Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
10 јануари 2022
Мислења
15
Поени од реакции
20
Некој решение за ова да ми предложи, немам стар документ да докажам. Не е можно сите што добија да имаат предци со БГ ........

бр. 108,,/2021 сум

Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи В срок до 24.01.2024 г. следва да представите официални документи, издадени от б'лгарски или чуждестранни органи, с които да удостоверите, че имате родствена вр'зка с поне едно лице Ваш в'зходјашт до трета степен вклјучително, което е от б'лгарски произход. Документите трјабва да с'д'ржат информација за имената на в'зходјаштија и родствената Ви вр'зка с него. При непредставјане на документите в срок, преписката Ви ште б'де разгледана на заседание на С'вета по гражданството с мнение молбата да не б'де уважена. С'обштението е публикувано на 24.11.2023 г. .
 
Член од
16 септември 2019
Мислења
110
Поени од реакции
120
Јас не најдов ништо најверојатно дека таму има списоци само на загинати и наградени војници. Има доста информации на страната и треба да бараш, горе лево каде што пишува трси некако по име презиме ама на бугарски да пробаш.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
 
Член од
29 јануари 2023
Мислења
37
Поени од реакции
39
Zdravo. Da li moze neko informacije oko takse, prevoda itd za slikanje za pasoš? Da li to možda može da se završi u konzulatu u srbiji ili ne?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom