A
Avenger99
Гостин
Ако некаде е потребен кружен тек то е кај новава автобуска, овај шо го градат кај мини маркет ќе е полош и од онај кај банката..
Де мајке ти не сери еј..Јас не ја разбирам жалбата што Охрид е без луѓе.
Скопје: лудница, хаос, без воздух да се диши, меѓуетничко/политички конфликти, ... Концептот на Скопје - јас сум од Скопје - каков што се направи, е глупост голема.
Странство: Каде да ојш, секаде работите се 1) или на силезна линија (немири во Шведска), којзнае што носи иднината, или
2) се подобруваат од многу ниско рамниште (Албанија нпр.).
....
Проблемот (во Охрид) е повеќе во однос кон власт и авторитет. Постоечките се трпат, и се егзистира без барање начин институциите работат за градот и населението.
Смалување на население редовно се прикажува како катастрофа. Има и тоа позитивни страни. Полесно е да се направи организација за било што, полесно е да бидеш чуен и свртиш внимание на себе, - се’ она на што алудирав кога го опишав Скопје.
"Сине, такви заостанати работи имаше во времето на СДСМ, откако ВМРО е на власт во последниве 40 години, немаме потреба од такви назадни работи."Ко че пораснит син ми и ме прашат шо е семафор, шо да му кажам?
Сине...се зборвит дека постоет, ама никој не ги видел.Ќе му покажиш сликава и то е отприлика муабетотКо че пораснит син ми и ме прашат шо е семафор, шо да му кажам?
А шо се деси вчера после ракометот???Вчера после ракометот се виде колку се добри кружнине (какви возачи сме, општо е познато).Ќе видиме и за Велигден/1-ви Мај...Господ да ни е напомош
Многу јако за возење од Билјанини до Охридска Банка, посебно кај стара Охридија и М.Маркет.Ако не се уклучиш ко камиказа во кружниот немат 10 мин. да поминиш (дури не се расчистија возилата од утакмица шо се враќаа).Плус додај пешаци, точаци и скутери...центрифуга!А шо се деси вчера после ракометот???
Ако не знаеш да возиш на кружни текој, земи си часови возење во Скопје или некаде во Еу, ама Ск ем поблиску ем поевтинко. Цела Европа е со кружни текови, вие сте запнале за 5 во Охрид.Многу јако за возење од Билјанини до Охридска Банка, посебно кај стара Охридија и М.Маркет.Ако не се уклучиш ко камиказа во кружниот немат 10 мин. да поминиш (дури не се расчистија возилата од утакмица шо се враќаа).Плус додај пешаци, точаци и скутери...центрифуга!
Шо е најјако, ни еден кружен не е ист со некој друг.Фушерај на кило.За Велигден сообраќајци во кругон
А да, убо шо научиле жмигавци да користат, ама со десен на исклучвење, а не со лев...