СП Хрватска 2009 - Македонија : Германија (17:30h)

Кој ќе победи на натпреварот?

  • Македонија

    Гласови: 63 79,7%
  • нерешено

    Гласови: 1 1,3%
  • Германија

    Гласови: 15 19,0%

  • Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Диви мајсторееее. Прво полувреме исклучиво заради него водевме. БЛЕСНА...9 одбрани за 30мин!

Второ полувреме нема да го коментирам бидејки од самата помисла на тоа полувреме неможам да се смирам.

Но и покрај се, ја сакам Македонија, ги сакам репрезентативците и сум горд со нив. Бидејки моментално секоја репрезентација и е страв да игра со нас, падна вицепрвакот...ке паднеше и светскиот првак!


Правдата победи на дуелот со Полска...ке победи правдата и утре!
 

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.711
Поени од реакции
5.357
Kirе Lazarov svoj je crveni karton nazvao nepravednim, jer je bio u napadu i zaustavljala su ga dvojica, a namjere sigurno nije bilo.

Ile Temelkovski nije došao na konferenciju za novinare, poslao je svog zamjenika Zvonka Šundovskog. On je čestitao Nijemcima, ali i jasno rekao: "Isključenje kapetana potpuno je poremetilo našu igru, zaredale su se tehničke pogreške posebno u napadu, a Nijemci su to koristili za brze kontre."

Izbornik Njemačke izdvojio je dva ključna trenutka utakmice: "Utakmica je bila vrlo teška, nemojmo se zavaravati. Uz isključenje Lazarova bilo je važno da su proradile i naše kontre, a i dalje smo igrali dobru obranu jer se Makedonci u stvari nisu predali. Pobjeda je stigla jer smo igrali kao tim, a prije svega je zaslužna naše koncentracija u igri.", rekao je Heiner Brand.

Tek na kraju konferencije za novinare pridružio se i sam Kiro Lazarov: "Jasno je bilo da su se Nijemci dobro pripremili, no mi smo pokazali da zaslužujemo poštovanje, samim time što su Nijemci slavili nakon utakmice, jasno pokazavši koliko su sretni."

Komentirao je Lazarov i svoj crveni karton: "Zbilja moje isključenje nije bilo zasluženo. U napadu sam se našao u sendviču između dva Nijemca i sasvim instinktivno dignuo lakat. To je u potpunosti preokrenulo utakmicu."

Lazarov je ipak, kao svaki dobar kapetan, svjestan da još uvijek ima šanse: "Nije ovo kraj naše odiseje u Varaždinu i na Svjetskom prvenstvu. Sutra moramo pobijediti Rusiju, pa nastavljamo u Zadru", dao je svim Makedoncima nadu Kiro Lazarov.



извор
 

klime7

vending
Член од
6 ноември 2007
Мислења
1.241
Поени од реакции
52
Горд сум на нашите ракометари и во овој пораз, штета што многу работи зависат од Кире, колку ќе беше поинаку да имавме уште еден како него, или барем приближно добар како Кире,
искрено се надевам дека нема да падне концентрацијата во овие моменти,
утре со фер судење одиме на победааа! :vozbud:
 
Член од
22 мај 2007
Мислења
558
Поени од реакции
4
Браво за нашите ракометари со играта и пожртвуваноста што тамо ја покажуваат мислам дека треба да се гордееме со нив.

За последниов натпревар со Германија можам да кажам дека по бламирачки и наместен натпревар до сега немам гледано.
 

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
190
Честитки за нашите, одиграа јуначки. Се гледаше дека не им одговара да една мала земја, најпрвин ги понижи вицешампионите, па сега да ги разнесе и шампионите. Сепак што е наше ќе си го земеме. Инаку атмосферата беше на највисоко нивом како и во претходните мечеви кога играше Македонија
 
Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Абе ја не гледав, ама што е, тука е. На крај, нималку не треба да се разочаруваат поради поразот од Германија, која отсекогаш е била поим во ракометот. Исто како да изгубеме од Бразил во фудбал, а да пружеме јак отпор.
Неправедно судење? Ма што ве изненадува?
 
Д

Демијан

Гостин
Сепак херои се за мене,сите до еден!На Наум да му тргнеше,а и да не се повредеше Алушевски мислам дека ќе имавме многу подобра игра а со тоа и поволен резултат.Многу работи зависат од Кире тоа е лошото.Ама од друга страна па и како да не зависат кога е најдобар ракометар во свет.Ова не го кажав дека сум Македонец искрено зборам.И Балич е добар и Карабатич ама како Кире нема.

Ајде утре одиме со сите сили со мотивација на максимално ниво на победа.Ако победиме одлично а ако не победиме,Лазаров,Мојсовски и ред други пак за мене ќе бидат херои....
 

caci_cris7

Red Devil Girl 4ever
Член од
28 октомври 2008
Мислења
294
Поени од реакции
3
Мамето да им е**м ја на судиите глупави, педери ниедни, само тоа имам да кажам.
Инаку супер беа нашите и така нека продолжат.
Црвена, црвена боја ми е најмила
за тебе пееме НАПРЕД МАКЕДОНИЈА :vozbud::vozbud::vozbud:
:oeoeoe:
 

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Against all odds people!
We will prevail!!!!!!!!!!

Налетав на два одлични текста од една хрватска новинарка. Стигаат очигледно признанија одсекаде за нас!

21.01: Makedonija mi vratila strast za rukometom

Baš sam tijekom prve utakmice Svjetskog prvenstva u Varaždinu, u kojem su gledatelje skoro uspavali Poljaci i Alžirci, s kolegicom Kristinom komentirala kako nam gledanje tog lošeg rukometa otupljuje radost koju smo nekad osjećale za najmuškiji od svih sportova.

Gledati Alžir, Kubu, Saudijsku Arabiju i Australiju (mada se kolega Petar Plevnik barem može šegačiti s šamaranjem mrtvog klokana) nije baš prelijepo iskustvo, više je kazna, kao da si u školi bio zločest i onda za kaznu te pošalju na tu utakmicu.

Kod ostalih utakmica Svjetskog prvenstva jako nam je teško uživiti se u samu igru (osim kad igra Hrvatska), jer moramo usput pisati tekstove, ubacivati rezultate i slike i raditi sve one čarolije koje na kraju vama dragi čitatelji prikažu što se to odigravalo na terenu.

Nakon prve utakmice Makedonije, koju su za gol izgubili od omraženog im Tunisa, nije nam bilo jasno kako su dobili Island. Međutim, prvo protiv Alžira, kad smo vidjeli da Makedonci imaju još kojeg igrača osim Kirila Lazarova, te potom protiv Poljske, kad smo skupa s većim dijelom novinarske lože bili na nogama, a laptopi zaboravljeni treperili (na stolovima!!!) vratili su nam Makedonci pravi rukometni gušt.

Na mobitelu je već novi ring – Makedonija naviva za vas, a razmišljam hoću li zbilja u srijedu učiniti ono što nisam već godinama – odjenuti crvenu majicu. U hotelu Turist sam danas otišla malo porazgovarati s Kirom i prijateljima, te usput na tečnom njemačkom spustila nedaleko njemačkih novinara, kojima je većini zabrinut izraz krasio lišca, kako ja mislim da će Makedonci napraviti još jednu senzaciju, baciti i svjetske prvake na noge.

Pravo im i budi, tim njemačkim novinarima, a posebno jednoj televiziji, čiji našminkani reporteri svaki put kad se javljaju iz dvorane ugase nama u loži svjetlo.

No, da ne zaboravim svoj omiljen hobi, a to je osvrtanje na uvjete rada u varaždinskoj dvorani. Neki mi predbacuju da sam jedina koja se žali, što sigurno nije istina, ali baš me briga. Reći ću da smo u ponedjeljak imali špijuna u zlatnom VIPu, nazovimo ga D.B., koji je svjedočio kolačima posloženima u oblik brodice, livriranoj posluzi i svakojakim delicijama.

Iste su većinom ostale nekonzumirane, a meni nikad neće biti jasno zašto se na takva mjesta, koja na 10 minuta posjeti predsjednik ovaj i šef onaj, prezentira sve naj naj, dok se onima koji u stvari prenose glas o gradu diljem svijeta organizira slabija usluga? Pričaju mi kolege o nejakoj praščadi koja se okretala na Sljemenu, pa vrela služila novinarskoj hordi, i poručuju kako moram početi pratiti te druge sportove.

Sad kad sam zadovoljila i svoju dnevnu dozu kritike, a da ne bih razočarala one koji me cijene i vole :) uputit ću pozdrav parkiralištarcima uz poruku: Čuvajte mi mjesto na G4….


22,01 Misterija crvene majice


Jučer sam kazala kako razmišljam o tome da odjenem crvenu majicu za utakmicu Makedonija – Njemačka. Međutim, kako sam ujutro morala na posao, a u crvenom izgledam poprilično blijedo, odustala sam od nauma.

Makedonci su izgubili, a ja sam deprimirana. Deprimirana jer me ta repka, od svih na Svjetskom prvenstvu u Varaždinu impresionirala, ali i deprimirana jer smo još jednom imali priliku vidjeti koja je točno razlika između malih i velikih reprezentacija. U sudačkim očima dakako.

Dva Čeha u 46. minuti susreta, kad je Makedonija protiv svjetskih prvaka imala svega –2 isključuju Kiru Lazarova, a ostalo znamo. Bi li se to dogodilo da se nije radilo o Makedoniji? Postoje oni koji u tome vide pomaganje Nijemcima kojima nije išlo baš najbolje, ima i onih koji kažu kako je Kiro samo odreagirao konačno na batine koje je nekažnjeno dobivao tijekom cijele utakmice, i tako u stvari Nijemcima dao točno ono što su htjeli.

Ja mislim da se radilo i o sreći, jer je zbilja pravi peh imati mogućnost u dva dana odigrati dvije fantastične utakmice i onda izgubiti na takvoj bedastoći. I zato se pitam, bi li moja crvena majica promijenila stanje stvari?

Ovo je tek odgovor na jednog kolegu novinara iz Makedonije, koji voli čitati Sportnet, i koji mi je odmah nakon utakmice predbacio upravo to. U šali dakako. Nadam se.

Kak je rekla Scarlet O'Hara (koja također nije nosila crveno), sutra je novi dan, i moje su sve karmičke sposobnosti usmjerene na to da Makedonija dobije Rusiju i otputuje u Zadar.

Od ostalih sitnica spomenut ću slinavo varaždinsko vrijeme, koje mi nikako nije pasalo, a nadam se da neće upropastiti ni izlazak i danas brojnim makedonskim navijačima.
 

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.453
Поени од реакции
1.791
Има некој информација дали против Русија ке игра Алушевски?
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom