Дали некој има некаква инфрмација за работа надвор од Македонија

Член од
16 јануари 2012
Мислења
1
Поени од реакции
1
Ме интересира дали некој ке може да ми помогне да ми каже некоја информација за агенција или некои луѓе што средуват за работа пример : Германија, Италија, Чешка, Англија. Канада, Австралија................................... со Македоснки пасош........ или несто во врска со иселеништво за канада ;);) ;);););););););););););););)
 
?

..........

Гостин
Стави кратка биографија.....да знаеме каква работа бараш, и каква може да работиш, јас ке ти помогнам...
 
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.846
Пиши кратко CV (сиви). За да знаеме што работа бараш и да се обидеме да ти помогнеме. ;)
 

Ambasadorka.G

Poliglota
Член од
20 јуни 2009
Мислења
56
Поени од реакции
14
hmm pa najubavo da si vidish na oficijalnite strani za emigracija vo kanada i za vo australija. za vo australija imam gledano i treba da imash dovolno poeni . te ocenuvaat na poveke polinja. ako imahs profesija sho e na listata so deficitarni profesii ke imahs poveke shansi.
ne znam za sho barate agencii koga se si mozete sami.
samo malku da pobarate .;)
 
Член од
7 март 2009
Мислења
1.127
Поени од реакции
788
Стави кратка биографија.....да знаеме каква работа бараш, и каква може да работиш, јас ке ти помогнам...
Еве јас би се уфрлил во муабетов,ми пропадна фирмата(отиде во стечај,т.е. ја испокрадоа),и сега си се вратив на стариот "занает"-сервис на компјутери со инсталација на софтвери,windows-и,linux-и итн. итн.Еве би го работел истото тоа и на запад,па ако можеш помогни ми со информација дали ми е потребна некаква лиценца,дозволи,потребни сертификати,во кои земји можам тоа да го работам итн.Однапред благодарам,;)
--- надополнето: 25 јануари 2012 во 11:36 ---
Гледав некој страни вчера, во Австрлија цвета рударството?

http://www.gettingdownunder.com/
Изгледа бараат логистика за во рударските места(во стилот на нашиов Пробиштип) и тоа пекари,лекари,апотекари,фризери и останато,не мора само рудари.Имаат откриено нови рудни наоѓалишта на север од Перт,тоа е прилично ненаселено подрачје,така да ем ќе го населат со луѓе,ем ќе си обезбедат работници за во рудниците а и во новите населени подрачја.Еден нашинец кој живееше во Австралија ми кажа дека и саатнината ќе била поприлично добра,дури и за Австралиски услови.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom