Муслиманството vs Рисјанството, разлики и сличности

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
epa bate gledam star e postov ama aku si uste vo forumov, sega mozes da vidis dali vatikan krie nesto, aku gledas vesti.
--- надополнето: 12 јуни 2012 во 15:09 ---


hahahah.ti seuste neja imas citano biblijata neli.
Дај линк за оваа информација,каде може повеќе да се информираме сите ние,кои го читаме ова.Какви евангелија,каков Ватикан,ако зборуваш за Апокрифните дела и Евангелија,тие се одамна веќе познати,тоа не е нешто вчера откриено.
 
Член од
28 октомври 2012
Мислења
272
Поени од реакции
39
is
Некои разлики помеѓу Мухамед и Исус Христос
- Мухамед е само пророк - Исус е дел од Светото Тројство тој е дел од самиот Господ.
- Исус Христос никогаш не направил грев - муслиманите истото го велат и за Мухамед но всушност тој направил неколку гревови
1. Прекршил договор - Додека владеел со Медина рекол дека нема да ја напаѓа Мека десет години, следната година ја нападнал.
2. Насилство и убиства - Мухамед се користел со убиства и насилство за да ги преобрати луѓето во Ислам. исус ги преобраќал своите следбеници со проповеди и примери. Тој никогаш не употребил сила дури и кога бил напаѓан од непријателите. Никогаш не им дозволувал на своите ученици да употребат сила.
3. Полигамија - Мухамед имал 12 жени и 2 конкубини за време на својот живот.
4. Се ставил себеси над другите - Мухамед проповедал дека луѓето не смеат да имаат повеќе од 4 жени. Но, сепак за себе рекол дека може да има повеќе и тоа и го направил имал 12 жени кога умрел.
Рекол дека никој не смее да се земе со своја блиска роднина. Сепак тој тоа го направил се земал со жената на својот посвоен син.
- Исус Христос направил многу чуда за време на својот живот. Тоа го потврдиле многу сведоци, тоа го потврдува Библијата, тоа го пишува и во Коранот. Сите чуда што ги направил Исус биле за да ја исполни својата мисија на Земјата. вакви сведоштва за чуда кои ги направил Мухамед нема никаде.[/quote






isus ne e bog, toj e pratenik isto kako muhammed. muhammed ne napravil nikakov grev a site drugi pratenici naravile gerev kako na pr: nuh shto posakl od allah da gi potopi nevernicite i allah dal potop. ili isus kako shto negoviot narod veruva deka isus e bog a toa e pripisuvanje bog i drugar vo vlasta na allah. pripishuvanje na na bog na allah e grev shto nikogas ne mozes da vlezes vo rajot. znaci isus nema da vleze vo pekolot, tuku ke vlezat oniekoi veryvaat vo isus kako bog a ne kako pratenik od allah . inaku isus kako i site drugi pratenici bil praten od allah da gi vrati lugeto vo islam. isus ne bil voskresnat. allah dal drug covek isto kako isus i nego go raspnale na krst. nie muslimanite veruvame co bibliata no vo onaa biblia koja bila uste vo vremeto na isus zasto togash zakonite vo bibliata nebile trgnati i prepraveni od covek. i sega se shto bilo vo bibliata e vo koranot vo koranot ima i od knigata na mojsej. i site knigi shto se objaveni i od mojsej i od isus, site knigi se od allah isto kako i koranot. vo islamot e dozvoleno da se ima pveke od 4 zeni. muhammed imal povece zeni no gi imal edna po edna toes edna ke zemel i taa ke mu umrela, potoa ke zemel druga i taa ke mu umrela i toa zemal zeni koi bile spremni na prostitucija samo za korka leb. e za da ne napravat prostitucija muhammed gi zemal za zeni. muhammed se borel so nevernicite ne za da gi natera da go prifatat islamot tuku zasto ne ko pocituvale dogovorot sklucen i praveke belji i go mrazele islamot i na muhammed i namerno odele protiv islamot sp cel da go unishtat islamot. muhammed se borel so nevernicite kakvi shto se deneshnive amerikanci koi pravat sekakvi neredi od gmo, chemtrailsi, ubivanje na zeni deca, vojni, karadenje i tn. i drugite informacii sigurno se neticni.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom