Помош на Јане Велковски

Член од
21 декември 2008
Мислења
550
Поени од реакции
22
Заради неопходна потреба од помош од хумани луѓе со разбирање, се обраќаме до сите кои можат да излезат во пресрет со финансиски средства.

На малиот 19 месечен Јане Велковски му е дијагностицирана болеста SMA-SPINALNA MUSKULNA ATROFIJA која се нарекува генетски убиец на деца број 1 во светот и се јавува најчесто во првата година од животот. Децата со SMA имаат недостаток на протеин кој ги храни групата на мускули кои се одговорни за моториката и дишењето. Заради тоа овие деца многу често не можат да проодат и остануваат дел живот во количка со опасност од развивање на пневмонии и други проблеми со дишењето што е главна опасност по нивниот живот. Болеста е дегенеративна, па како Јане расте, така состојбата може да се влоши.

За да го спречиме лошиот развој на болеста Јане треба да замине на третман во клиника во Дизелдорф Германија, за што се потребни средства во износ од 10.000 евра.
Третманот е насочен кон подобрување на состојбата и спречување на нејзиниот дегенеративниот развој, со што се очекува Јане да застане на своите ноџиња и долго да чекори низ животот.

Доколку сте во можност да помогнете, можете да донирате средства на сметка во Комерцијална Банка:

Назив на примачот: Јане Велковски Скопје - хуманитарна сметка

С-ка бр: 300001000020663

или пак на Т-Мобиле: 143 183

од Космофон и Вип во моментов нема броеви, се надеваме дека ќе биде пуштен другата недела.

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Донирано од моја страна.Душиче колку е убаво а може и да не се излечи...ми е жал кога ги гледам овие малечки суштества што згрешиле за вака да патат?

N

Nephthys

Гостин
Што се случи со идејата на Мистичен за отварање на Кајгана Фондација во која ке се донираат пари за секој месец да се помага на вакви случаи?
Јас сум во Катар инаку ке донирав.
ептен е слатко душиче...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Da be, ispagja nie od stranstvo sme nehumani, dajte nekoja smetka, iban, swift, paypal itn.

Eve i ja sakam, ama ne mozam, kako za manastirot, morav da molam po lugje u moe ime da doniraat, ili za ne znam koe detence bese.

Ili telefon za od stranstvo.

Nesto. Dajte.

N

Nephthys

Гостин
За уплати од странство мора да се има свифт код и ибан број,ставете ќе уплатиме.
Јас овде ке видам и со една фондација која помага на вакви случаи ама ке мора и родителите директно да ја исконтактираат и да факсираат документација за историја на болеста на детето и сл,сигурна сум дека ке излезат во пресрет.
И нека се информира дијаспората,нека се чукне на секоја врата,сите организации во дијаспората нека се запознаат со случајов на детенцево сигурна сум дека никој нема да остане рамнодушен.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
А мор, Нефтис, може!
Ја да даам 50, ти 50, уште два-тројца по 50...бар два-триста се збираат, а камоли акција во дијаспората...

N

Nephthys

Гостин
Најдов сметка за уплати до странство!

Јане Велковски

USD/EU: Acc. No.: 0230105101347
IBAN : MK07300301051013451
BIC/SWIFT CODE: KOBSMK2X
Komercijalna Banka AD Skopje

Е сега, јас секогаш кога сум праќала пари ми барале и адреса на примач,не знам дали без адреса ќе може да се уплати на оваа сметка,пиши ако знаеш Гаро.

Еве и линк од група за подршка на Јане.
http://zh-hk.facebook.com/group.php?gid=343524374839&ref=mf

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Mislam deka ovaa pod zgrada, kaj sho mi e office-vo e veke zatvorena, ali ke idam sea na cigare, pa ako ne e, ke prasam i uplatam.
A, ako ne, utre, pred da idam na rabota, ke uplatam...pa ke ti kazam.

beneficiary's Name and Surname:
Jane Velkovski
Address: Bul. ASNOM br. 70/1-1 Skopje pm
Acc. No.: 0230105101347
Adresa: Kej Dimitar Vlahov, Br. 4, 1000, Skopje, Makedonia

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Отворени се донациски броеви и на другите два оператори.
Донирајте и спасете еден детски живот !

VIP: 077/143 183
ONE: 075/143 700

или на жиро сметка:
Назив на примачот: Јане Велковски Скопје – хуманитарна сметка

С-ка бр: 300001000020663

и девизна жиро сметка:
USD/EU: Acc. No.: 0230105101347

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Клуб на млади при Црвен Крст на град Скопје организира:

Голема хуманитарна првоаприлска забава во caffe EXPERIANCE одма до B2
на ден 01.04.2010 година со почеток во 21:30 часот...
Влез : 50 денари

Да се собереме и да му помогнеме на Јане за да замине на лекување во Германија !
Бидете хумани , дојдете и донирајте!

Kajgana Shop

На врв Bottom