- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 19.642
- Поени од реакции
- 34.848
... некој би рекол, „малите тајни на големите мајстори“, ама сакам темата да биде токму за обичните „мали мајстори“како сите ние, кои ете сакаме да готвиме, а непознавање на некоја ситница во самото приготвување се губи во вкусот или изгледот на приготвеното.
... да не би прашувале во темите зададени со поставување на фотографии, во врска со приготвеното, ете простор каде би прашале нешто околу приготвувањето или тајната на вкусот и изгледот на нашите членови кои богами приготвуваат специјалитети токму празник за очи, а богами изгледа и во вкус!
... еве да почнам јас, ме интересира како е подобро и зошто е подобро кога се приготвуваат на пример плескавици, ќофтиња, посипани со брашно, дали треба само изработените ќофтиња да се истркалат преку брашно и така да се постават во загреана тава, или треба после истркалување преку брашно повторно да се обликува со дланка формата и да се постави во загреана тава?
... да не би прашувале во темите зададени со поставување на фотографии, во врска со приготвеното, ете простор каде би прашале нешто околу приготвувањето или тајната на вкусот и изгледот на нашите членови кои богами приготвуваат специјалитети токму празник за очи, а богами изгледа и во вкус!
... еве да почнам јас, ме интересира како е подобро и зошто е подобро кога се приготвуваат на пример плескавици, ќофтиња, посипани со брашно, дали треба само изработените ќофтиња да се истркалат преку брашно и така да се постават во загреана тава, или треба после истркалување преку брашно повторно да се обликува со дланка формата и да се постави во загреана тава?