Колку им судите на другите?

Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
мразам да судам и да ми судат!но што да правам-човек сум и правам грешки!она што сакам да го напоменам е дека тоа не го правам злонамерно,или за некому да наштетам!и ве молам-не ме убедувајте дека на никого не сте суделе и нема да судите!
а знаете кој нас треба да ни суди!
 

Antagonist

Systematic Victory
Член од
7 април 2007
Мислења
842
Поени од реакции
41
Им судам се додека не ги прогласам за виновни , хехе
 

латас

паметен глупак
Член од
5 август 2007
Мислења
128
Поени од реакции
0
се обидувам да не изигравам паметњаковиќ, али некад не можам да одолеам на искушението... но и тогаш внимателно ги бирам зборовите за моето `наметнување` да биде понезабележително... и не сакам да ми судат, бидејќи сум доволно самокритчен (барем така мислам)...
 
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.777
Поени од реакции
8.214
Пречесто осудувам карактери,појави и движења.Тоа не го правам заткулисно,туку директно и бескрупулозно.
Незнам,убаво е чувството.Гледаш како нечие лице полека се топи и идеалот за себе се претвора во пепел.Гледаш како целиот концепт паѓа во вода со само неколку убаво залутени зборови.
Знае да биде интересно.Воопшто не ги сметам тие луѓе кои осудуваат за грешници.Туку за луѓе отворени и директни.Такви ценам повеќе,иако секогаш одам до крај,до нивно уништување.Гордите луѓе секогаш сакаат да бидат на врвот.И тоа секогаш го остваруваат преку деградирање.

Гоу гоу гоу.
 

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Зашто да судам??? Секој нека си прави тоа што си сака и тоа што му е мерак и мене тоа ми е ок. Осудувам единствено некои работи кои ептен отстапуваат од нормалното како на пример силување или овие средношколциве што влегуваат во филм и се распукаваат по Школиве низ светов.:smir:
 
Член од
25 септември 2007
Мислења
154
Поени од реакции
1
Не им судам на другите,многу често самата си судам и се обвинувам,иако знам дека друг е кривецот.
 

PoisonGrl

~Malo crveno~
Член од
8 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
2
Судам но и не... Зависи колку сум цинично расположена дента. Сепак, која сум јас да судам на луѓе, а ете по некоја грешка, брзо стекнувам мислење за другите (некогаш и погрешно). Технички никого не судам без да размислам поубаво....освен на оние што ми згрешиле. На нив им е осудено одамна.:tapp:
 
Член од
28 ноември 2007
Мислења
45
Поени од реакции
0
кои смо ние да судимо?нејќем да судим (а мора да признаем дека некоаш го праем тоа само )и нејќем да ми суда...само еден може да ни суди...и ќе ни суди...еден ден
 

E*V*I*L~G*I*R*L

>>>uvek tu<<<
Член од
2 декември 2007
Мислења
192
Поени од реакции
5
Site luge razlicno gledaat na zivot i zatoa nemam pravo da im kazuvam dal postapuvaat pravilno ili ne.
Sekoj go zivee zivotot kako so misli deka e najdobro i ako smetam deka ne e pravilno nema da im sudam-nemam pravo na toa
P.S. ONLY GOD CAN JUDGE ME.
 

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
не им судам , понекогаш ако се работи за нашто што не ми се допаѓа кај некој близок другар можно е да претерам со совети па дури и може да ме сватат како демек осудувам нешто но претежно правам да е тоа само мое мислење :):)
 
Член од
4 декември 2007
Мислења
54
Поени од реакции
1
NE SUDAM BEZ PRICINA!AKO VEKE GO NAPRAVAM TOA GARANT IMALO PRICINA ZA TOA:toe:
 
Член од
7 јануари 2008
Мислења
276
Поени од реакции
13
се трудам да не судам никому бидејки кога мене ми судат,обично грешат бидејки не ме познаваат.вистинските пријатели не треба да судат.им судам само на наркоманите и на проститутките,бидејки знам дека патот го одбираме сами и секогаш имаме избор по кој пат да одиме.
 
Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
Порано за се имав коментар....за секого....Но сватив дека тоа е лошо и се обидувам да се сменам и тоа ми успева..Едноставно како што не сакам никој да ми се меша во животот и да ми суди ни јас не сакам на некого да го осудувам..Животот е негов и како си мисли нека си прави....
 

*MC*

Печурче
Член од
26 февруари 2008
Мислења
344
Поени од реакции
0
Не им судам на другите, нивна работа е што сакаат да прават со животот. Ни мене не сакам да ми се мешаат. А ако сака некој совет тоа е веке друга работа, нека побара ако можам ќе му помогнам.
А за озборување, мислам дека нема човек што не рекол нешто за некого. И јас признавам дека понекогаш давам коментари, ама не ми е главна тема на муабет озборување, ниту пак омилена.
 

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Не му судам на никого.Немам предрасуди.Сите ги мразам :):) Kiddingggg. Не мразам никој. Не сум ни му судел на никој.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom