faraon
БОГ
- Член од
- 31 јануари 2007
- Мислења
- 18.393
- Поени од реакции
- 21.946
Сакаш да кажеш стане тврдо ?Ако е тоа прашањето значи дека многу време стои пастрамајлијата во шпорет и не е соодветна температурата за печење.
А да прашам ... Зошто кога ќе се испечи пастрамајлијата месото станува премногу суво..???..
Што треба да се стави за да како што треба..Ако знае некој нека пише,,..Чекам одговор..
А за суво може да е суво ептен ако е чисто месо без ни малку сланина и нема што да се топи и доага до стврднување и сушење на месото:Значи за пастрамајлија месото треба да има и малце сланина за таа да се стопи кога се пече пастрамајлијата а месото да остане свежо и да го задржи тој сок што го содржи.[/quote]
Па ако не стои доволно време во шпоретот тестото нема да биде испечено..Но арно кажа суво е затоа што само месо е нема ни маст ни сланина..
Исто така ми беше и со пиците но кога додадов сланинка ..ммм ммм..
Поздрав..