Исчезна малезиски боинг, лет MH370 со 239 патници

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Ист случај Ер Франс летот боингот пред три четири години кога мистериозно исчезна и со години не можеа да го најдат. Типувам дека е во морето, и дека се „заринал“ во песокот, поради острото наведнување на носот како што беше и со ЕФ. Да беше на копно до сега одамна ќе беше пронајден...
 
H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Претпоставките не се битни, јасно е дека на крај ќе го обвинат пилотот за да не има многу истраги после за техничките прегледи и на Боинг да не им паднат акциите. Терористички напад неможе да е, едноставно у денешно време неможе никакво оружје и бомба да се внесе у авион, нема теорија, посебно не у држави како Сингапур и Кина. И да има неколку лица внатре со некакви намери неможат да влезат у кокпитот за да го срушат авионот. И многу други работи наведуваат кон тоа да не е терористички напад, како шо кажав никој не превзеде одговорност, заложници, преговарања и такви работи немаше. Јасно е дека се работи за некоја експлозија, декомпресија и затоа неможеле да зборуваат пилотит, маски носеле.
Подоцна шо се десило може да нагаѓаме само, ќе покаже црната кутија ако ја најдат, пошто треба да се активираат многу бродови и подморници како за Ер Франс а тоа кошта пари. Како и да е ќе го обвинат пилотот на крај. Бог да ги прости загинатите.

Несреќи се случуваат, поголема е шансата сега седејќи дома да ми се случи нешто отколку секој ден, буквално секој ден да летам и да ми се случи нешто. Секогаш вакви срања се случуваат пред да одам негде, за да морам да се тресам додека не послужат алхохолот. :D
Многу често имаа Боинг проблем баш со цревото за дотур на гориво, па нешто после тајно сакаа да направат ремонт на сите, ама се откри.
Останатото исто и јас кажував во темата и се сложувам во целост. Сега за сега само претоставки...
 

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Според мое мислење претераа со боинзиве.. Секоја трета несреќа е со боинг... Треба да се приземји целата флота и добаааааааааар ремонт. Отидов да се купам.
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
22.341
Поени од реакции
29.810
Дај ми позиција на авион, висина, ветар, метеролошки извештај, со колку гориво летал, последен ремонт, промена на делови итн.инт. Ова се нарекува првични претпоставки. Може и на метеролошки и балон да налетал. Мудрецу. ;)
Ха'... висина и правец имаш јавно објавено во флајт планот за летот. Meтереолошки извештај за областа исто не би требало да биде тешко да се најде, ако малку се потрудиш.

Но, не гледам како ова има врска со тоа што не можеш да посочиш на видови птици кои летаат на висна над 9-12 километри. Пошто на таа висина летаат (крузаат) авионите. ;)

Ако имало блиска средба со птици тоа само при полетување би можело да биде, и веднаш ќе било јавено, и авионот ќе слетал назад (или ќе се урнел).
(а метео балон никако не би срушил авион)
 
H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Чек, дали ти дечко сериозно ме разбра за метео балоните? :DD Ај, идам да спијам, добра ноќ.
 

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Oвде сериозно нешто смрди. Моментално да им се изгуби секаков траг ... чудно, многу чудно...
 
S

Sagan

Гостин
https://twitter.com/TrongKhanhVu/status/442653199682383873/photo/1

...people of 14 nationalities were among the 227 passengers, including at least 152 Chinese, 38 Malaysians, seven Indonesians, six Australians, five Indians, four French and three Americans. http://www.reuters.com/article/2014/03/08/us-malaysiaairlines-flight-idUSBREA2701720140308

An unheard-of group called the Chinese Martyrs’ brigade have claimed responsibility for the Malaysia Airlines plane crash in a pdf statement emailed to several journalists in China. However, the statement has been dismissed as having little credibility by the Chinese media.

The statement cites the grievances of China’s Uigher minority people and the territorial and religious persecution they have suffered as the motivation for the attack, but there is no way to verify the claims or prove any connection to the jetliner’s crash.
http://www.channel4.com/news/malaysia-airlines-lost-plane-turned-back-passports-mystery

Масакрот во југозападна Кина на 2.3.2014
http://www.businessweek.com/articles/2014-03-02/after-train-station-attack-labeled-chinas-9-11-a-search-for-culprits-focuses-on-minority-group

Авионот од Пекинг требало да лета кон Европа.
Интересен блог-запис од 7 март:
http://brown-moses.blogspot.com/2014/03/the-martyrs-of-mheen-brigade-arrives-in.html
 
Последно уредено од модератор:

Jimmy

Организатор
Член од
26 мај 2006
Мислења
927
Поени од реакции
312
Јас не знам што им е со вестиве и ова „сигурна смрт“ (n)
Има голема разлика од исчезнат авион, и урнат авион. Многу е чудна случкава, мене 2 работи не ми се јасни и премногу ме копка:

1. Како може некој од патниците да одговори на повик од семејството ако авионот е урнат/срушен? Ваљда не им се јавил додека пливал (со претпоставка дека преживеал евентуална несреќа) ?
А не се знае што им било
одговорено на повикот? Или само некој кренал на телефон, немало глас?
 
Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.846
Еве уште нешто:

Normally black boxes are fitted with underwater retrieval beacons – designed to make them easier to find in the event of a plane crashing into the sea. The aircraft was also equipped with an ELT - a floating GPS beacon - designed should transmit the aircraft's position if it lands in water. There has been no report of a signal from this transmitter either.[DOUBLEPOST=1394405977][/DOUBLEPOST]
А не се знае што им било
одговорено на повикот? Или само некој кренал на телефон, немало глас?
Не, не, ништо.[DOUBLEPOST=1394406831][/DOUBLEPOST]
Според мое мислење претераа со боинзиве.. Секоја трета несреќа е со боинг... Треба да се приземји целата флота и добаааааааааар ремонт. Отидов да се купам.
Јас колку што прочитав, боинг 777 бил најбезбеден авион во светот. Од дури 5.500.000 (5 ипол милиони) летови во изминативе години, само еден од нив имал фатални последици на двајца луѓе, и тоа несреќата се случила при приземјување.
 
Последно уредено:

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.009
Поени од реакции
6.040
Несреќата е онаа во Сан Франциско, лани во Јули.
Вкупно загинати имало тројца, од кои двајца на лице место, а третиот бил прегазен од против-пожарно возило. Така е информацијата.

Eптен баксуз бил преживеаниот патник, кој го преживеал падот(каков, таков), за да после биде прегазен.
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
22.341
Поени од реакции
29.810
Сателитски телефон бил во прашање?
Пошто мобилни телефони функционираат само во (релативна) близина на станиците со антени. Прашајте ги корисниците на ВИП ако не ми верувате. ;)
 
Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Јас ќе типувам на дефект на моторот. Еве со Paint пример ќе пробам да објаснам според тоа што видов видеото и траекторијата:
Црвената е како летал, и после одма како завртел и жолтата најверојатно како сакал да иде, тоа го нареков остар маневар. По таа логика би тргнал надоле затоа што авионот бил голем и полн со патници. Би се префлила тежината на него се. А после жолтата полукружна е според мене како требал да заврти и сивата како би требало пополека да врти и да се враќа. Е сега ако немал контакт со кулата не би требало да го проба тоа, затоа што по таа траекторија би имало други авиони. Ама би летал пониско од вообичаеното, не знам на коллку беше висината нормална. Се е џабе ако немаш комуникација со Кулата, може само така ризик и да земеш уште еден цел авион на душа.
Абе, и ниеден мотор да не работел, авион не паѓа како круша, ‘клиза‘ по воздухот, пилотот имал доволно висина за да стигне до копно и без мотори.
 

G1-Killer

Life is a game
Член од
18 декември 2009
Мислења
352
Поени од реакции
452
21 век, одлична технологија....И наеднаш исчезнува авион од 300 милиони американски долари...И сеуште не можи да го најдат, а еден обичен телефон од 500 евра одма го наоѓаат. :facepalm:
 
Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.846
Asked to clarify the appearance of passengers on stolen passports, Rahman bizarrely suggested they looked like the black Italian footballer Mario Balotelli.

The suggestion that the two passengers on false passport resembled the footballer Balotelli was greeted by laughter at the press conference.

o_O
 
А

Атомската мравка

Гостин
Пронајдените остатоци не се од исчезнатиот малезиски авион

Според мене или на пилотот му се откачила некоја „жичка“ па направил самоубиство / го насочил авионот во море или пак ови на Балотели што личеле се членови на некаква си терористичка организација која го има приморано пилотот да се урне во море. Кога ќе ги најдат црните кутии ќе се знае сигурно ;) иако потајно се надевам дека авионов е киднапиран сите се живи и се на некој си “аеродром“ слетани, мада ова е премногу нереално и скоро невозможно..
 

Kajgana Shop

На врв Bottom