S
SpaceTraveler
Гостин
Овие истите се што ги проповедаа четирите Евангелија од новиот завет дечко!A ваков третман од нив ќе добиеш гратис:
http://forum.kajgana.com/threads/Верски-вести-iii.66311/page-71#post-7371729
Овие истите се што ги проповедаа четирите Евангелија од новиот завет дечко!A ваков третман од нив ќе добиеш гратис:
тие се православци беA и ваков третман од нив ќе добиеш гратис:
Да, да, иститe се што го проповедаа:Овие истите се што ги проповедаа четирите Евангелија од новиот завет дечко!
не си 6 6 /6[DOUBLEPOST=1467283688][/DOUBLEPOST]Слободен сум.
93 93/93
Sent from my C2000 using Tapatalk
Решете го на најдемократски начин, како што ја решија и царската фамилија Романови, ради демократија а кои беа причинителите? Еврески мистицисти кои бараа "демократија". Епа ја видовме вашата демократија со пролевање на толку невина крв на луѓе, а зошто? Затоа што беа ПРАВОСЛАВНИ. Епа, драги мои окултисти еврејски мистицисти, тоа неееееемаааа да пројде тука и се покренува иницијатива да бидете забранети со ЗАКОН. Така да, вилл кип ин тач, ќе следат нови инфо мноооогу брзо......
Поставуваш тема за која не си спремен да дискутираш, за која немаш став зошто би се забраниле разни учења... мислам знаеме зошто: православието ти е загрозено, а тоа е „многу лошо“ за Македонија, според твојот ограничен ум.
Да ја затвориме темава кога нема што ние да кажеме тука на форумов, имало надлежни тие се најспособни...
Остави го тоа на нас тогаш, надлежните, да го решиме како што мислиме дека е најдобро и готово....
Но сум и можам да кажам за тебе дека не си, најмалку пак си ослободен од гревот. Не се ослободува од гревот така после ебање, госпотовата молитва и каење и гревот веќе не е грев! Тоа е заблуда, а во спротивно ти си контрадикторна личност на православието, ако гледаме од оној - христијански аспект. А што се тиче до мене, ти прави што ти е Волја - “Зборот на гревот е ограничување”.не си 6 6 /6[DOUBLEPOST=1467283688][/DOUBLEPOST] Решете го на најдемократски начин, како што ја решија и царската фамилија Романови, ради демократија а кои беа причинителите? Еврески мистицисти кои бараа "демократија". Епа ја видовме вашата демократија со пролевање на толку невина крв на луѓе, а зошто? Затоа што беа ПРАВОСЛАВНИ. Епа, драги мои окултисти еврејски мистицисти, тоа неееееемаааа да пројде тука и се покренува иницијатива да бидете забранети со ЗАКОН. Така да, вилл кип ин тач, ќе следат нови инфо мноооогу брзо...
Таман ќе помислам дека си го напишал најглупото можно нешто, ќе напишеш уште поглупо.... Кој црни окултисти убивале православни бре греото една?! Како можеш да трескаш вакви глупости?! Мизерија од човек! Ете тоа си ти!не си 6 6 /6[DOUBLEPOST=1467283688][/DOUBLEPOST] Решете го на најдемократски начин, како што ја решија и царската фамилија Романови, ради демократија а кои беа причинителите? Еврески мистицисти кои бараа "демократија". Епа ја видовме вашата демократија со пролевање на толку невина крв на луѓе, а зошто? Затоа што беа ПРАВОСЛАВНИ. Епа, драги мои окултисти еврејски мистицисти, тоа неееееемаааа да пројде тука и се покренува иницијатива да бидете забранети со ЗАКОН. Така да, вилл кип ин тач, ќе следат нови инфо мноооогу брзо...
Не постои невина пролеана крв... барем јас не верувам дека постои такво нешто.
Хепта,Бегај ајде фантазирај на друго место,
Inicijativata za zakon za zabrana ke ja podeneste na baza na osnova "sportivni veruvanja od nasite". Uhmmm...OK. Ondak,idam ja da podensam edna inicijativa za zakon ...da se priznae celvosta kako eden vid frizura!Решете го на најдемократски начин, како што ја решија и царската фамилија Романови, ради демократија а кои беа причинителите? Еврески мистицисти кои бараа "демократија". Епа ја видовме вашата демократија со пролевање на толку невина крв на луѓе, а зошто? Затоа што беа ПРАВОСЛАВНИ. Епа, драги мои окултисти еврејски мистицисти, тоа неееееемаааа да пројде тука и се покренува иницијатива да бидете забранети со ЗАКОН. Така да, вилл кип ин тач, ќе следат нови инфо мноооогу брзо...
Бидејќи наскокна да си одбраниш братот по вера - да ти објаснам што му кажав:Хепта,
на кој начин можеш да ја потврдиш Телемската фантазија како реализација?
Како разликуваш фантазирање од реалност?
Никој нема ништо да поднесе... но интересно е за согледување до каде оди едно верување и што прави со умот на верникот и разбирањето на поимот држава, посебно демократска држава ... и какви се апсурдности носи кога исчезнува или ја губи фантомската битка која сами си ја наметнуваат.
Фанатзијата си е фантазија, небитно на што или кого се однесува.Бидејќи наскокна да си одбраниш братот по вера - да ти објаснам што му кажав:
мислев на фантазирања во стилот теории на заговори во врска со масоните vs православни, западот против Русија православна и останати мистерии на кои твојот побратим ги темели неговите ставови на омраза кон евреите и останатите кои не се православни... а не фантазии во врска со верувањето негово.
.
Пример 2000 години прикаски за враќање на исус наспроти реалноста дека не се вратил?Како разликуваш фантазирање од реалност?
Прост пример: и да ти кажам, пак (по кој знае кој пат) нема да разбереш.Пример 2000 години прикаски за враќање на исус наспроти реалноста дека не се вратил?
Па едноставно е Мики, 2000 години набадање “еве сега само шо не дојде, ќе дојде, знаците се тука....“Прост пример: и да ти кажам, пак (по кој знае кој пат) нема да разбереш.
Трај си...