Вашиот пристап кон околината

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Од досегашното искуство сфатив дека не треба да им верувам многу на луѓето.
Порано бев многу отворена и искрена,дури и со тие што не треба и затоа секогаш јас на крај бев повредена и исмеана и сл.
Сега сум пријатна за муабет,отворена,искрена...но КОЛКУ сум,зависи за што и зависи пред кого.
Има само 2-3 личности на кои им верувам потполно и можам да им се доверам за било што без да се посомневам со нивната дискретност и довербата која ја имам во нив.
Со околината(генерално земено) секогаш размислувам пред да кажам нешто,дали тоа може подоцна да го употребат против мене зашто сфатив дека денес не можеш да им веруваш комплетно на луѓето и дека секој е спремен да те повреди и да ти забие нож во грб откако ќе го добие тоа што го сака,повеќето се такви,тоа е реалноста.
За да споделиш нешто кое те мачи.а во моментот немаш со кој,најдобро да одиш во црква,таму барем можеш да бидеш сигурен дека нема тоа да ти се врати и да те удри по глава...
Секако,на почеток се трудам да оставам добар впечаток.Не сум ладна,молчалива или дрска,туку само пријатно расположена,фина.

Нешто слично. Онака нормален муабет можам да правам со секого, ама да се отворам на некој и да му кажам се, тешко.

Понекогаш, не вреди човек да биде искрен и отворен. И оној од кој најмалку очекуваш на крајот ќе ти го забие ножот в грб. Ама затоа па кругот се стеснува и од 20-30 на крај ќе останат 2-3ца на кои можиш да им веруваш.
 

}I{BuTtErFlY

You want ME
Член од
21 февруари 2006
Мислења
765
Поени од реакции
14
па не сум баш резервирана и затворена личност...многу правам муабет ама ако увидам дека се работи за празна личност(личност што неможе да зборува на секаква тема поради својот интелект)се откажувам...мене разговорот ми е битен и ако не ме исполнува не го продолжувам!
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Гледам секогаш да бидам срдечна, позитивна и весела, каква што сум си јас.
Некогаш кога запознавам нова личност, знам да бидам премногу срамежлива и одвај 5 реченици да кажам и по некое време се опуштам, а некогаш пак, од прва сум многу зборлива.
Во принцип во сите имам доверба, без разлика што сум се изгорела во минатото. Сепак не дозволувам некои грешки од минатото да се рефлектираат во сегашноста, т.е ако ме изиграла некоја личност, не значи дека не треба да верувам на никого.

Spored moeto iskustvo, se se dolzi na samodoverbata, iskustvoto i karakterot na covekot.....
Со ова дефинитивно се согласувам. Но, според мене, на прво место е искуството, а потоа самодовербата и карактерот. Кога имаш повеќе искуство, имаш други гледишта на работите, на животот, па и на луѓето.
 

Мачката

Coca Cola Addict
Член од
6 август 2007
Мислења
581
Поени од реакции
6
Кога запознавам нови луѓе редовно сум насмеана и дури некогаш ми се чини дека умот од глата им го вадам:)kesa:). И се така до некој степен. а да знам некој едвај неколку дена или пак неколку недели,нема шанси да се отворам,исто ми се фаќа дали го знам два дена или месец.Се дури не се запознам и зближам ептен добро.
 

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Резервиран.
Конзервирам.
Отвори ме!
 
Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
163
Па онака, прилично сум резервиран. Ама кога ќе се скрши мразот, никој не може да ме запре:) Понекогаш и претерувам, ама се снаоѓам доста добро. Секад сум за дружење и за праење муабети. Во денешно време не треба да се верува на секого, и затоа понекогаш внимавам и сум онака .........

- Довербата повеќе си ја чувам за себе и не ја раздавам многу многу:)
 

Kvendolin

чупе од бурдите
Член од
24 март 2007
Мислења
1.003
Поени од реакции
75
Секогаш го чекам прво другиот да се отвори, не им верувам многу на луѓето, не би рекла дека сум срдечна, љубезна- можеби. Значи на почеток сум резервирана, ако добијам позитивни вибрации од соговорникот, ако ми се допадне некоја личност станувам поотворена. Кај мене времето на познавање на одредена личност не игра улога. Постојат личности кои со години ги познавам ама никогаш не сум била отворена или доверлива кон нив, не заслужиле.Од друга страна со некој што го знам многу кратко можам да споделам повеќе информации од ,,дозволеното,,!
 
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.653
Поени од реакции
13.130
Активен слушач сум. Иако тоа делува затворено ако ме прашуваат одговарам секогаш кратко и јасно. Но повеке сакам да слушам одколку да бидам слушнат (ко психијатрите сум :pos: )Ако ме прашуваат за совет прво би ги прашал што би направиле тие да се на нивно место. Ако нивната одлука води кон тотален негативен резултат би им понудил совет кој можеби би им помогнал. И уште една работа... Не сум нападен - не навалувам. Каде не можам - не можам.
 

glufce

French Toast
Член од
15 јануари 2006
Мислења
827
Поени од реакции
8
Се смешкам и слушам... и пак се смешкам.
 

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
There's no second chance to make a first impression!
And that's the lie of the land! :) Или тоа е лагата на моментот! Е контра изреката! Ништо како погрешен, лажлив прв впечаток! Спакувано, скоцкано, потсредено, извежбано како на проба, веднаш впечатливо, ако не е природно. Така што, фино што забораваш на тоа пред и се` ПР правило во компетитивното/потрошувачко општество. Со тоа се продава продукт, со тоа се продава човек на интервју, во приватниот живот и односот со луѓето, не би требало да се продава, ниту игра по изреки и правила на моќ! :smir:
 

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Me interesira, kakov e vashiot pristap kon okolinata, potocno kon lugeto.....Moeto konkretno prashanje e:
Dali se odnesuvate rezervirano, ladno, i neotkrieno kon lugeto, znaejki unapred kolku moze da dobiete vo sekoj odnos ili pak sekogas ste srdecni, topli i iskreni, pa makar da toa e i covek sto go poznavate 2 minuti, i sekoj pat ja povtoruvate istata greska, a ona sto ste go ocekuvale ne ste go dobile...I povtorno se cuvstvuvate povredeni i izigrani?
Има луѓе кон кои веднаш почнувам да се однесувам топло и добро. Тоа се луѓе кои успеале да ги освојат моите симпатии и ми било пријатно во нивно присуство.
Има луѓе кон кои веднаш сум резервирана и стојам на дистанца. Пристојно и културно.
Сето тоа во зависност од тоа како ќе ги доживеам. Значи, мојот однос зависи од нивниот однос и пристап кон мене, од тоа дали шират позитивна или негативна енергија.

Но, секогаш оставам простор и за втор впечаток.
 

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Има луѓе кон кои веднаш почнувам да се однесувам топло и добро. Тоа се луѓе кои успеале да ги освојат моите симпатии и ми било пријатно во нивно присуство.
Има луѓе кон кои веднаш сум резервирана и стојам на дистанца. Пристојно и културно.
Сето тоа во зависност од тоа како ќе ги доживеам. Значи, мојот однос зависи од нивниот однос и пристап кон мене, од тоа дали шират позитивна или негативна енергија.
Е и јас така,зависи како ќе ги почувствувам луѓето.Со некои од старт сум фина и ќе се размуабетам,а со некои сум резервирана во однесувањето.Тоа е за првото запознавање.А за понатаму,не може некој веднаш да ја добие мојата доверба,и веднаш да почнам да му кажувам се.За тоа треба да помини време,да ја запознаам личноста подобро.
 

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Резервирано. Не сакам пак да ризикувам.
 
Член од
14 август 2007
Мислења
17
Поени од реакции
0
Bez razlika dali prvpat se gleam so licnosta ili 100-ti pat ja se ponasam isto,otvoreno i komunikativno.Se razbira ne razgovaram za temi za koj sto zboruvam so mojte najbliski prilateli,no sepak stepenot na komunikacija e na isto nivo.Smetam deka nema potreba od sram ili pak od toa da doznavas kakva e licnosta,na ovoj nacin taa vednas doznava kakov si vistinski ti,pa ako i odgovara ke te prifati ako ne zdravje :).
 
R

Razorblade Kiss

Гостин
Мајстор сум за тоа да оставам прв лош впечаток.Намќор,влажен смрдлив чорап,поткрепено со некој зајадлив коментар.Зошто? Веројатно се кријам зад таа наметка затоа што мислам дека така никој нема да ме чепка и наштети.А подоцна ми е криво затоа што така сум се однесувала.Можам да имам милион карактери пред милион луѓе,да бидам слатка и човек што ти се чини дека го знаеш цел живот,и тотално спротивно од тоа.
Карактерот е нешто што не дозволувам да го види околината на прв поглед и впечаток.Полесно ми е прво да не ме фаворизира,па подоцна ако сум била во право за неа,да сфати дека изгледот и моменталното расположение воопшто не е земено како фактор за мојот карактер,а се почесто тоа и го прави,и по дифолт,прави селекција на прв поглед.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom