"Голема" Албанија, и што сега?

Статус
Затворена за нови мислења.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.355
Поени од реакции
58.028
pa site vojni se vodeni poradi verata.taka e i sega.pravoslavieto kako nikogas porano ne e pritisnato od islamot.nema da se predademe nikogas,samo toa go znam zatoa sto od iskona slovenite se borele za sve sto e nivno.
kosovo ke se vrati vo ramkite na srbija.koga evreite se vratija vo erusalim togas i nie ke se vratime na naseto kosovo.
Ниедна војна не е водена поради верата. Сите војни се водени поради економскиот интерес (храна, злато, пари, нафта...). Првите војни (борби) помеѓу племињата настанале затоа што оние кои живееле долу покрај вода имале плодна почва и доволно храна, додека оние кои живееле на повисоките места ги немале истите благодети па се спуштале долу и започнувале борба со другите. Најголемите “верски“ војни (крстоносните) биле водени во името на христијанството а целта била златото кое на истокот го имало во огромни количини. Во поново време западните сили покажаа интерес за истокот тогаш кога се појави новото злато, нафтата.

Една работа која ја научив од мојот ценет професор по Одбрана е дека ниедна војна не се водела за ништо друго освен за економскиот интерес. Некому му е во интерес Косово да биде посебна територија, мала и слаба држава преку која ќе може да се шверцува се и сешто, а се разбира и предходно да се продаде голема количина оружје. Некому му одговараше Југославија да се распадне крваво а не мирно, исто така заради продажбата на оружје, како и онаа старата изрека “раздели па владеј“.

Верата нема врска со тоа. Таа е само изговор да ги мотивира масите да војуваат. Војните се водат за пари, власт, моќ... и за ништо друго.
 
Член од
8 ноември 2007
Мислења
23
Поени од реакции
0
Epa toa e, dodeka Albancite si rabotea site godini nanazad za Golema Albanija, nekoi srbomani vo Makedonija koi lazno se pretstavuvaa i se pretstavuvaat kako Makedonci raboteja za sozdavanje Golema Srbija i placeja po Jugoslavija.
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.749
Поени од реакции
1.855
Сепак по втор пат кога ќе размислам, треба да ја заклучам и оваа тема. Нема Голема Албанија, па нема и што да се дискутира.
И аман средете се, не пропадна светов!
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom