Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.453
Поени од реакции
68.699
Аха, ќе отидеш... т.е. ќе отидеш, ама дали ќе се вратиш прав е прашањето.

Можеш да отидеш кај родители Албанци, но на дете кое не е „тепач“, кај родители кои правилно го воспитале детето. Но пошто таквите деца се примерни, нема што да одиш таму, нели !?

Родителите на „тепачите“ не се многу поразлични од нив, неможеш да отидеш кај нив на разговор. Ќе ти излезат 423 комшии па ај да те видам што ќе збориш. Твоето дете ќе испадне криво, сакал ти или нејќел...

Има Албанци кои се и поригирозни у воспитувањето на своите деца, у поглед да не влага у невољи и да не се ку*чи, но такви те се малку, треба да имаш среќа да имаш работа со нив, ане со некои кои на детето го учат да пука место да игра фудбал.

Престанете да живеете во паралелен свет...
Кога читам какви се работи се пишуваат ми иде со сатар да си ја пресечам главава.
Абе во кој свет живеете бе АЛОООО?????

Па мислите дека нивните родители размислуваат поинаку од самите деца?
Децата учат од родителите, нивните родители се бетер од самите деца. Некои исфрустрирани Косовари на кои Милошевиќ им ги тртел газовите, сега ги учат своите деца како да ги тепаат и мразат оние кои ги спасија од сигурна смрт.
Абе проклета да е таа 99 година!

Вакви испади има заради неинфомираноста на народот.
Дали луѓево насекаде одат со коли па не се среќаваат со вакви работи не ми е јасно.

Само едно ќе ги прашам. Сте помислиле ли каков им е животот на Македонските деца во општините со Албанско население? Дали и они ја имаат привилегијата навечер да и прошетаат низ маало?
Страшно е тоа што се случува во Скопје, особено за оние кои не се запознаени со настаните.

Ви викам сдругарка моја 17 годишно девојче беше нападната неделава во парк во една Скопска населба од група Албанци. Девојчето го носеа на бајачка.
Децата ги знаат, од маалото се, пријавено е и во полиција. Но ПОЛИЦИЈАТА НЕ СМЕЕ ДА ПИСНЕ.
Зошто?
Дека маалото од кое доаѓаат ги дава најголемите рекетари на Албанските партии во Скопје.
И замисли родителиве на другаркава да отишле кај нејзините да се жалат?
Абе тоа полиција не ти помага па камоли родителите нивни.
Исто и детето што беше истепано во Ченто за време на инцидентите. Го пратиле неговите да купи нешто во продавница бидејќи родителиве на женска ми им дошле на гости.
Си дошло со скршен нос, без мобилни и пари.
Сторителите НЕПОЗНАТИ.
 

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.296
Поени од реакции
45.874
Да даде господ албанец зет да ти биде
а за писмото одговор ќе дадеш или јас сум битен овде? Како ти го сфаќаш тоа писмо пишано од “херојот’’ како што го опеа жена му??
 
Член од
1 мај 2009
Мислења
204
Поени од реакции
52
Па ќе ти кажам еден муабет од мајка на дете кое е дупло постаро од син ми и го истепал пред нејзини очи, а само на фин начин и реков зошто не реагирала. Она ми кажа, па доста ни било власт нас, од сега они се на власт и ние ќе ќутиме кога ќе не тепаат.
И сега што да направам јас ?
Rekla kazala.

Lugje sme alo. Ako nekoj ti go maltretira deteto ke otides kaj negovite i ke im kazes. Makar bile Albanci. Nemoj da se vadis deka siledziite imaat roditeli siledzii. Jas dodeka rastev roditelite na najgolemite bagabonti bea miren svet. Fakt e deka vo zemjava roditelot NEMA POJMA sto mu pravi deteto. Nema pojma. Znam be rastev pravev belji.
 

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.959
Поени од реакции
57.695
Тачи во 2001-ва бил кафекувар во ДПА. :facepalm:
можда бил кафекувар, но и десна рака на Џафери. Далеку од тоа дека не бил политички влијателен во тој блок.

Али забегуваме многу од темава, веќе муабетиве немаат врска со убиството.
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.749
Поени од реакции
1.855
Tи кажи како ќе го презентираат тој доказ(доколку го има и бесот на форумов излезе дека е оправдан) и ќе бидат сигурни дека нема неволно да ги одвлече од нивните фотелји директ во вооружен конфликт, кој би резултирал со барање на секаква и никаква партиска лешпераана да влезе во голема коалиција? Поучени се овие од грешките на Љубчо, нема да дозволат така лесно да изгубат контрола врз населението или власта.
Јас, од своја страна, те разбирам, трезвено и паметно е да бараме докази. Беше и во 2001ва. На крај, и кога ги имаше, останавме умни и трезвени. Па беа приморани кутрите да пукнат во Танушевци и да лиферуваат борба за човекови права. Од чиста мира и јас и ти трезвените трагачи по докази станавме фашисти и мораше неговата еминенција Робертсон да не' лечи.
На нас останува тоа да, а ако дојдат некогаш доказите, се надевам дека дотичните органи ќе знаат што со нив. Па нели ги плаќаме за тоа? Или ем да јадат од нас ем пак ние да се убиваме за нив? Во ред ли е трагични 5 погреби да се претворат во 500 000? Секако дека не!
Посебно ме иритира тоа што сум сигурна дека сите најгласни луѓе по интернетов ќе се посерат во гаќи ако дојде во војна која наводно ја посакуваат и да треба да фатат пушка во рака. Се нема храброст да се излезе масовно и да се побара одговор, а не па војна ќе воделе. Тешко нас. Едно чудо буцкачи, кукавици и неписмени луѓе!
 
Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Тачи во 2001-ва бил кафекувар во ДПА. :facepalm:
Ти или си глуп или си некој што тогаш имал 4-5 години.
Тачи тогаш беше втор човек во ДПА веднаш до Џафери, па и повеќе се експонираше заради овој мрморот што мораше subtitle да ставаат кога зборуваше.
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.240
Поени од реакции
41.567
те поздрави неговото писмо летоска. Да даде господ да лежи 500 живота таму.
Toa стварно не му требаше, и мене не ми се допадна содржината на тоа писмо, се потпишував на петиции му изразував подршка и све остало али ме разочара со таа негова постапка бајаги, чудно како тоа помина низ јавноста онака, незабележано, ваљда зашто цел медиумски простор е контролиран од одредени луѓе па и тоа писмо беше туркано као добар чин се со цел да се оправда еден гнасен чин контра нашава држава и народ, нит прв нит последен.

И моментално медиумиве работат како им се диригира од горе, бар 80% од истите, повеќе од 24 часа се поминати а ко ништо да не се десило се понашаат, повеќе се потеше за чудоно отколку за ова сега, а ја па со цел памет очекував вчера вечер вклучување у живо на некои од нив, прекини на програма, вонредни вести ... :facepalm:
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.611
Поени од реакции
26.121
Jasno mi e. Ti ne bi otisol zatoa sto ti e strav. Toa se predrasudite sto ti diktiraat kako da razmisluvas. Mislis deka ako otides ke ti izvadat noz i ke te zakolat na lice mesto. Sto ako sin ti istepa albanec i ti dojde negovata familija pred vrata? Dali ti i tvoite komsii ke bidete spremni za napad? Koj ke ti bide izgovorot sega, nie sme civilizirano oni se divo pleme?
ООО чоек, кај живееш ти живти све? На небото ли? Кај смее Македонец од Чаир да истепа Албанец, ти свесен ли си што збориш? Ќе го запалат жив!! Тоа може некој од таа страна на Вардар и под услов да не го видат. Тука ако те нападнат, ќе ќутиш и ќе јадеш ќотек и ќе се молиш да не помислат за нешто повеќе. Зошто ако кренеш рака да се браниш, голема стана работата.
 
H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Улиците празни, се слуша само звукот на дождот. Тагата е неизоставен дел од секој агол во градот. Темна и дождлива вечер во Скопје...
Добра ноќ народе, се надевам дека утре ќе биде барем малце поубав ден-а правдата наскоро ќе биде задоволена...
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.304
Поени од реакции
78.999
Тачи во 2001-ва бил кафекувар во ДПА. :facepalm:
:pos:
Доволно се брукаш со дефектните ставови, не мораш дополнително да не шокираш со твоето "познавање" на факти.
 
Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Што па ти се напна? Кој ти се обрати тебе?? :mad:
Олади се малце,стави глава у бунар и седи така 10 минути..и немојте преку форуми со смалиња да искажуате ваши емоции ве молам...
 

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
те поздрави неговото писмо летоска. Да даде господ да лежи 500 живота таму.
од вакви луѓе како тебе страда нашиот народ.. што ти требаше за ваков коментар или албанец си?
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.749
Поени од реакции
1.855
Има тоа е една паралела зошто американски амбасадор би посетил седиште на албанска партија, во момент на една ваква трагедија
Стрижена, бричена, стрижена, бричена...
 

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
17.794
Поени од реакции
21.204
Види може си во право, ама оди да му го кажеш тоа на родителите на децата, и на братучедите, и на другарите..... Ќе има реакција и таа реакција ќе биде оправдана и очекувана, затоа и не кажуваат ништо, затоа и ги тепаше полицијата Радишанци за да ги прибере дома да не се крева тензија. Дека се знае кои се убијците. По име и по презиме.
во ред тоа, те сваќам ама ништо добро од тоа нема да излези.
влогот е голем. треба да се гледа големата слика.
јас се надевам дека институциите ги знаат или претпоствуваат кои се. не мора и јас и ти да знаеме.
каква корист од таа информација.
доволно би ми било дека институциите ги знаат и ке ги решат без многу прав кревање на најсоодветен начин на кој се решава тоа.
ке заглават под камион или во некој еднек ке влетаат со колата поради неприспособена брзина или ке им претрча некоја бандера.нема тоа везе како искористија твојата имагинација. ке напоменам без разлика на која националност припаѓаат.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom