Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
X1
X2
X3 = Вечита борба Ерик вс Чарлс
X4
X5

Здраво на сите,

Подолго време сум тука, и браво за аргументираните мислења и споделувањето на знаење за греење (и ладење).

Речиси се решив да ја земам Vivax ACP-12CH35GEEI (25.000 ден. линк), и како за беља ми налета комшијата кој работи со клими веќе 10 години (монтер) и ме убедува да сум земел BEKO bynu120/bynu121 inverter (27.000, линк).
Демек, последниве 2 годони, многу помалку интервенции имале на BEKO, отколку на Vivax.

Работата е, за Vivax има доста материјали јна форумов, каков компресор има, COP и сл., па и на офицјалната цев-страна. За BEKO од друга страна не најдов многу информации, освен дека е made in turkey.

Би ценел ако некој знае да сподели, и секако да ме посоветува.

Климата треба да грее (и лади) дневна од 40 квадрати на поткровје (пола е кос кров со минимална висина 1,55м), со 15цм тервол и гипс картон на ѕидови и таван, и Salamander 5D дограма.

За тој простор ако сакаш и да се грееш ќе земеш осумнаесетка. Имам 18 вивакс geei скоро една година во дневна од 39 квадрати и засега сум задоволен.

Vivaxot e najeftin na www.ekupi.mk koja najverovatno e online prodavnica na Pakom, ako odite prema Vizbegovo od desnata strana na patot imaat golem objekt. Skoro se javuvav vo Palom za edna klima i covekov na telefon mi vika cekajte da ve povrzam so nasata prodavnica ekupi. Ima i hrvatska verzija ekupi.hr so koja sorabotuvaat i mislam deka sto i da ima na ekupi.hr moze da se donese i ovde za 7dena. Slucajno ;) na hrvatskiot ekupi ima i Mitsubishi 12ka MSZ-HJ35VA/MUZ-HJ35VA za 580eu pa moze da si prasate dali ja nosat Palom ili ekupi tuka.

Последно уредено:
Фала nekojtamu и Strelec. Јас и сакав да земам 18ка, но ме разубедија поради косиот кров, со што осетно се намалува волуменот на просторот кој треба да се загрее.

Некој нешто и за Беко да каже? Anyone?

Under.The.Skin.2013.1080p.WEB-DL.DD5.1.H264-RARBG
Bad Words (2013) 1080p BrRip x264 - YIFY

ги чекав баш долго време :cuc: посебно сум нестрплив да го глеам sci-fi арт филмчето со Скарлет Јохансон, @wot

Tie se za Mitsubishi sa vo Mk, na drugo mesto nema da najdes, ili nivni dileri

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom