Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Toa стварно не му требаше, и мене не ми се допадна содржината на тоа писмо, се потпишував на петиции му изразував подршка и све остало али ме разочара со таа негова постапка бајаги, чудно како тоа помина низ јавноста онака, незабележано, ваљда зашто цел медиумски простор е контролиран од одредени луѓе па и тоа писмо беше туркано као добар чин се со цел да се оправда еден гнасен чин контра нашава држава и народ, нит прв нит последен.

И моментално медиумиве работат како им се диригира од горе, бар 80% од истите, повеќе од 24 часа се поминати а ко ништо да не се десило се понашаат, повеќе се потеше за чудоно отколку за ова сега, а ја па со цел памет очекував вчера вечер вклучување у живо на некои од нив ... :facepalm:
Друже, а што пишувало во тоа писмо ? Првпат слушам дека имало некое писмо од Јохан ! Ништо не кажале за тоа по медиумиве !
 

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.440
Поени од реакции
9.348
Улиците празни, се слуша само звукот на дождот. Тагата е неизоставен дел од секој агол во градот. Темна и дождлива вечер во Скопје...
Добра ноќ народе, се надевам дека утре ќе биде барем малце поубав ден-а правдата наскоро ќе биде задоволена...
Не плаче само Скопје, плаче цела Македонија :(
 
Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Ima edna pogovorka ''Razdeli pa vladej '' kako sto gledam kaj Makedonskiov narod nemora nekoj da go razdeluva sam si go pravi toa , ova sto go citam tuka na forumov e mnogu strasno se raspravate za nekoi banalni raboti i nema edinstvo a stom go nema toa se znae krajot , najvazno e sega da izrazime pocit kon zrtvite i da bideme solidarni so nivnite semejstva. Najmalce e potrebno sega ova Needinstvo .......
 
Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
А бе смрдеж што има во неговото писмо за вака да го колнеш а ???
Ништо од него напишано.
Туку од Грујо и компанија само потпишано од овој како бара соживот со тие што сакаа да го убијат 2001ва и ги амнестираа, а овој осуден да лега 13 години како што мислам.
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.611
Поени од реакции
26.121
Rekla kazala.

Lugje sme alo. Ako nekoj ti go maltretira deteto ke otides kaj negovite i ke im kazes. Makar bile Albanci. Nemoj da se vadis deka siledziite imaat roditeli siledzii. Jas dodeka rastev roditelite na najgolemite bagabonti bea miren svet. Fakt e deka vo zemjava roditelot NEMA POJMA sto mu pravi deteto. Nema pojma. Znam be rastev pravev belji.
Ти мене ме ебеш у здрав мозок?
Мислиш не сум отишол бе? Што ти е на тебе. Пред мене го тепа, оди дома му кажувам на татко му, излага надвор одма пак му се пушта. АЛОООООО.

Тоа е ситиот на гладниот не му верува. Тоа е :(. Незнам дали е од страв дали е од нешто друго. Ама мислам дека ние од оваа страна на Вардар сме оставени на милост и немилост. Никој не верува што се случува. Па не за џабе ги продаваат становите за 500 евра квадрат и се селат по кадино, кучевачка бара, волково, дека има притисок аАЛОООООО, разбуди се.
 
Член од
1 мај 2009
Мислења
204
Поени од реакции
52
ООО чоек, кај живееш ти живти све? На небото ли? Кај смее Македонец од Чаир да истепа Албанец, ти свесен ли си што збориш? Ќе го запалат жив!! Тоа може некој од таа страна на Вардар и под услов да не го видат. Тука ако те нападнат, ќе ќутиш и ќе јадеш ќотек и ќе се молиш да не помислат за нешто повеќе. Зошто ако кренеш рака да се браниш, голема стана работата.
taka e be. koga ke ti go namirisa nekoj stravot taka e. ako te napadnat 20 dushi i ti viknesh 20 dushi gore dole e ferka? oni imaat nozevi i pistoli a 'nie' nemame ? ili ne mozes da najdes 20 dushi. stravot e zarazen, tolku od mene.
 

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.959
Поени од реакции
57.695
Jasno mi e. Ti ne bi otisol zatoa sto ti e strav. Toa se predrasudite sto ti diktiraat kako da razmisluvas. Mislis deka ako otides ke ti izvadat noz i ke te zakolat na lice mesto. Sto ako sin ti istepa albanec i ti dojde negovata familija pred vrata? Dali ti i tvoite komsii ke bidete spremni za napad? Koj ke ti bide izgovorot sega, nie sme civilizirano oni se divo pleme?
Што ти е јасно бе !?

Од кај знаеш дека не сум бил и дека не ми извадиле нож !? Со цел памет ќе пишувам нешто ако незнам дека е така !? Сум бил, ми извадиле и нож, и сум имал изгреботини. . Задоволен си сеа !? Тоа што јас сум го претрпел тие години, не го посакувам никому. Ниту на Македонец ниту на Албанец, на никој.

И имало уште многу деца кои биле претепани ни криви ни должни, и чии родители апелирале на родителите на тепачите да ги смират нивните деца, но не, тие нејќеа ништо за тоа да чујат. Си го искажуваа лицемерието, кое им беше дозволено да го искажуваат. И на крај, тепаните испаѓаа криви...

Предрасуди има да, реков, не се сите исти. Но голем дел од прерасудите се по вистинити случувања, затоа што кај голем дел од Албанците сеуште владеат принципи од палеолитот.

Ништо не ти е јасно тебе, и на таквите како тебе. И нема да ви биде јасно се дури не ги извадите розевите наочари... :tapp:
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.611
Поени од реакции
26.121
во ред тоа, те сваќам ама ништо добро од тоа нема да излези.
влогот е голем. треба да се гледа големата слика.
јас се надевам дека институциите ги знаат или претпоствуваат кои се. не мора и јас и ти да знаеме.
каква корист од таа информација.
доволно би ми било дека институциите ги знаат и ке ги решат без многу прав кревање на најсоодветен начин на кој се решава тоа.
ке заглават под камион или во некој еднек ке влетаат со колата поради неприспособена брзина или ке им претрча некоја бандера.нема тоа везе како искористија твојата имагинација. ке напоменам без разлика на која националност припаѓаат.
Не викам дека ќе излези на арно. Но на крајот на краиштата ако е веќе неминовно, тогаш да излеземе сите, а не да умираме на рати.
 

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Ептен забегавте еј,оладете главите,напијте се топол чај.
 

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Ti beshe kaj niv doma i znaes.

Cujte i pocujte, sekoj sto pravi generalizacii nema drugo osven da e glup. Spored tebe pretpostavuvam i site zeni se kurvi pa zatoa ne mozes da si fatish piche. ah ah, gi znam tie muabeti.
Охооооо до пред 2 мин викаше стоп за предрасуди и одеднаш ти почна со предрасуди ц ц ц ц е тоа е векем непринципиелен човек ;)
не сите жени не се курви и имам женска што е небитно за муабетов
а да 80% од албнаците би да не искасапат тоа е реалноста се докажало повеке пати .. тепачките во автобуси , секојдневните тепачки на Македонци каде што мнозинство се албанците тоа е реалноста брат да не се лажеме ... знам дека поубаво ќе се осеќаш ако живееш во лага ама мора да се соочиме со реалноста а таа е сурова
 

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.440
Поени од реакции
9.348
Олади се малце,стави глава у бунар и седи така 10 минути..и немојте преку форуми со смалиња да искажуате ваши емоции ве молам...
Тоа го направи ти пред да коментираш? И длабоко се извинувам што толку те вознемири моето смајли...Следниот пат ветувам дека ке се потрудам поописно да ги искажам моите емоции!
 

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
17.794
Поени од реакции
21.204
Не викам дека ќе излези на арно. Но на крајот на краиштата ако е веќе неминовно, тогаш да излеземе сите, а не да умираме на рати.
брзаш брзаш!!
емоциите ти работат турбо кога треба ладна глава.
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.240
Поени од реакции
41.567
Друже, а што пишувало во тоа писмо ? Првпат слушам дека имало некое писмо од Јохан ! Ништо не кажале за тоа по медиумиве !
Јохан Тарчуловски, единствениот хашки затвореник од Македонија, вчера со писмо го охрабри премиерот Никола Груевски да ги испрати во историјата предметите од 2001 година што ги врати Трибуналот во земјава. Додека во Собранието се водеше бурна расправа за предлогот за автентично толкување на Законот за амнестија за со политичка одлука да се затворат четири случаи од време на конфликтот, државната агенција МИА го објави писмото што го доставило Здружението за поддршка на Јохан Тарчуловски.

Во дописот се наведува дека на последните избори победиле ВМРО-ДПМНЕ и народот, бидејќи гласањето поминало во мирна атмосфера, а Груевски покажал „дека знае да работи за народот, да има почит за патриотите и дека го сака патриотизмот“... Уште многу пофалби за премиерот има во писмото од Тарчуловски, кој пред неколку недели од затворот во Шевенинген беше префрлен во Германија. Таму Тарчуловски ќе го издржува остатокот од затворската казна од 12 години за „Љуботен“ - единствениот случај од кризната 2001 што беше процесуиран во Меѓународниот суд за воени злосторства во поранешна СФРЈ.

„Јас и многу македонски синови и ќерки се одзвавме на браникот на татковината и ја одбранивме Македонија. И ние херојството го направивме, и тоа ќе остане запаметено, и не може никој да го избрише или да го скрие. Знаевме дека ја правиме вистинската работа и дека историјата ќе не памети како ХЕРОИ“, пишува, меѓу другото, Тарчуловски.

Тој го повикува Груевски да покаже покажи доблест, како што вели, за да се затвори ова последно поглавје од 2001 година.

„Разговарајте за тие хашки случаи, проверете ги законите и ако има можност, решете го тоа прашање еднаш засекогаш, запрете ги и оставете ги во историјата, завршете ги сите трауми од минатата деценија. Знае народот што беше татковинската војна, знае и историјата. Ако тоа е предизвик за Македонија да оди напред, знаеш дека Македонија мора да оди напред. Овие случаи треба да ги стопираме и да ги испратиме во историјата, да одиме напред, да градиме наместо да разградуваме“, се потенцира во писмото.

Пред 10 години, наведува Тарчуловски, беше патриотски да се одбрани Македонија, а денес е патриотски да и' се овозможи на државата да оди напред, ослободена од бремето на минатото и да стане модерна држава.

На крајот, единствениот хашки осуденик од нашата земја забележува дека Македонија не била крива за 2001 и дека еден ден тоа ќе го покаже историјата, ама дека денес е најбитно да се избере најдобриот интерес за државата.

извор

На ова се алудираше поназад.
 
Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Ај кога веќе сите отидовте надвор од тема,дај некој нека ми го адде видеото со Љубе,кога збори после Јохан...може некој да го најде ? ПП нека прати
 

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.296
Поени од реакции
45.873
од вакви луѓе како тебе страда нашиот народ.. што ти требаше за ваков коментар или албанец си?
да, албанец сум, многу ме израдува кога ги оправда злочините направени УЧК кон Македонците. Мило ми е што вашиок “херој’’ даде амин на предавничкиот закон за амнестија.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom