Пастрмајлии и нивна подготовка

Дискусија во форумот 'Гурманско катче' започната од Nikki, 10 мај 2005.

  1. faraon

    faraon БОГ

    Член од:
    31 јануари 2007
    Мислења:
    11.077
    Допаѓања:
    952
    Сакаш да кажеш стане тврдо ?Ако е тоа прашањето значи дека многу време стои пастрамајлијата во шпорет и не е соодветна температурата за печење.
    А за суво може да е суво ептен ако е чисто месо без ни малку сланина и нема што да се топи и доага до стврднување и сушење на месото:Значи за пастрамајлија месото треба да има и малце сланина за таа да се стопи кога се пече пастрамајлијата а месото да остане свежо и да го задржи тој сок што го содржи.[/quote]



    Па ако не стои доволно време во шпоретот тестото нема да биде испечено..Но арно кажа суво е затоа што само месо е нема ни маст ни сланина..

    Исто така ми беше и со пиците но кога додадов сланинка ..ммм ммм..
    Поздрав..
  2. пробистипка

    пробистипка малечка

    Член од:
    13 август 2008
    Мислења:
    2.029
    Допаѓања:
    129


    Па ако не стои доволно време во шпоретот тестото нема да биде испечено..Но арно кажа суво е затоа што само месо е нема ни маст ни сланина..

    Исто така ми беше и со пиците но кога додадов сланинка ..ммм ммм..
    Поздрав..[/quote]
    Teстото се растгнува потенко да не е дебело и со добра темпертаура за печење се испекува за 10 минути.Ама ако тестото е дебело тогаш додека да се испечи месото станува тврдо како камен.

Сподели преку: