Затворска казна или улична правда за родител?

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.584
Bidejkji vo Makedonija nema smrtna kazna, no mozhe da ima ulichna pravda po povod jezivi sluchai na zlostavuvanje na deca, me interesira kako vie bi reagirale vo slednava situacija:

Doagjate doma od rabota i go/ja zateknuvate soprugot/soprugata kako go stava bebeto vo mikropechka! ........

Toa i se sluchilo na poznata na moja poznata, koja spored kazhuvanjeto e mazhena za ... "nesoodveten" tip.

Dotichniov go stavil bebeto vo mikropechka 15-20 sekundi, i toa dobilo izgorenici od vtora i treta stepen. Sega mu presaduvaat kozha, koj videl trakva rabota znae kolku boli.

Samoto soznanie pravi takov shok, shto ne mozham da se osvestam.

Kako bi reagirale vie?! Lichno, vo afekt ne znam shto se' ne bi napravil, no verojatno bi napravil mnogu i pretezhno na lice mesto.

Bidejkji nema smrtna kazna vo Makedonija, kakvi drugi opcii ima za vakov vid na "zlostavuvanje"?!

Na Zapad ima strav od vladinite agencii koi se spravuvaat surovo so poremeteni roditeli, pa postoi nekakov vid balans. Ne znam kaj nas.
 
Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Дали е тоа типот кој како што дознав добил 25 години затвор за тоа ?
Тоа дефинитивно не може да го стори нормален човек. Нему му е местото во некоја душевна болница од затворен тип доживотно во изолација. Смртната казна не е опција...
 
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.584
Toj e! Sluchajno ja znam zhenata shto saka da ja posvoi Ana.
 

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Мајка на 3 деца...можете да замислите како би реагирала!Да не пишувам дека читат малолетници.
Злоставување на деца се случува секојдневно и тоа од страна на родители.Слушам секојдневно како тука во Германија мајка го пребила детето мавајќи го од зид дека многу плачело,друга детето умрело од глад со 9 години и само 7 кг. а мачката имаше 14,љубовникот го претепа 5 годишното детенце пред очите на мајката и ред други работи да не ги пишувам дека сабајлечки почна желудникот да ми се обраќа.

Незнам која би можела да биде најболната казна за такви .... (незнам како да ги наречам)ако го преживее моментот де од коа ќе биде фатен на дело...многу „хумани„ мисли ми се вртат.

Na Zapad ima strav od vladinite agencii koi se spravuvaat surovo so poremeteni roditeli, pa postoi nekakov vid balans. Ne znam kaj nas.
На кој запад?Уште помалку имат право децата во запад,а со тоа уште поголеми умоболни никнат!Во Германија ти давам пример дека знам како е:мајката или таткото ги носат во психијатрија,јас ја нарекувам„умоболен хотел„ги негуваат,се шетат слободно по хотелот,јадење првокласно,спиење до немај каде,абе живот живеат!Каков баланс какви бакрачи бе,распуштена банда,а детето си отишло.
 

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Мисирков ја знаеш онаа старата турска казна - врзан за колец а потполно гол и намачкан со мед и оставен на некое ридче на 40 степени да го јадат пчелите и мувите... мислам дека тоа ќе му создаде доволно болка на дегенот друго нешто соодветно незнам.
 

mirkec

Неостварена желба
Член од
26 јуни 2007
Мислења
502
Поени од реакции
3
Не да го врзеш, туку да го набиеш на колец и да пати. Како што рече Наташа, во болниците живот си живеат, треба некое решение за да пати и да осети самиот што е болка. За такви монструми само така.
Извинете вака, ама морав да кажам - не додржав. Поздрав.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom