Невестински фустани, букети, фризури...

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
61
МОДЕН БОНТОН ЗА ГОСТИТЕ НА СВАДБА

Избегнете се што е провокативно и секси

Модните креатори даваат разумни совети за тоа како да се облечете на венчавка и на свадба, ако не сте невеста или младоженец, затоа што во такви пригоди дилемата пред огледало речиси е неизбежна.
Прва асоцијација на свадбена тоалета, секако, се нежни пастелни тонови и човечки фигури кои изгледаат како да се направени од марципан. Тоа е затоа што некои правила сепак се почитуваат, а тоа се: избегнувајте го црното (или макар не претерувајте), белото исто така (затоа што таа боја е резервирана за младенците), како и агресивни, нападни и чисти бои. Идејата е тој ден да не бидете во центарот на виманието, туку да се повлечете чекор назад и централната сцена великодушно да им ја отстапите на младенците. Најубава на венчавката треба да биде невестата, а не гостинката со "огнен“ црвен фустан и огромна шапка, со што би го привлекла целото внимание на себе. Тоа е прашање на бонтон. Не треба да се биде нападна, да се носи претерано нагласено деколте, многу кратко здолниште, да се избегнуваат мрежести чорапи, но и боси нозе, не треба да се претерува со силна ноќна шминка и накит.
Со други зборови, треба да се избегне се она што би било отворено и секси. Венчавките главно се преку ден, а наместо класична свадба, се повеќе младенци се определуваат за вечерна коктел-прослава. Тоа значи дека за преку ден треба да се облечете елегантно, било да е венчавка во црква или само во општина, а за навечер се препорачува елегантна вечерна варијанта. Креаторите велат дека во секој случај треба да се избегне неприродност и церемонијална "накитеност", која посебно кај нас често ја има, затоа што погрешно се мисли дека на тој начин му се придава значење на целиот настан. За жените се препорачува елегантен фустан или панталони, но никако не секси, како и одмерени цветни комбинации.
Според некое непишано правило, кич фризурите се заштитен знак на свадбените фотографии. Тоа е затоа што обично се инсистира на тоа фризурата да биде поинаква од секојдневната, па затоа често се експериментира и се претерува. Шапките со ленти не се препорачуваат. Само ако е голема горештина, добра е летна, но не премногу екстравагантна шапка. Секако, сево ова подразбира удобност пред се, затоа што знаеме како се весели и игра на нашите свадби. Бесмислено е да се облечете беспрекорно и затегнато, па целата свадба да ја проследите во шок. Затоа некогаш е вистинска уметност да се соединат сите овие модни забрани и предлози во комбинација во која ќе бидете во свој елемент, добро ќе се чувствувате и притоа ќе изгледате убаво и примерно. А кога со овие модни модни трикови ќе се наоружате и со добро расположение, свадбата може да почне.
 

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Sandra напиша:
Ehmm .. e ovie mi se svigat ..



[


C c poslednive 2 nemozhef u slika da gi stam )= u pm..


Mejbi iam chuden stil ?
Stilot tie super ama mi go izreklamira fustanot, pwac pwac , i aj sega devericki fustan da mi najdis crven :)
 

Zbratko

The Shrink
Член од
3 јануари 2006
Мислења
875
Поени од реакции
17
Sandra напиша:
Ehmm .. e ovie mi se svigat ..
Mejbi iam chuden stil ?
Cuden? hahaha ne e mozno ...simple but buetifull ;) Moze, imash dozvola da nosish bilokoj od tie :D

ragazza напиша:
Stilot tie super ama mi go izreklamira fustanot, pwac pwac , i aj sega devericki fustan da mi najdis crven :)
A zasho bash crven?
 
Член од
4 мај 2006
Мислења
42
Поени од реакции
0
sekoja nevesta e ubava na svoj posben nacin i taa za sebe e njaubava od site za toa sekoja nevesta treba da bide najubava na svojot den
 

I am a bitch

Мачкица
Член од
24 февруари 2006
Мислења
2.016
Поени од реакции
2
Што убава тема :eek:lee:
вака, горниот дел на фустанот сакам да ми биде или корсет од сатен, навезен со монистри, или околу врат (ваљда ме сфативте). Долниот дел сакам да биде широк, и да се влече позади мене...ммм...:vozbud:
Сакам се да биде чисто бело, за бојата зборувам :) Голем букет од бели ружи..мх мх мх :vozbud: Еве некои модели што ми фатија око :)





http://rossbeyer.net/wedding/dress_bg.jpg







на последсниов само горниот дел ми се свиѓа, затоа и го ставив :)
http://www.maryadamsthedress.com/pix/cumess.jpg
 

Kajgana Shop

На врв Bottom