да дојде да ми каже дека дека јас не смеам да јадам говедско, според тебе мислиш дека ќе го слушнам. Или еви ти, те гледам како јадеш свиња, целиот така мрсен по образот, и да почнеш да ми го отечеш мадињата , дојди да јадеш дека е многу вкусно?
Не. не си ти мојот проблем, ниту јас сум твојот проблем, туку ти за себеси си проблем, оти ова што го правиш во форумот ти е храна, тоа го гледам и во овој пост, целиот со гнев, ама и со нервоза, како може еден шиптаp да ги доведе во прашање моите квалитети што ги поседувам, а па ми се восхитуваат еден куп лајкаџии (додуше последно време ти се намалија, не им се интересен веќе). А и во другите постови надвор од „соживотот“, каде ако некој ти го доведува во прашање твојот пост, почнуваш веднаш со навреди, а најслатко ти е тоа сегде, „оти ми е забавно“ .
Дечко без заебанција, еве ти помош!
Ретард, муслиман има должност и право да ја тепа жената не ми давај глупи примери со индуси и свинско концентрирај се глупсон. Утре ако ќерка ти ја тепа и ти вика тоа е дел од мојата релгигија што и е, ќе го почитуваш ли? Овој го почитуваш ли што го следел примерот на педото?

An eight-year-old Yemeni girl has died of internal bleeding on her wedding night after marrying a man five times her age, a social activist and two local residents said, in a case that has caused an outcry in the media and revived debate about child brides.

"On the wedding night and after intercourse, she suffered from bleeding and uterine rupture which caused her death," Othman said. "They took her to a clinic but the medics couldn't save her life."


И немој случајно имбецилски да ми вратиш со пост каде некој будист го убива комшијата затоа што тоа по религија не смее да го направи. Знам дека си глуп ама прави разлика меѓу водење по религија и прекршување на правила во религија. Ако некој се декларира како будист и убива луѓе тој оди спротивно на религијата. Ако муслиман жени 8 годишна и има секс со неа, тоа е во склад со религијата. Прво нека твојот дебилен камењарски мозок ги разграничи овие две работи. Овој потполно смее да се земе со 8 годишна и да је ебе. Го почитуваш ли? Јас сум бил после за лечење. Ти си болесник што почитува луѓе што сметаат дека е во ред ова горе, да се тепа жена, да се пљачкаат каравни, да се палат села и жените да се земаат како робинки. Со божја волја аминувано.

Одговори, Мерџан ја тепа ќерка ти и ти вади куран и ти вика ова мојата религија го наложува а ти треба да ме почитуваш како верник во случајот муслиман. Ќе го почитуваш ли? Немој дебилен пример како со хиндусот кој тебе те принудува на нешто. Мерџан не те принудува ти да си ја тепаш твојата жена ама бара да го почитуваш да ја тепа ќерка ти алах така заповедал. Ќе го почитуваш ли?
 
Член од
26 септември 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.977
Ретард, муслиман има должност и право да ја тепа жената не ми давај глупи примери со индуси и свинско концентрирај се глупсон. Утре ако ќерка ти ја тепа и ти вика тоа е дел од мојата релгигија што и е, ќе го почитуваш ли? Овој го почитуваш ли што го следел примерот на педото?

An eight-year-old Yemeni girl has died of internal bleeding on her wedding night after marrying a man five times her age, a social activist and two local residents said, in a case that has caused an outcry in the media and revived debate about child brides.

"On the wedding night and after intercourse, she suffered from bleeding and uterine rupture which caused her death," Othman said. "They took her to a clinic but the medics couldn't save her life."


И немој случајно имбецилски да ми вратиш со пост каде некој будист го убива комшијата затоа што тоа по религија не смее да го направи. Знам дека си глуп ама прави разлика меѓу водење по религија и прекршување на правила во религија. Ако некој се декларира како будист и убива луѓе тој оди спротивно на религијата. Ако муслиман жени 8 годишна и има секс со неа, тоа е во склад со религијата. Прво нека твојот дебилен камењарски мозок ги разграничи овие две работи. Овој потполно смее да се земе со 8 годишна и да је ебе. Го почитуваш ли? Јас сум бил после за лечење. Ти си болесник што почитува луѓе што сметаат дека е во ред ова горе, да се тепа жена, да се пљачкаат каравни, да се палат села и жените да се земаат како робинки. Со божја волја аминувано.

Одговори, Мерџан ја тепа ќерка ти и ти вади куран и ти вика ова мојата религија го наложува а ти треба да ме почитуваш како верник во случајот муслиман. Ќе го почитуваш ли? Немој дебилен пример како со хиндусот кој тебе те принудува на нешто. Мерџан не те принудува ти да си ја тепаш твојата жена ама бара да го почитуваш да ја тепа ќерка ти алах така заповедал. Ќе го почитуваш ли?
Зузарот ака Шупакот , нешто нервозен. Абе ти си класичен дебил, тука нема веќе дилеми.
Пред 2000 години и Мејрем, и жената на Мухамед , на тој рејнџ се ебеле од 9 до 14 , и тогаш тоа било нормално за нив. Ама не ова порано, таа малце подоцна. Ме потсетува на тој бизарниот виц со двајца педофили. Еј што би ја ебел ова девојката вика едниот. А другиот му вика демек , малце по пристоен - немој бе има 9 само години. А овој другиот му вика , девет, девет , ама се ебе како 12 годишна. На тоа ниво си и ти зузар, не си подобар од нив.
И глеј заканувачки, немој случајно...е храбар МАКЕДОНЕЦУ... правец ➡ Психијатрија, дур не е касно.
П.с. успеа нешто да изгуглаш за интегралите?
 

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.781
Поени од реакции
22.903
Зузарот ака Шупакот , нешто нервозен. Абе ти си класичен дебил, тука нема веќе дилеми.
Пред 2000 години и Мејрем, и жената на Мухамед , на тој рејнџ се ебеле од 9 до 14 , и тогаш тоа било нормално за нив. Ама не ова порано, таа малце подоцна. Ме потсетува на тој бизарниот виц со двајца педофили. Еј што би ја ебел ова девојката вика едниот. А другиот му вика демек , малце по пристоен - немој бе има 9 само години. А овој другиот му вика , девет, девет , ама се ебе како 12 годишна. На тоа ниво си и ти зузар, не си подобар од нив.
И глеј заканувачки, немој случајно...е храбар МАКЕДОНЕЦУ... правец ➡ Психијатрија, дур не е касно.
П.с. успеа нешто да изгуглаш за интегралите?
Вака Аљо ќе се префрлиме после на хумор ако сакаш и глупи досетки. Ти рече дека почитуваш верници без разлика дали се христијани и муслимани или друго. Утре ќерка ти се жени за Мерџан кој е муслиман. Мерџан ја тепа. Тоа е во склад со исламот и со наредба и дозвола од алах, значи фино лепо си пишува во куранот тоа.

Ова е едноставно дури и за твојот дебилен мозок. Значи Мерџан се држи во склад со исламските принципи. Ќе го почитуваш ли? Знам дека кога си напикан во тесно изволеваш некои ќерефекии и глупи вицеви ама да се фокусираме на суштински работи. Ќе го дозволиш ли тоа? Ќе го почитуваш ли тоа? На крајот на крашитата тоа неговата вера му го дозволува, а ти рече дека почитуваш верници. Значи што правиме сега, смее да ја тепа? Јас еве интеграли да речеме не знам, појма немам. Не ме бива за тоа. Ти оправдуваш и почитуваш педофили. Што е пострашно?
 

Shahbaz

Транс Шиптaр
Член од
15 октомври 2013
Мислења
522
Поени од реакции
1.071
(Математички физички Лист - сигурно никогаш не си слушнал за такво списание,
Ја само што отворив “Вечерњи математички љист”, и читам Нермин Једначина победил, а второ место Интиѓер Абакуси од Призрен. Има и контакт од медресите каде што студирале математика, за надежни таленти да аплицираат.
Автоматски споено мислење:

Се гледа дека само од ова мислење си изградил мислење за мене оти сум сѐ освен она наведеното. Особено не ми оди муабетот со оние зависници од нивната конфор зона. Работата, животниот стил ми е токму во насока развивање свест, почитувајќи си ги своите традиции. Токму за овој момент со Мухамед полемизирав со членови на друга тема баш на форумот и не сакав да биде како повторување. Јас почитувам верници, ама оние вистинските. Воопшто не ми е важно кој чија вера понижува истиот го осудувам. Јас со голема почит и љубопитност ги истражувам религиите. Многу убави тасавуф муабети сум имала и со Христијаните и со припадници на Исламот. Ама, од оние со љубов и почит што пристапиле кон тој начин на живот. На факултет најдобра другарка ми беше Муслиманка и секаде ме збореше ,, Грл дека постам цел ден едно кафе не пиеше чекаше зајдисонце заедно да одиме на кафе. Од роднини не сум видела толку почит. " Најголеми добрини во животот сум видела од големи верници од двете вери. Не е ова некој закон дека тие се најдобри едноставно не тие мене, јас нив ги привлекувам. Нешто наоѓаат во мене. Мирни луѓе обично, ќе ми заправат муабет. И ни оди муабетот. Кога живеев во муслиманско маало кога беа пости пазарев со непроѕирни кеси, ден денес исклучувам телевизор на езан, но и на камбани. Јас почитувам секого.

А, за конфор зона, не е место на верник според мене. Токму спротивното. Храброст, будење, пркос и на крај, ако Бог да, победа.
Шуќур што не живееш меѓу Сики, со анџар во појас имаше да се шеташ.
 
Последно уредено:
Член од
22 август 2022
Мислења
431
Поени од реакции
1.513
Ја само што отворив “Вечерњи математички љист”, и читам Нермин Једначина победил, а второ место Интиѓер Абакуси од Призрен. Има и контакт од медресите каде што студирале математика, за надежни таленти да аплицираат.
Автоматски споено мислење:


Шуќур што не живееш меѓу Сики, со анџар во појас имаше да се шеташ.
Шуќур и за двајцата, очигледно и ти не живееш. Шуќур што живеам во општество коешто досега дозволило да сум иста и зад штитот на тастатурата и во живо. Секое општество коешто со цел да бидам прифатена ќе ме услови да мразам и да се бранам со оружје би било општество од коешто би сакала да заминам. Моето оружје како една жена може да биде мојата интелектуална работа и, дај Боже еден ден, мајчинство.

Единствено препирки и коментари сум добивала од луѓе коишто мрчеле оти според нив един правилен начин е неприкосновено мрзење на едната страна а сѐ друго е предавство. А имало ситуации кога и јас и моите претци сопствениот идентитет сме го бранеле многу повеќе од дел од оние коишто повикувале на омраза или смрт на која било страна.

Тоа не значи дека сум слепа на неправдите, разните политички игри во светот и слични работи.Тоа не значи дека нема да реагирам на глупости кажани против припадници на мојата националност, вера и сл. што сум го направила многу пати. Но, благодарна сум што не ми дошле на глава работи коишто би ме натерале да ме заслепи отпор и генерализација.
 
Последно уредено:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
13.376
Поени од реакции
28.468
Пред 2000 години и Мејрем, и жената на Мухамед , на тој рејнџ се ебеле од 9 до 14 , и тогаш тоа било нормално за нив.
Efendi, Marija spored hristijanstvoto nemala seksualni odnosi. A mislam i spored islamot.
Osven ako ne e taa nekoja druga Mirjam ja se izvinjavam.
Pogledni ja debatava.
 
Последно уредено:
Член од
25 март 2012
Мислења
8.351
Поени од реакции
4.791
Efendi, Marija spored hristijanstvoto nemala seksualni odnosi. A mislam i spored islamot.
Osven ako ne e taa nekoja druga Mirjam ja se izvinjavam.
Pogledni ja debatava.
Ама според реалноста имала, ако родила.
 
Член од
22 август 2022
Мислења
431
Поени од реакции
1.513
Efendi, Marija spored hristijanstvoto nemala seksualni odnosi. A mislam i spored islamot.
Osven ako ne e taa nekoja druga Mirjam ja se izvinjavam.
Pogledni ja debatava.
Ова е точно.
Муслиманите не веруваат дека Исус е син Божји и не веруваат дека ја вкусил смртта измачуван на крстот, туку бил вознесен од Господ и веруваат дека на Судниот ден ќе дојде повторно. Дури според некои се смета дека воопшто всушност не ни вкусил смрт поради истото вознесување. Но, ова последново е тема на многу дебати и е не ретко порекнувано. Но, зачнувањето на Марија не е преку бесчестие и тоа јасно го пишува во сурата.

Исто така, за возраста изнесена за жените во Куранот исто има дебати, затоа што според некои теолози, годините на жената всушност ги сметале од годината на нивниот прв месечен циклус, но и за тоа немам наидено на некои саглам тврдења за да гарантирам.

Религиите и Христијанството и Исламот (припадниците на други религии нека не ми се лутат, не поседувам доволно информации за да коментирам), доколку се изземат деловите со војни и алудирања на какво било непријателство се всушност многу убави прирачници за животот, пред сѐ, богати со мудрост. Ги имам прочитано и Библијата и Куранот. Од како да одржуваш хигиена, физичка, умствена и душевна, до каков сосед да бидеш, да се задоволуваш со умереност...
Како и можеби, оној најважниот момент според мене, што го има и на двете места - труди се, создавај, залагај се, но не очајувај, остатокот препушти го Нему. Во овие стресни времиња, барем недела дена во месецот сите вака да живееме, ни анксиозност, ни obsessive compulsive disorder ни слично нешто би останало.

Што се однесува до другите делови, секој има право да не примени дел со којшто не се согласува и не го смета за својствен. На крајот на денот, кој се води според почит кон себеси и другите и чиста совест, за мене е доволно добар верник. Подобар од оној којшто можеби рецимо пости, но и се напива, тепа, навредува и сл.
 
Член од
25 март 2012
Мислења
8.351
Поени од реакции
4.791
Ретард, муслиман има должност и право да ја тепа жената не ми давај глупи примери со индуси и свинско концентрирај се глупсон. Утре ако ќерка ти ја тепа и ти вика тоа е дел од мојата релгигија што и е, ќе го почитуваш ли? Овој го почитуваш ли што го следел примерот на педото?

An eight-year-old Yemeni girl has died of internal bleeding on her wedding night after marrying a man five times her age, a social activist and two local residents said, in a case that has caused an outcry in the media and revived debate about child brides.

"On the wedding night and after intercourse, she suffered from bleeding and uterine rupture which caused her death," Othman said. "They took her to a clinic but the medics couldn't save her life."


И немој случајно имбецилски да ми вратиш со пост каде некој будист го убива комшијата затоа што тоа по религија не смее да го направи. Знам дека си глуп ама прави разлика меѓу водење по религија и прекршување на правила во религија. Ако некој се декларира како будист и убива луѓе тој оди спротивно на религијата. Ако муслиман жени 8 годишна и има секс со неа, тоа е во склад со религијата. Прво нека твојот дебилен камењарски мозок ги разграничи овие две работи. Овој потполно смее да се земе со 8 годишна и да је ебе. Го почитуваш ли? Јас сум бил после за лечење. Ти си болесник што почитува луѓе што сметаат дека е во ред ова горе, да се тепа жена, да се пљачкаат каравни, да се палат села и жените да се земаат како робинки. Со божја волја аминувано.

Одговори, Мерџан ја тепа ќерка ти и ти вади куран и ти вика ова мојата религија го наложува а ти треба да ме почитуваш како верник во случајот муслиман. Ќе го почитуваш ли? Немој дебилен пример како со хиндусот кој тебе те принудува на нешто. Мерџан не те принудува ти да си ја тепаш твојата жена ама бара да го почитуваш да ја тепа ќерка ти алах така заповедал. Ќе го почитуваш ли?
Си ја утнал Албанија скроз, имам близок пријател од Тирана, оженет е од Корча, он се декларира како муслиман, а од жената им се христијани, сме излегувале често заеднички брачно и нема шанси да ги разликуваш што вера се, сите празници ги празнуваат, пијат, јадат свинско, сигурно во Косово не е до толку, сигурно во Македонија уште повеќе.
И друго кај овдешните муслимани не сакаат да прифаќаат дека Аиша била 6 години, мнозинството веруваат дека била 18 години, веруваат дека бил совршен човек, милостлив и безгрешен.
Сите ајети во куранот кои се контраверзни не ги прифаќаат како такви туку им даваат друго подобро значење.
Тепањата што се дешаваат во денешно време не е последица на исламот, тие се последица од патриархалните времиња.
Исламот и општо верата повеќе е симптома, болеста е нешто друго, друга тема.
 

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.781
Поени од реакции
22.903
Си ја утнал Албанија скроз, имам близок пријател од Тирана, оженет е од Корча, он се декларира како муслиман, а од жената им се христијани, сме излегувале често заеднички брачно и нема шанси да ги разликуваш што вера се, сите празници ги празнуваат, пијат, јадат свинско, сигурно во Косово не е до толку, сигурно во Македонија уште повеќе.
И друго кај овдешните муслимани не сакаат да прифаќаат дека Аиша била 6 години, мнозинството веруваат дека била 18 години, веруваат дека бил совршен човек, милостлив и безгрешен.
Сите ајети во куранот кои се контраверзни не ги прифаќаат како такви туку им даваат друго подобро значење.
Тепањата што се дешаваат во денешно време не е последица на исламот, тие се последица од патриархалните времиња.
Исламот и општо верата повеќе е симптома, болеста е нешто друго, друга тема.
Јас се декларирам како веган. Понеделник јадам амбургер, вторник пилешки стек, четврток бурек со месо. Ама другите денови не јадам месо, така што веган сум. Како атеист браниш религија во која ти си на смртна листа, го знаеш тоа нели? Или да ти читам што вика хадисот на Бухари:

"The Messenger of Allah [SAW] said: 'Whoever changes his religion, kill him.'"


Следен пат кога ќе се видиш со тој другар ти кажи му го следново: Љуљзим ти како муслиман имаш наредба од алах мене да ме убиеш. И ќе ме убиеш ли? Ако не, зошто се декларираш како муслиман? И види што ќе ти каже.

Сва среќа ако шиптaрите ги отфрлаат лошите работи од исламот. Ама не може и кур у гз и душа у рај. Да вика после јас муслиман сум ама пијам алкохол јадам свинско и слично. Како што се дешава сега на запад, имам кур ама се идентификувам како жена.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom