Казаки
Атаманот - Army of Christ
- Член од
- 2 септември 2011
- Мислења
- 1.526
- Поени од реакции
- 1.969
Али ај... не е за тука муабетот има тема историја!1.Грција била македонска провинција во времето на Александар Македонски
Али ај... не е за тука муабетот има тема историја!1.Грција била македонска провинција во времето на Александар Македонски
Pa ne vladeat site kako nas skopjanitepa bi trebalo da gi vladeam, I ought to know, na provincijalcite ne im e se na tacna, ne se rodeni so cista skupska krf i srebrena lazica od skupskoto dobroutro, ili srebreno dildo, whatever helps you sleep at night.
Хахахахахаха, добро прашањеДали ако скопјанец дојде во друг град тоа него го прави провинцијалец...
Па ако вака гледаме на работите, на повеќе од половина од Скопјаните може да им се додели епитетот „провинцијалци“ без воопшто да мрднат од СкопјеProvincial = not fashionable or sophisticated.Го праи или не, а Ајнштајн?
Veke im e dodelen, ne?Хахахахахаха, добро прашање
--- надополнето: 16 мај 2012 во 14:58 ---
Па ако вака гледаме на работите, на повеќе од половина од Скопјаните може да им се додели епитетот „провинцијалци“ без воопшто да мрднат од Скопје
Keep believing!По оваа дефиниција за провинцијалец што ја напиша ти:
Скопјанец доагањето во Струмица (рандом град) не/го прави провинцијалец исто како што и Струмичанец доагањето во Скопје не/го прави провинцијалец.
А според тебе ако некој се декларира како скопјанец тој по дифолт е модерен и софистициран .Keep believing!
Keep believingА според тебе ако некој се декларира како скопјанец тој по дифолт е модерен и софистициран .
Патетики невидени.
Е ке ме извиниш ама ако струмичанец, тетовчанец, охриѓанец... во скопје е провинцијалец, тогаш и скопјанец во струмица, тетово, охрид... е провинцијалец.
You too.Keep believing
Не е правилно чичко Анчо, правилно би било- Не ми се дига петелот насабајле да пее.
РозеФројд, глеам ти си најписмен овде и решив да ти верујам. Како излегуеш на крај со акцентирање у пишана форма? Како визуелно го регистрираш акцентираниот слог? Дај молим те објасни малце. И ако може едно кратко разграничуење шо е дијалект а шо сленг. Фала.Што пробуваш да докажеш? Безвезе ти е муабетов.
Еве ти една домашна задача. Научи што е литература, акцентирање, дијалект и сленг.
Знаеш и ти дека не си во право а продолжуваш да верглаш.
Ако ти одговорам уште еднаш ќе ме банираат.
--- надополнето: 16 мај 2012 во 12:01 ---
Why dont you lot spread the sex instead?
Па не баш,пошто доага од главниот град а не од провинција.Дали ако скопјанец дојде во друг град тоа него го прави провинцијалец...
Во Скопје реално, најмалку се зборува литературно. Скопјани (во кои спаѓам и јас) не знаат што е акцентска целост. Скопје има дијалект, но бидејќи има луѓе ,,од секаде,, дијалектот често пати останува непрепознатлив.Ок, ти си имаш изградено пониско ниво на толеранција, кога е во прашање официјалната употреба на литературниот Македонски јазик. Што е сосема во ред и исправно. Јас малце се нервирам кога ќе речат за литературниот јазик дека е Скопски. Уствари во Скопје највеќе се збори литературно и ретко можеш да слушнеш Скопски дијалект.
Учителке, а зошто постојано пишуваш македонски јазик со голема буква?Во Скопје реално, најмалку се зборува литературно. Скопјани (во кои спаѓам и јас) не знаат што е акцентска целост. Скопје има дијалект, но бидејќи има луѓе ,,од секаде,, дијалектот често пати останува непрепознатлив.
И според мене, Македонецот не може да се лупа во гради за македонштината, ако не знае основни работи за својот јазик и својата историја.
Од сосема иста причина зошто Јамајка пишува Македонски јазик со голема.Учителке, а зошто постојано пишуваш македонски јазик со голема буква?