Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
http://www.napumpajse.com/shop/proteini/isoflex-23-kg.aspx

http://www.napumpajse.com/shop/kreatini-i-stimulansi/creatine-monohidrate-400g.aspx

Јас тие ќе ги зимам, ми рекоа дека се едни од најдобрите.
Е сега цената малку ебе работа, скап е протеинот, ама ако си неограничен, тоа би било најдобро ваљда.
За овој креатин скоро сигурен сум дека ќе го земам,ама незнам сеа што протеин да земам,овој 4 200 ми е многу,не ми се даваат толку пари и барам нешто поефтина варијанта ама да одговара со овој креатин на All Max.
Во getready секогаш ќе ти кажат дека AllMax се најдобри зашто генерални застапници се и во полза им е да се трошат иако реално доста се скапи тие производи.
Она што Myers подоле го има поставено е одличен избор за тие пари реално гледано а плус и лабрада е, сигурно нема да се згреши.

Немате полза од купување на изолат, кога сеуште не храните ни 200 грама мускул.
За мускулна маса, повеќе комплексен протеин со мала количина на јаглехидрати и масти.

Еве еден таков пример.
Си го погодил како кец на десетка, ми го стави на ум за следен месец.(y)

Allmax е релативно нова фирма која уште и претходат години и години да се докажува за да го достигне нивото на некои веќе афирмирани компании затоа и толку форсираат со тие реклами. Нивните производи би ги земал со резерва или само по претходна препорака.
Браво, истото размислување го делам со тебе. Прескапи се нивните производи и веќе за помалце пари би можел да добијам сигурно проверен продукт на пример од ultimate итн, итн....
Да си прашам и јас, што мислите за витаминиве, она што можев да видам и да најдам кај нас на пазаров е дека се најсупериорни во однос на другите понуди на мултивитамини и минерали.
Сакам да ги искомбинирам со добар протеин и креатин во позадина со горе доле добра исхрана.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Фала на одговорите ќе пробам со избегнување на вежбата и глукозамин. Инаку баш сега и другар ми се пожали на истото изгледа дека е затоа што шипката е рамна не е како EZ т.е. француска шипка која е по ергономска за шаката.

O

Orion.

Гостин
Фала на одговорите ќе пробам со избегнување на вежбата и глукозамин. Инаку баш сега и другар ми се пожали на истото изгледа дека е затоа што шипката е рамна не е како EZ т.е. француска шипка која е по ергономска за шаката.
Нема везе шипката, јас баш на EZ имав најјаки болки, кога ја дигав осеќав ко со нож да ме прободеле во средината на подлактицата, мн остра болка.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Имам проблем кога работам бицепс со дворачен тег. Во пределот на подлактот од страната на лактот осеќам болка и тоа само во моментот кога го оставам тегот. Значи немам болки додека ја правам серијата туку кога го оставам тегот и ја отварам шаката. Со никоја друга вежба го немам овој проблем. Дали е некој тендитис во прашање или пак неприродната форма на рамна шипка која предизвикува болка ?
земи си калциум,одмори 1 недела .. ќе бидеш како нов..

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156
Правев муабет со Мyers ми даде програма за вежбање и што да јадам.Супер иде,симнувам сало рацете почнаа да се отцртуваат али имам еден проблем.Стомакот почна ужасно да ме чеша и најверојатно ке ми излезат стрии.има спас или ?

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Правев муабет со Мyers ми даде програма за вежбање и што да јадам.Супер иде,симнувам сало рацете почнаа да се отцртуваат али имам еден проблем.Стомакот почна ужасно да ме чеша и најверојатно ке ми излезат стрии.има спас или ?
Спас имаш,ако стриите се во почетна фаза,кога се црвени има масти за мачкање и тогаш може да се отстранат,а доколку веќе се познаваат односно се како линии кога ќе поминеш со рака неможе никако да се отстанат.

Komita Skopje

Скопје Обединето за Вардар!!!
Член од
14 декември 2011
Мислења
107
Поени од реакции
27
И мене ме чеша ама не на стомакот туку кај ребрата само незнам од што ми е тоа(иначе што имам забележано од двете страни на ребрата сува ми е кожата)...Не сум бил дебел па за брзо време да ослабнам и да ми се појават стрии...Сум го имал тоа малку сало отсекогаш али како што кажав малку..Сега ако може некој да ми каже дали е тоа некоја почетна фаза пред појава на стрии или што ми е сува кожата можно е да ме чеша???

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Немате полза од купување на изолат, кога сеуште не храните ни 200 грама мускул.
За мускулна маса, повеќе комплексен протеин со мала количина на јаглехидрати и масти.

Еве еден таков пример.
Добар совет.кажи некои слични производи,да видиме што избор има.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Добар совет.кажи некои слични производи,да видиме што избор има.
Моментално во продавницата на претседателот има две марки на протеини од тој вид.
Други што јас ги познавам, а ги има кај нас во Македонија се

MyoFusion од Гаспари во GetReady
Elite Fusion 7 од Dymatize во Калифорнија Фитнес
И некој нов германски (не ми текнува на името) во продавницата на Гладијатори

Член од
18 ноември 2009
Мислења
73
Поени од реакции
14
здраво потребна ми е помош
вака, држам килажа (варира) 78/79kg висок 175/6, сакам да прашам како да ги ослабнам бутовите? сепак , во споредба горното тело имам сало да,не толку приметливо но сепак бутовите ептен ме вадат. неможам дури ни соодветни фармерки да си најдам :( , секаква помош е добре дојдена, и да прашам колку има влијание возењето точак , и трчањето,неколку спортисти ми имаат кажано дека само ќе ги зголемам така, а некој пат напротив ке ги ослабнам. благодарам многу!

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Браво, истото размислување го делам со тебе. Прескапи се нивните производи и веќе за помалце пари би можел да добијам сигурно проверен продукт на пример од ultimate итн, итн....
Да си прашам и јас, што мислите за витаминиве, она што можев да видам и да најдам кај нас на пазаров е дека се најсупериорни во однос на другите понуди на мултивитамини и минерали.
Сакам да ги искомбинирам со добар протеин и креатин во позадина со горе доле добра исхрана.
Друже јас ги користев овие за време на целиот припремен период(околу 4 месеци) и сум задоволен, како и што кажа се доста подобри од другите. Е сеа мн апчиња се(6) ама коа ќе споредиш со анимал пак кој има 12мислам и не е толку страшно. Доктор ми препорача да ги пијам по еднаш у денот, јас ги пиев после ручек. Бараат пиење на многу течност, и немој да се чудиш ако мочаш "жолто-зелено" :D

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Што мислите за HALO-то во комбинација со whey, monohidrat, плус некој витамини?

Kajgana Shop

На врв Bottom