Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Земи го,нема да зажалиш,јас обично давав по некоја лоша критика за речиси секој шампон но овој е лично испробан и можам да ти гарантирам со глава дека е одличен.Не си свесен колку многу имав проблеми со пагањето на косата,и кога еднаш ми го препорачаа тој(ретко ги слушам другите)оттогаш постојано го користам и значително ми се намалија тие проблеми.Влакно нема да испадне од мојата коса.
Секако тоа зависи и од твојата како ке реагира.
Баш ќе го пробам.Може да се најде по маркетиве нели?
 
Р

~~РубинРед~~

Гостин
Баш ќе го пробам.Може да се најде по маркетиве нели?
Подобро купи го од аптека,или од дрогерија за парфеми,шампони такви работи,од маркети не знам дали има а и да има не ти препорачувам.:)
 
Член од
22 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
2
Zdravo na site,

Od pred 3 nedeli zapocnav svoj rezim protiv opagjanje na kosa. Imam 28 godini i nemam nekoj golem problem so kosata. Vo sekoj slucaj e poretka od vremeto koga imav 18. Znaci bi bil srekjen da go zadrzam toa sto go imam. Mojot rezim se sostoi od slednovo:

1. Originalna Rogaine 5% pena (dva pati na den). Penava e stvarno dobra, voopsto ne go mrsi skalpot i kosata lesno se oblikuva. Duri i ostava vpecatok na pogolem volumen. Iritacii nemam.
2. Revivogen - DHT blocker - ednas dnevno. Nema sansi da se stavam na Propecia (Finasteride). Ne planiram da prezemam tolkav rizik za takov eventualniot benefit. Vikaat deka 2% od lugjeto gi dobivale negativnite efekti a sto imam citano po ovoj i po drugi stranski forumi imam cuvstvo deka pola od lugjeto gi dobile efektite. Edinstvena kao legitimna alternativa sto ja imam najdeno na net e Revivogen koj se nanesuva na skalpot. Nema negativni efekti osven sto e mrsen pa zatoa go upotrebuvam pred spienje. Stanuva zbor za priroden preparat. Go spomnuvaat na dosta legitimni sajtovi pa po nekoja analogija racunam deka e legitimen.
3. Ketokonazol 1% od Alkaloid - mnogu ne mi se dopagja sto mi ja susi kosata taka da razmisluvam da go prekinam i da probam nekoja drug sampon.

Prvite 2 preparati gi nabaviv preku internet i mesecno vkupno me cini skoro 3000 denari. Razmisluvam da dodadam i uste nekoj proizvod i se mislam za tricomin, spiro krem ili maslo od emu.

Ke ve apdejtiram za ponatamosniot progres.

Pozdrav
 
Член од
22 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
2
Razmisluvam proizvodite sto pogore gi spomnav da gi kombiniram i so nekoj od proizvodite na Eugene Perma koja e sto legitimna firma na svetsko nivo. Imaat cela paleta na proizvodi protiv opagjanje na kosa specijalno za mazi. Kolku sto znam vo mk se nudat vo salonot Younique vo tc Beverli hils. Neznam dali se nudat na drugo mesto. Dali funkcioniraat, stvarno neznam. Vo mojot rezim bi go vklucil samponot i tonic sprejot. Sega za sega ke mu dadam sansa na Revivogen kako DHT blocker, barem 6 meseci. Ako ne funkcionira bi se prefrlil na ostanatite proizvodi od Eugene Perma.
Dali mozebi nekoj gi koristi pa da spodeli nekoe mislenje?
 
Член од
9 ноември 2009
Мислења
325
Поени од реакции
56
Јас искрено првпат слушам за Ревивоген како ДХТ блокер и тоа на природна база, без оние странични ефекти (добро познати на секој што има грижи околу косата) кој се добиваат од пропециа. Ме интересира дали го има овој ДХТ блокер негде во Македонија, по што ми се чини многу комплицирано многу нарачувањето на интернет, па додека чекам да ми стигне, триста работи. Јас користам пилфуд 2 % (миноксидил од 2% произведен од босна) но сакам да се пренасочам на 5 % пошто евидентно дека за мажи тој има ефект. Сакам да ве прашам за совет околу шампонот кој шампон е најдобро да го користам, во комбинација со минохидил. Читам од некој Рецепт, Кетоназал, Нирел, или друго нешто. ВО план ми е да користам минохидил 5%, шампон некој и некој ДХТ блокер ама исклучиво на природна база (незнам дали такво нешто ке најдам во Македонија). Доколку и тоа не помогне на мисла сум за оние коса системи кој се повеке ги рекламираат се до појавувањето на клонирањето на фоликулите.
 
Член од
22 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
2
Aleks10, jas kolku sto znam Revivogen ne se prodava vo Makedonija, go nabaviv na internet. Prvpat nabaviv kozmeticki proizvodi preku internet i mi naplatija plus carina i DDV. Me interesira drugite kako pominale pri nabavki preku net. Inace, Revivogen jas sepak ne mozam go preporacam posto seuste neznam kolku e uspesen. Vekje sum 1 mesec na proizvodot i rano e da se kaze. Imam cuvstvo deka opagjanjeto mi e namaleno, iako moram da kazam deka i prethodno nemav nekoe golemo opagjanje. Imam nekoja skepsa za ovoj proizvod posto e legitimno da se razmisluva deka: Ako ovoj proizvod funkcionirase top ke imase FDA odobrenie i Finasteride nemase da se prodava. Sepak mislam deka kaj nekoi lica stvarno bi funkcioniral. Revivogen imaat napraveno in vitro testovi i se pokazal kako popotenten od Propecia, ama verojatno e druga rabota kako funkcionira in vivo. Go izbrav, poradi toa sto na povekje sajtovi se nudi kako prva alternativa na Propecia. Ako nema zadovolitelni rezultati, ke se prefrlam na Eugene Perma.
 
Член од
20 октомври 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
Јас денес почнав со овие следнава терапија: Пилфуд 5%, шампон Кетоконазол од Алкалоид, а веќе 2 недели пијам по 2 чаши зелен чај и чај од коприва (во џезве со врела вода ставам една кесичка чај од коприва, и една зелен чај).
Ај пишете некој од поискусните дали има ефект од ова. Некако најефтина варијанта ми се виде....
 
Член од
1 септември 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
ako saka nekoj imam 3 ceseli doma od LASER COMB za prodavanje laserski cesel za kosa gi davam po 3000 denari imat seuste i garancija koj saka podetalni informacii so e kako e neka pisi na email: pece-petrevski@hotmail.com
 
Член од
19 ноември 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво дечки.

Ај и јас да си ја кажам маката, со надеж дека некој ќе помогне.

Некаде при почетоков на годинава забележав опаѓање на косата, проследено со чешање, имам и црвенило на скалпот. Отидов кај дерматолог, ми даде синодерм гел, се мачкав околу два месеци, немаше никакво подобрување. Човекот креваше раменици кога го прашав што да правам со опаѓањето на косата (wtf).
Ок тоа, зедов упат, отидов во Скопје во клинички центар, ми препишаа Кетоконазол и Алпикорт лосион. Имаше некое подобрување со Алпикортот, само за месец дена користење пак имаше големо опаѓање, сепак не толку како порано. Следниот пат кога виде дека се подобрува ситуацијата, ми препиша Panthenol заедно да се користи со Кетоконазол. Состојбата се влоши, Пантенолот косата ми ја мрсеше многу. После ми препиша Jin Jira со Алпикорт и Кетоконазол, ситуацијата воопшто не се подобри. Нон стоп пиев Бедоксин три пати на ден. Сега користам Келуал шампон и лосион и ми даде едни апчиња Clarion кои биле против чешање, Бедоксин веќе не пијам. Додека ги пиев Clarion 2 недели, чешањето скоро и да престана, сега веќе не ги пијам и чешањето почнува да се враќа. Со опаѓањето нема подобрување, дури од пред 2-3 месеци се гледа изретченост кај темето и залистоците.
Некаде кај февруари бев и на анализи за тироидната жлезда, рекоа дека е супер. А со години имам проблем со оние кафеави флеки што се појавуваат најчесто во лето, но со неколку мачкања со Канестен се губеа на неколку месеци. Моментално важно ми е да го средам чешањето, а после ќе видам што ќе правам со опаѓањето. Претпоставувам дека се поврзани опаѓањето и чешањето. Инаку имам 21 година.

Ако имате некој предлог каде да се обратам, што да направам или слично, ќе ви бидам многу благодарен ако предложете нешто.
 
Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.576
Ако ти е типична машка Алопециа дијагностицирана тогаш, тоа ти е генетска наследност.
Јас имам залистоци не големи, можам да кажам дека се релативно мали, а исто така и татко ми има такви на 48 години. Не е важно.
Пробав да ставам Пилфуд од 5% и имав резултати. За 1 месец почнаа да ми се приметуваат нови влакна на залистоците. Но лошото е тоа што постојано ке треба да го користиш. Ако престанеш за одприлика 1-2 месеци ке почне пак да ти се враќа во нормала. Тоа ти е генетика, нема бегање.
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.492
Recept земи го, го препорачаа погоре, добар шампон е и помага во опаѓањето :)
 
Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
abe bas e fora da nemas kosa poso si muz od visok testosteron paga i dzabe a plus ona ako te saka i onaka ke te saka nema veze kosata pljus sekoas poevtino moze da se kupi sex nego da se zamaras so amaterski neprofesionalen fuckinship, taka da bash e fora bez kosa ...
 

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Recept земи го, го препорачаа погоре, добар шампон е и помага во опаѓањето :)
Помага во опаѓањето или е против опаѓањето...? :)

Иначе и јас почнав од скоро да го користам,па ќе видиме.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom