Новинарите се ретардирани, Љиља е горда, а Тоше почива во мир!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 август 2007
Мислења
672
Поени од реакции
19
Таа е најголем дипломат,зар може да се верува во она шо го кажа?!алал да ви е!јас не верувам во ниту еден збор...абе ајде таму,впрочем можеби тоа беше намерата,нели излезе пред сите новинари и да одговри на сите прашања,секако со претходно алиби(претпоставуваќи за сите прашања кои ќе и бидат поставени,зошто неам други:toe: )
Не е ова ТВ-дуел сега ќе се надзборуваме или докажеме кој е во право...а мислам дека ТВ А1 наиде на најголема гледаност на лагите на Лиља
Ме иритираше,и за тоа јас толчев муабет на МСН ха

da be. nema greska, ako se lagi, zarem ke gi ima na dokumenti so pecat od makedonsko pravosudstvo i makedonski drzavni institucii ???

нека се засрамат "новинарите" од ФОКУС и "новинарката" од Вест.секоја чест за Соња,БРАВО за Анета и за девојката од Хрватска.
И на крај Љиља е и треба да биде горда на Тоше исто како и ние
pa bas i ne bi rekla sekoja cest i bravo za aneta, ne znam dali go zabelezavte delot vo prepiranjeto pomegju lilja i zoran bozinovski od fokus koga ljilja ja kaza vistinata deka aneta i prenela deka zoran baral pari da mu se plati za da ucestvuva, i da dade kopija od dokumentot koj go ukral od tasnata na ljilja? i koga ljilja barase taa da potvrdi, taa samo rece: ne znam, ne se sekjavam vekje, mislam koj e toj so ne se ssekjava na takvi detalji od pred 3-4 dena????

a poso onoj kelaviot Zoran Bozinovski, veke nekolkupati jadese kjotek, bese pretepuvan sto e drzok i nekulturen, mislam za toa dokazuvaat 82 tuzbi za kleveta i navreda koj toj GORDO SI GI KAZUVA, bez sram, povtorno bese drzok i pokvaren i bez zrno pocit!! Glasam za kojtek:pipi:, ali nemu gospod kje mu plati, kje mu se tresne sve od glava nekoj den 100%!

A taa vesna??????? Kuckata od Vest, uste koga na denot po pogrebot ja procitav vesta, ja zamraziv kuckata!!! Celo vreme ne prasuvase za vistinata i prasanja vo vrska so tose, tuku si gi cistese licnite kompleksi protiv lilja, ne e ni cudo sto 4 god ne razgovarale, pa so takva BITCH, dozivotno ne treba da razgovaras, ne i dojde lesno i nejze, se vkocani tamu, se strese od bes deka vide oti lilja e u pravo... ALAL DA I E NA ZENATA, POSTENO IGRASE SO OTVORENI KARTI I FAKTI!!!

a, i uste nesto, so ne ide vo kontext ama moram da go kaza, poso vo tekot na emisijata toa slaaatko me nasmevna :D
prvata vulgarna reakcija na tose okolu , statijata vo Svet ili Skandal, ne znam, jas ne gi citam, pisuvalo na naslovna, Gej ikona.... ako ne slusnavte, prasajte ke vi kazam so rekol tose.. bas e Srce eeej.. znae da se naluti :D:D:D:D:D: si go sakam mnogu, prestanav da si placam sekojdnevno i se smeam koga ke mi tekne na negovite zaebancii i shegi pred publikata :D:D:D:D:D:D.. a lilja?? mi e primer za cesna, vredna, i uspesna zena!
 

JASMIN

Шехерезада
Член од
10 април 2006
Мислења
480
Поени од реакции
19
Љиља изманипулира секако, но да ми простите, тоа веќе не е од значење и важност.

Денеска и’ пишав на Ана Јовковска. И велам, имам потреба да ви пишам, мислам оти по одредени настани треба да се поддржат и поттикнат луѓето кои навистина го заслужуваат тоа; емисии концепциски и идејно добро засновани и осмислени; и новинари како вас, елоквентни, интелигентни, одговорни личности. Се надевам оти ќе имате доволно мотивација подолго да се задржите на тв-екраните.

И’ пишав на Ана оти минатите недели се утепав пишувајќи до другиве медиуми и новинари- секако тоа беа критики. Медиумот, пишан или телевизиски го сметам за најголем израз на моќ кој гради перцепција, мислење, дури и менталитет и култура; и кој истовремено ги отсликува истите. И на медиум ние не очекуваме луѓе кои не се изразуваат коректно македонски, кои поставуваат прашања од чорапа извадени, арогантно и иронично; политички новинари кои ни го рушат достоинството како Македонци тука и пред странски ’’народ’’, новинари со забавни- досадни емисии. Па каква слика даваат тие за нас?

Ние сме народ кој има ниска емоционална зрелост и ниска освестеност, ниски пориви царуваат. А тоа секако нема баш голема врска со образование и општествен статус. Ние уживаме додека здружено распнуваме и мразиме некого, го плукаме, навредуваме, судиме; едноставно тоа не’ прави да се чувствуваме дури- радосно.

Да, Кајгано моја, можеби единствено К- 15 е емисија на квалитетен сеир и критика.
 
Член од
15 март 2006
Мислења
95
Поени од реакции
5
За емисијата секој коментар е излишен.Денес се слушна гласот на народот и се е кажано.Се што сакаа да направат овие т.н новинари беше контрапродуктивно, сите сфативме кој е што.
Само би сакала да му кажам на Зоран Божиновски како не ти срам да збориш за долгови кога и ти самиот си должен на пола Куманово.Да не мислиш дека тоа нема да искочи на виделина.Срам да ти е .Покрај тие таквите како него и сите останати новинари вчера се засрамив сто сум македонка.
Баш тоа сакаше Љиљана да ви го порача,дека никогаш не сте го подржале Тоше и вчера и самите си докажавте дека е така,несвесно.Да имавте барем малку респект спрема него некој од вас ќе прашаше за него,ама сите сте вие лешинари невидени.Побитно ви беше дали има стан Љиља,дали има кола........па и да има,зар не заслужува да има??????
А за таа глупачата од Вест немам коментар.....има ли грам мозок во таа глупата глава кога поставува такви прашања????Жената изгуби драга особа,беше и самата во колата со него,дали некој од тие вчера што беа таму го помисли само тоа,низ што проаѓа Љиљана пред да поставува такви прашања?????
Срам да им е !!!!!!!!!
А за Љиљана само ќе кажам секоја чест!! После се што проживеа, скршена од болка, сепак најде сили да се избори со овие мршојадци и да остане смирена и да им да им ја затне устата се надевам засекогаш.
 
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.648
Поени од реакции
13.112
Требаше тогаш да гледам филм на канал 5 наместо да гледам Џери Спрингер шоу. За се е “крива’’ мајка ми што ми го собра даљинското пред очи :pos:. Инаку како ми остави впечаток емисијата? Подобро да си ја избришат од архив и од паметот, резил за нивната кариера - црешата на тортата ја ставија кога се појави оној од фокус. Катастрофа. Хрватската е 100 пати подобро од оваа (абе кај па ја најдов да множам 100 со 0).
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.749
Поени од реакции
1.855
Дивајн ако сакаш да се ситуриш на новинарите оди на сајтот на весникот за кој работат и пиши мејл.Тоа е приватна порака и можеш да им кажеш што ти лежи на душа. Јас веќе го направив тоа и да ви кажам многу убаво се осеќам. И верувајте немав влакно на јазик , се по список отерав у п.... матер .
Би, ама зошто? Ако беа заинтересирани за критики, мислам дека до сега ќе беа сите добри новинари. На такви самобендисани створења, не мислам дека ќе им дојде до нашите поплаки, кои најверојатно сите непрочитани ќе завршат во канта. Се надевам дека ќе се заинтересираат да видат по форуми реакции од обичните смртници, а со тоа би требало да си дадат отказ, доколку ги засега нешто.

Иначе, прочитав некаде пофалба за Анета. Искрено, ми беше една од омилените тв водителки, кои секогаш знаела да ми привлече внимание. Сега веќе не. Па луѓе емисијата е нејзина ... таа ако имаше малку повеќе памет, ќе превземеше нешто да го прекине тој циркус, наместо да се приклучува кон истиот. Можеше да ја преусмери емисијата, сепак таа на некој начин беше главна таму. И да, таа беше таа која и напињаше милион пати со исто прашање полно со иронија на Љиља ... во врска со Андријана де ... ваљда помисли дека сето тоа ќе постигне ефект сосема различен од постигнатиот ... како да била Андријана најважното нешто што ќе ни го прикаже делот на Тоше кој досега не сме го знаеле. Трачарство на тони!

Добро ме потсети една форумџика и на водителката на почеток, која зборуваше со широко отворена уста џвакајќи мастика ... да и се плукнам во културата! Јас на улица не зборувам така ако не па!:uvo:
Како никој од нив не помисли каква згаденост би предизвикале кај Тоше, доколку од некаде ги гледа ... сепак, тој ако ја сметал Љиља за втора мајка, би бил длабоко повреден што е така третирана. Сите би требале да го почитуваме тоа.

Ме изиритира и тоа што реагираа навредено кога им кажа Љиља дека не кажувале се` за Тоше ... демек се вадеа на тоа никој не им кажувал ... па како во тој случај дознале за сите овие глупости кои неможат да ги преболат? Нели им е работа да бараат, да прашуваат ... што не се трескале вака кога требало, мамата нивна.

И уште еднаш ... жалосно што пак ништо повеќе не дознавме, жалосно што пак не се позборува за делата на Тоше, жалосно што му се посраа крајно на неговиот краток живот.
 

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
Жално,срамно ...Брука невидена од новинарите..
Наместо да бидат благодарни на тоа што помогнала во изградбата на неговата светска кариера..Тие ја судат таму..
`
Што е битно дали она имала стан во Македонија,дали имала кола,
колку плаќала на државата и такви ствари.А уште помалку што имаат да навлегуваат во приватноста на Тоше,колку девојки имал која каде ја водел,секој има право на својата интимност така и тој.

А оној келавиот `новинар` каква култура покажува? Рака не тргна од носот..Кај може он да се обраќа така спрема постара жена од него?
Како може он во емисија со 82 кривични пријави да суди некој...Кои тој гордо си ги кажа..Изгледа малку ти беше тоа во Куманово:violent1:

Е браво бе ..си покажаа новинарите каква почит имаа спрема Тоше.
Единствено новинарката од Хрватска постави прашање поврзано со неговата кариера..Па побогу мислам дека и тоа требаше да биде во целата емисија..

Тоа што постојано патувал Тоше од еден концерт на друг фестивал,па таков е животот на голема ѕвезда.

И да, не бранам никого..Ни Љиља , а уште помалку не новинарите..
И браво за неа како храбро си се искажа пред сите ..
 
Член од
29 ноември 2007
Мислења
3
Поени од реакции
0
Zosto bi lazela? A i vprocem nejzinite spored tebe t.n. lagi site bea potkrepeni so dokazi i argumentirani. Zboruvase od srce za Tose,so tolku emocii i zasititnicki instinkt..Zarem bi mozela da ne go zasaka Tose?? Pa i nie site negovi fanovi, go sakavme iskreno, a taa bila so nego postojano,vo dobro i zlo..Se nadevam deka Nekoj od vcerasnite mrshojadci i zlobnici nema da spie mirno i ke go zagirze crvot na sovesta..Tose, vcerna ti slava i nie nikogas nema da frlima kamen na slavejot nas..
 
Член од
13 март 2006
Мислења
24
Поени од реакции
0
Mislam deka ne e dobro da go poistovetuvate Tose so negovata menadjerka.Za toa vcera sto se desi spored mene krivi se dvata strani znaci novinarite i menagerkata.
Moram da kazam deka spored mene menagerkata gi ima vodeno rabotite mnogu neprofesionalno poradi toa sto valjda na nea taka i odgovaralo.
 
Член од
29 ноември 2007
Мислења
6
Поени од реакции
0
Кога Зоран Божиновски ја објави „веста“ за договорот со Будванска ривиера, негде прочитав дека е тоа објавен од -цитирам„реномиран македонски новинар“.
Ако е таа свиња(благо речено) реномиран новинар од Македонија какви ли се другите.
Има една добра поговорка што би одговарала за линчувањето на Лиља...
„Никогаш не се расправај со глупи луѓе, затоа што првин ќе те спуштат на свое ниво, а после ќе те тепат на искуство.“

Можеше да биде супер емисија, но поради некои „новинари“(не сите) гледавме нешто што малку кој го интересира, ама научивме многу за тоа кој и како ни ги сервира вестите.
Некако не го заврши муабетот Лиља со Весна за натписот дека Лиља била избркана од родителите на Тоше... Се дојде до тоа дека се виделе Лиља и Весна на мердевените во куќата на Тоше и од тоа Весна заклучила наводно дека Лиља била избркана и го објавила тоа како ексклузивна вест. Која логика мајката, па и не и е срам после такви лаги, да разговара воопшто со Лиља и тоа на ТВ.
Анета не се сеќава на работи што не и одговара да ги каже , другата која и да беше од првиот ред се однесува како да е инспектор во УЈП и врши распит за фирмата која што била должна и пропаднала поради пиратерија(а кој го интересира која фирма од што пропаднала и колку е должна на државата), на новинарчето „за безбедност“ од последниот ред му е чудно како човек може да помине повеќе од 200 км дневно без недела или 2 одмор после тоа итд.
Не ми е јасно како може некој кој себеси се смета за новинар ако тропа глупости, да упропасти прекрасна можност за добра емисија, да
објавува лаги и што е најлошо да ги правда истите итн...
Се виде и на вчерашната емисија бисери дека има новинари кои што држат до својата професија, но не беа во првиот ред што е најголем проблем во оваа држава општо не само со новинарите.
До кога кај нас ќе седат во првиот ред глупаци, кариеристи, пичколисци...
 

ЦРВЕНОКОСА

нескротлива
Член од
19 февруари 2007
Мислења
382
Поени од реакции
9
конецно вистинската вистина излезе на виделина,а не онаа што ни ја пласираа лешинарите од новинари кои ,,толку многу го сакаа и поддржуваа Тоше,, само им требаше добар повод за да го искажат тоа-ете,неговата смрт им дојде како кец на десетка за да ни покажат дека се поголеми католици и од папата!!!!
по не знам кој пат се докажа нашата малограѓанштина,што треба уште да ни се деси за да престанеме да се занимаваме со тоа кој со кого бил на одмор,која со кој се мувала...аман веќе...нашите т.н.новинари нека се угледаат малку на гостинката од Хрватска која беше единствена што праша нешто паметно и корисно за народот да дознае...
се надевам дека ова беше крајно,дека Тоше конечно ке може да почива во мир!!!! а на Љиља и посакувам се најубаво....и да...ја бранам-колку да се знае!!!
 

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.687
Нема што да коментирам, насловот се си кажува. Само не ми е јасно како можат да прават такви прикаски... Не само за случајов, туку гарант тоа го прават и за 90% од останатите приказни.
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Место ние да направиме емисија за Тоше каква што тој заслужува, наместо да збориме за сите добрини ,за тоа каков е тој како човек, ние моравме да се сведеме на такви дебилштини.
Хрватите направија прекрасен прилог за него. ХРТ1 имаа емисија Латиница, во која Тоше беше ставен во ист ранг со Папата и Јосип Броз Тито.
Емисијата беше со изјави од многу луѓе, негови блиски другари итн. Тоа беше емисија, а не она вчера.
 
Ч

Чек Он Ит

Гостин
ПРЕТЕРАА ... Навистина претераа ...
Новинарите незнам како не им е срам !!!! Посебно оној бацката од Фокус што крадел документи, и тоа на КОЈ ДЕН !!! Мислам стварно не ми се веруваше какви луѓе постојат ...
Убаво им спушти Љиља, се излезе на виделина, но не ми се допадна што збореше за Тоше како да и е куче и може да го влече кога сака и како сака ... ~ Ако сакав јас да не живее Тоше во Македонија, немаше да живее ... И што емисијата беше за далаверите за Евровизија, долгот од 180.000 евра или ЗА ТОШЕ ? Немаше смисла ...
Се наполнив со негативна енергија од емисијата и на крај ја исклучив бидејки не можев веќе да го поднесам идиотизамот што владееше во просторијата ...
 
Член од
29 ноември 2007
Мислења
3
Поени од реакции
0
taka devojce bravos sega go razbiram Tose zosto bil ogorcen kutriot Tose kako izdrza so vakvi maliciozni kvazi novinari so napumapni sueti so paranoidni idei so bolni ambicii ubavo gi narece Tose "senista"toa i se fantomi duhovi so go demnele sramota i jas sum iznervirana ama i tazna..Zatoa sto brgu go zaboravija nasiot Tose i ne go ni spomnaa ..Pa toj dibekot so lichese na se samo ne na novinar kakao da e od Idrzivo pusten na uslovno debil edvaj go dogledav koga bese Tose ziv ubavo vi bese da prodavate naslovni vamu snimal onamu intervju a sega zosto takvo tempo????Brrrrrr helloooooo toseto odese nakaj Anglija bre eeejj nepismeni edni normalno deka ke ima burni denovi i taa isfrustriranata blondinka vesterkata od Pepelaska ochistata i bea zlobni uff mn sum naapana u princip biram zborovi koga ne mi se dopaga nesto ama ovoj pat ne biram zborovi ednostavno preteraa onie vcera ne znam kako da gi narecam junglashi edni toa bilo toa sto go macelo Tose sfacam Tose sfacam zosto si se krsel na momenti..Nie ne te zaboravame pocivaj vo mir
 

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Уште пред да почне емисијата знев што ќе биде, па не сакав да гледам, али цимеркиве гледаа па бев приморана...
Што да коментирам... Се е малку да се каже... Мизерии и срамотлоци...
Едно нешто си повторував долж емисијата: „Кај живеам, кај живеам?„ :jaj:
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom