И на вас сто пати ви е кажано дека не е поентата кој греши од ваша перспектива, апсурдот е во тоа креаторот да тврди дека има грешка во креацијата, а при тоа за тоа одговорноста да ја префрла на креацијата, себе си сметајќи се за безгрешен и совршен.
Сто пати и ти објаснија, но ти во твојата желба за оправдување си фантазираш ’’еве ја апсурдноста’’.
Еве едно прашање па можеби ќе го најдеш одговорот за она што те мачи-
Ако едно дете кое е со љубов одгледано и воспитано, започне да оди по секти и да се дрогира, кој е крив:
-Родителите(кои со љубов го одгледале),
-Дрогата и сектата(која го прелажала)
-Детето(неговиот избор)?[DOUBLEPOST=1419343164][/DOUBLEPOST]
Но ви велам дека Илија дојде - Тоа што е?
Исполнување на пророштвото.
Еве едно кратко резиме за твојов проблем.
Светите отци многу пред теософистите го протолкувале писмото.
Според Светото Писмо мисијата на Илија е да подготви избраниот народ за доаѓањето на Господ на земјата. Ако св. Јован Крстител е духовно еднаков на Илија, тоа значи дека веќе се исполнило пророштвото за доаѓањето на Месијата.
Покрај тоа, може ли човек да се прероди пред да умре? Библијата кажува дека пророкот Илија е земен жив на небото (Сир. 48: 1). Како тој може да се прероди, штом не умрел со тело?
А самиот предтча кажува кој е
19Кога еврејските верски водачи од Ерусалим испратија кај Јован Крстител свештеници и левити за да го прашаат: „Кој си ти?“ - Јован им кажа отворено,
20тој призна и не порекна, туку им рече: „Јас не сум Месијата!“
21„Тогаш, кој си?“ - го запрашаа тие пак - „Илија ли си?“ „Не сум!“ - им одговори Јован. „Пророкот ли си?“ „Не сум!“ - одговори тој.