Рецепти за во блендер

T

templar55

Гостин

Дефинитивно, мислам дека нема да купам сок од продавница повеке. 1500 денари го зедов денес, Max, со 2 години гаранција.

2 киви, 1 банана, 1 портокал, 2 круши, 2 јаболки сето ова измешано во 1 литро цеден сок од лимон. Отстранете ги семките и лушпите од сите овошја и насецкајте ги на мали парчиња пред да блендате. Машината не треба да работи повеке од 1 минута (така пишува во упатството де). А и доволно е.

Со чудово можат да се прават најразни смеси од било што, горенаведеново беше мојава смеса за денес, сега за некоја минута ке правам пак, само со вода и лимон наместо цеден сок од истиот (бидејки мајка ми исцедила пред да дојдам дома со блендерот :) )

Па така да темава можеме да ја користиме за да си ги споделуваме сите специјалитети што си ги правиме за наша секојдневна употреба, јас ке блендам денес почесто бидејки сум и настинат :)

Поздрав.
Каде го зеде ако не е тајна :)

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.819
Поени од реакции
1.580
Абе ОК, кај да е... Јас пошто и билдам си реков и овошје треба да јадиме чат пат :) Нема врска, ако е во гурманско, каде и да е...

Каде го зеде ако не е тајна :)

Инаку не е како тој на сликата, таа слика онака ја ставив рандом. Од еден локален дуќан во Кавадарци, ама ги има насекаде не е нешто што поретко се наоѓа да речиш... Имаше и 2600 денари од Горење ама некако многу ми се виде.
--- надополнето: 30 октомври 2013 во 16:45 ---
Алелуја пријателе... него блендеров.. за билдери е?

Па ја као билдер сметам дека е :D

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
3 калинки ( или поголема количина рибизли)
Бисквити
Едно пакетче шлаг
Една чаша млеко, една вода......

Сето тоа изблендирајте го и ставете го во замрзнувач.
Мераци.... :)

Член од
18 јануари 2013
Мислења
24
Поени од реакции
13
1 лажица путер од кикирики
Банана
Бисквити
Несквик ( протеин со вкус на чоколадо ако сакате да биде по билдерски )
Мелено ленено семе
Млеко 250-300 мл

Try it once , you will love it :)

A

AnFem

Гостин
Рецептиве ви се за спортисти и билдери. Јас си правам комбинации од јаболко, млад спанаќ, целер, лимон...

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.367
Поени од реакции
7.136
гледам темата е во гурманско катче,ќе си дадам дозвола да постирам шо работи Power Juicer па направете споредба,како ви одговара

IMG_20131017_184615.jpg IMG_20131017_190750.jpg IMG_20131017_191923.jpg

ова е целиот сок што го изваде,од две чаши чист сок си целосно заситен,затоа се меша со вода (одам и до 50-50,водата ви е здрава и треба да се пие што повеќе) и се пие пополека :D

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.819
Поени од реакции
1.580
2 актинидии, 2 лимони, 1 круша, 1 банана, 1 портокал, доволно вода колку да се залее овошјето.
Доза витамини бидејки сум настинат.

Се добива нешто повеке од литар и половина сок. (густ, како просечен ѓус :) IMG_20131031_140457.jpg IMG_20131031_140733.jpg )

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.879
Поени од реакции
20.502
Guacamole
1 avokado
pola patlidzan
cetvrt crven kromid
polovina limonov sok
magdanos
jalapeno ili nekoja luta piperka (normalno ako jadete ljuto)
sol po zelba i malku crn piper

stavete se ne go blendajde kako kasha neka ima i malku parcenca, so bilo kakov corn chips strasno dobar sos.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
0,5кг. патлиџани
2 пиперки
1 краставица
1 кромид
1 лук
сол
зејтин
5-10 коцки мраз

Патлиџаните се варат и лушпата им се вади. Пиперките се чистат од семето. Краставицата и кромидот се лупат и се сечат на неколку дела. Лукот се чисти и се здробува. Сето ова се става во блендер, се додава малку сол, малку зејтин и коцките мраз, се блендира и супата е готова.

:)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Јас деновиве си правам едноставно и многу вкусно смуди секое сабајле:

2 киви
1 цеден цитрон (дека сакам течно да ми биде а не густо)
1 портокал
1 мандарина
1 банана
2 кафени лажици од мешавина од 4 мелени семиња (тиква, сончоглед, лен, и интегрален сусам) ептен убав вкус имат дури е препорачано со јогурт нешто такво да се измеша, но мене уште поубав вкус ми даваат кога го ставам во смудито.

:love::love:

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
@MyloXyloto јас искрено не знам зошто Виталија ги продаваат мелени семињата кога веројатно знаат дека не треба. Сите семиња, особено лененото семе се мели непосредно пред користење т.е мелено смее да стои само околу 15 минути. После тоа не што не е корисно туку е и токсично затоа што оксидира.
Знам дека е поголема мака да мелеш семки пред смудито ама би те советувала во иднина да избегнуваш мелено ленено семе кое е има рок на траење со месеци или години. Искоментирав мислеејќи дека ете можеби не знаеш ...

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.921
Поени од реакции
11.297
@MyloXyloto јас искрено не знам зошто Витали ги продаваат мелени семињата кога веројатно знаат дека не треба. Сите семиња, особено лененото семе се мели непосредно пред користење т.е мелено смее да стои само околу 15 минути. После тоа не што не е корисно туку е и токсично затоа што оксидира.
Веројатно ова е причината што еднаш кога користев мелено ленено семе од Тедико, имаше вкус како кит за прозорци (не сум пробал кит али мирисот одговараше на вкусот од семево). После неколку користења го фрлив.
Е сега друго ленено во тегла што имав земено пред тоа... не беше толку лошо.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
@MyloXyloto јас искрено не знам зошто Витали ги продаваат мелени семињата кога веројатно знаат дека не треба. Сите семиња, особено лененото семе се мели непосредно пред користење т.е мелено смее да стои само околу 15 минути. После тоа не што не е корисно туку е и токсично затоа што оксидира.
Знам дека е поголема мака да мелеш семки пред смудито ама би те советувала во иднина да избегнуваш мелено ленено семе кое е има рок на траење со месеци или години. Искоментирав мислеејќи дека ете можеби не знаеш ...
Добар совет, ете глеаш не знаев, неделава прв пат купив и добро ми беше, башка и ради тврда столица повеќе мислев дека ќе ми помогнат, и ми помогнаа :D ќе знам за иднина да одбегнувам мелени семиња или да ги користам помалку кога немам др алтернатива.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Добар совет, ете глеаш не знаев, неделава прв пат купив и добро ми беше, башка и ради тврда столица повеќе мислев дека ќе ми помогнат, и ми помогнаа :D ќе знам за иднина да одбегнувам мелени семиња или да ги користам помалку кога немам др алтернатива.
Во ваква комбинација што ја пиеш ( која патем е преубава ) слободно можеш и зрна ленено семе да ставаш, истиот ефект ќе го има, а нема да ти смета на голтање. Или подосадната варијанта е онаа со машинките за кафе мелење, за десет секунди ти е готово.

Kajgana Shop

На врв Bottom