Вреди ли за еден да се изгубат сите?

  • Креатор на темата ITK
  • Време на започнување
S

StereoLove

Гостин
Нееееееееееее никако:nenene:таа личност не е вредна да се изгуби заради неа некои твои драги кои би ти биле потребни во понатамошниот живот отколку таа личност.И како што спомна некој погоре...што би било доколку таа личност те напушти за секогаш?каде ке се обратиш тогаш ако не кај своите пријатели/ки,роднини.



Јас направив обратно! Многу ги слушав пријателите - па го изгубив него - а сега пријателите кај се ???? Секој си брка своја работа .... море да ми е овој памет пред една година :tapp:... би средила јас се :back:



Срцка,денес секого гледа за себе,гледа како да ти наштети(зборувам за пријателството)можеби тоа го збореле чисто ради реда,колку да ти кажат нешто.
Сигурно ти збореле батали го не вреди,на секого е лесно тоа да каже верувај.
И зборуваш кај се сега пријатеите?баш кога ти се потребни нив ги нема.А кога ти на нив си им ете ги веднаш те бараат.
Тогаш не мислеме што правиме и кога ке сватиме што всушност сме сториле дека сме ги слушале тугите збориме "Ех да имав таков памет:tapp:"
 

Кент

Професионалец
Член од
16 февруари 2010
Мислења
255
Поени од реакции
15
Веднаш ќе кажам - ВРЕДИ - вистинските пријатели ќе бидат покрај тебе секогаш - а момчето што ти значи можеш многу лесно да го изгубиш (засекогаш) :back:
Прашај паталец - не гаталец:tapp:
Има едно прашање... Очекуваш вистинските пријатели да бидат покрај тебе секогаш. Но, ако поради момчето бегаш од нив, како можеш да очекуваш после да бидат со тебе? :)
Друго е ако „пријателите“ не можат да го прифатат и во старт одат на тоа да го откачиш, без да ти наведат зошто и како. Тоа е моето мислење. Исто и во обратна ситуација: Момчето не ти ги прифаќа пријателите. Не сака да се дружи со нив што имплицира дека и ти не треба да се дружиш со нив (без некоја очигледна причина). Кажи ми, дали ќе престанеш да се дружиш со пријателите? Дали ќе му дозволиш да те контролира само затоа што сакаш да бидеш со него?

Ова е осетлива тема и ПОТРЕБНО е добро да ја разгледаш ситуацијата. Лесно во такви моменти некој излегува повреден. Совет. Кога и некој да ти соли памет за нешто - секогаш прашај го ЗОШТО? Ако нема вистинска причина, или причината е банална - игнорирај го и точка.
 
Член од
21 февруари 2010
Мислења
16
Поени од реакции
0
zavisi od licnosta poradi koja gubis.... ako te saka i toj togas da... ali posle da ne se kaes ne trebase a u slicno.... poso nema vrakanje...treba dobro da se razmisli pred da se napravi nesto.... se nadevam deka tipot ili tipkata nema da bide kreten da ti kaze deka ke ostane so tebe i ako si te te napustat i posle nekoe vreme da te napusti
 

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
644
Не смее никој од партнерите тоа да си го дозволи, ниту пак да му го прави на другиот. Едноставно тоа не е здраво ни за врската, ниту пак спаѓа во здрав разум. Не значи дека ако некој е во врска треба да биде роб, и да му полага сметка на другиот. Секој си има свој живот.
Фала богу, не зборам за искачање нон-стоп, со други луѓе само за да се нервира партнерот, туку за средби со своето стандардно друштво со кое сме (може да се рече) цел живот. Секако, во прв интерес треба да биде партнерот, со него да се споделуваат секојдневните интересни работи, но во никој случај не треба да се заборават останатите, со кои било поминувано најголемиот дел од времето, пред да се влегло во врска.
 
Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Да, ако тој еден има нешо шо сите тие други го немаат
 
B

BBlisto

Гостин
Кратко и јасно - не...бар не на оваа возраст...
 

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Да, ако тој еден има нешо шо сите тие други го немаат

А што може да има? Може ли една личност да ти биде мајка, татко другар и дечко/девојка? едино ако има суперпоуерс и ти да си сам на светов.
 
Член од
17 март 2009
Мислења
194
Поени од реакции
22
Zasto zaradi edna licnost da gi izgubis site.SITE ako te sakaat ke ostanat pokraj tebe a ne nekoj da me ucenuva i da mi kazuva bajki za toa deka ke ostane vecno so mene ako gi zabatalam bliskite...ili pak obratno moi prijateli da mi kazuvaat da ostanam so niv i da ja zabatalam drugata licnost.EPA NEMA,koj ke te ucenuva togas toj ne ti e vistinski drugar ili decko....site sto te sakaat bez razlika na nisto drugo ke ostanat so tebe:wink:
 

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.725
Ако се работи (некоја личност) на пример како Nikki Benz, Delta White, Vicky Vette, вреди да се изгубат.
 
Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.031
Вреди ли заради една личност да се изгубат сите останати блиски? Кога би биле во ситуација да бирате меѓу една личност што ви значи најмногу и останати блиски другари другарки семејство...?
Многу грдо е да се избрзува во такви ситуации со конечен став! Верувам дека е можно извесно балансирање во секоја ситуација. Како и да е, семејството е премногу драгоцено за да се дозволи „откажување“. Ако сте успеале да видите навистина посебна вредност во некого, доколку стварно вреди сигурна сум дека и родителите тоа ќе го спознаат. Веројатно треба да им се „долови“ како треба...
 

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
Кога размислуваш разумно не вреди. Кога ќе го изгубиш разумот може да биде поинаку.
 
Член од
16 јули 2007
Мислења
12.495
Поени од реакции
4.058
На возраста што ја имам -15 години, никако.Понатаму незнам како ќе гледам на овие работи.
 

АМБРОЗИЈА

случајна минувачка
Член од
22 декември 2008
Мислења
351
Поени од реакции
74
Вреди да се изгуби се за личноста што ја сакаш под услов таа личност да вреди повеќе од сите нив заедно ...
 

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
64
До ваква ситуација никогаш не би дозволила да дојдам. Да бирам меѓу дечко и другарки ?!?!:uvo: За семејство не праам ни муабет!!!Ако веќе го имам дечкото каков и да е ,другарките мораат да го прифатат зошто ме усреќува,го сакам и слично .Тој треба да ги прифати моите другарки и да има во предвид дека без нив не можам,како што тој не може без неговите другари.Ако е нормален ќе се случи тоа акооо неее:helou: Едноставно треба да се прилагоди во мојата средина, како и јас во неговата не за џабе викаат `ским си такав си`.:pipi:
 

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.704
Поени од реакции
22.135
Ако таа една вреди за да се изгубат сите тогаш нема да изгубиш никој.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom