Дали да се легализира проституцијата?

Devilish Angel

Лошотија по потреба
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Абе колку и да сме против проституцијата таа сепак постои и ќе постои, неможеме да го негираме тој факт туку подобро да си е легално отколку нелегално.
 
Член од
3 октомври 2005
Мислења
125
Поени од реакции
1
Gledam deka samo jas imam vakvo mislenje no site sme lujge i si imame svoi potrebi...no kako stone darila prirodata nemozime site da bidime top-modeli i site da bidime isto prifateni od devojkite...no kako sto rekov potreba si e potreba pa ima lujge koi ako ne bile tie istite prostitutki nikogas mozebi ne bi imale odnos so zena....pravedno e toa?Vo sekoj slucaj mislam deka treba da se legalizira....mozebi gresam..popraveteme ako ne e taka...:pishtoldz
 

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Треба да се легализира,ќе ја има и вака и така па ништо не мења!!!
 

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
BusHav напиша:
Треба да се легализира,ќе ја има и вака и така па ништо не мења!!!
Menuva, nemoralot bi postignal povisoko nivo so legalizacija na postitucijata, zatoa definitivno sum protiv legaliziranjeto.
 
Член од
15 јули 2005
Мислења
972
Поени од реакции
16
http://www.vest.com.mk/default.asp?id=115486&idg=6&idb=1743&rubrika=Makedonija

Проститутките ќе и даваат и на државата


Vo denesniot broj na Vest.


ИВАН АТАНАСОВСКИ ИНИЦИЈАТОРОТ НА ЛЕГАЛИЗАЦИЈА НА ПРОСТИТУЦИЈАТА
Како Поповски на лице место ќе собира данок од проститутките



Еден од иницијаторите за легализација на проституцијата, пратеникот Иван Атанасовски, смета дека најавата за собирање на данок од проститутките од Министерството за финансии е несериозна работа од една сериозна институција.
"Сметам дека најавите на министерството за финансии за оданочување на проститутките е несериозна работа . Не може државата да оданочи нешто што е нелегално. Нека ја легализираат, па нека бараат да се плаќа данок.
Не може да одите на лице место и да чекате да завршат со сексуалниот однос па да проверувате дали проститутките издавале фискални сметки и колку треба да платат данок. . Ме интересира како министерот за финансии Никола Поповски ќе инсталира фискални апарати и ќе се издава фискална сметка на лице место. Можеби министерството за финансии преку Управата за приходи има софистициран начин да го собира данокот од проститутките, можеби размислува да ја легализира проституцијата", изјави Иван Атанасовски, пратеник и подносител на законот за легализација на проституцијата.
 

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
a be so vi e na vas ? :) neka se legalizira nekoj na toj nacin zarabotuva pari
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.749
Поени од реакции
1.855
M-I-L-A напиша:
e greska si za ova,sto mislis koga ke se legalizira togas ljugeto ke mozat javno pred druzite da odat vo javni kuki,sepak ke postoi nelegiliziranata prostitucija,oti najvise sto gi koristat prostitutkite se samata vlada,i sigurno koga ke se legalizira nema da setat slobodno so prostitutki a narodot da gi zboruva,nikoj nema obraz pred narodot da vleguva vo javna kuka,toa e sosem jasno,treba da sme protiv taa prostitucija:blabla:
Од кај тоа? Не мислиш дека секоја проститутка што кисне по улици ќе и е подобро да си биде внатре некаде во своја соба? И башка, ќе се најверојатно и осигурани и плати и ова и она ... нема да се глупави и уште да седат по улици. И сватете луѓе, некој тоа за пари го прави и живее од тоа ... така да, тоа на некои жени им е професија било каква и да е во нашите очи. Не ви се шетаат по дома за да сте против нив или да ги осудувате ... ако тие тоа свесно го избрале да го работаат и не нашле друг излез оставете ги ... аман веќе со овие предрасуди за све што не е исто со вас.
 

PuMbA

BUCENCE
Член од
22 февруари 2006
Мислења
1.064
Поени од реакции
2
за мене тоа е голема глупост и ако се легализира вистина е голема грешка зш секоја втора ке биде к*рва зашто во ваква земја ке мора да се заработи парче леб и секој ке отиде на најлесната опција на тоа да стане ку*виште
 

PuMbA

BUCENCE
Член од
22 февруари 2006
Мислења
1.064
Поени од реакции
2
Сепак мислам дека треба да се легализира
 
Член од
5 јуни 2006
Мислења
18
Поени од реакции
0
Ja sum momentalno vo Holandija i kako sto site mozebi znaete tuka prostitucijata e kako i sekoja duga profesija i e organizirana do stepen sto prostitutkite si imaat svoi sindikati koi gi stitat nivnite prava,redovni zdravstveni pregledi,raboten staz i sl.
Celta na vakvata legalizacija e pred se da se ovozmozi podobra kontrola na samata pojava kako takva i na toj nacin da se zastitat i prostitutkite i nivnite musterii.Taka da ovde ime edna mala sega deka poprvo bi zakacil bolest od slucajna devojka vo diskoteka otkolku od profesionalna dama koja gi nudi ovie uslugi.
Se na se ja sum za legalizacija na prostitucijata....samo za da se sprecat site nejzini nesakani posledici,na toj nacin da se kontrolira i trgovijata so lugje,da se pruzi maksimalna zastita i za davatelot i za korisnikot na uslugata.

Pozdrav
 
Член од
6 мај 2006
Мислења
1.890
Поени од реакции
4
секако да , ем ќе се знае кај одиш , ем што зимаш , нема да се секираш дали ќе закачиш некоја болест и многу други работи во врска со тоа . дефинитивно ДА
 
Член од
24 мај 2005
Мислења
957
Поени од реакции
16
Обавезно,и по една фискална да си носат проститутките, иначе инспекција ќе стегне пломба меѓу нозе
 

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Затоа што има многу клиентела кај МРТВ а и по борделите во западна македонија кои се излижени на ризик од преносни венерични заболувања треба да се легализираат јавните куќи а со тоа и редовниот здравствене преглед и ХИВ тестот
 

Kajgana Shop

На врв Bottom