Антикампања за Охрид?

Член од
16 септември 2013
Мислења
702
Поени од реакции
691
До Охриѓаните е. Сестра ми престојуваше кај жена ко од рекламине на Владата, не им даваше да зуцнат по цел ден и уште лажеше дека и кршеле работи. Поради такви погани жентурачи немам намера да одам таму.
 
Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.010
Поени од реакции
867
До Охриѓаните е. Сестра ми престојуваше кај жена ко од рекламине на Владата, не им даваше да зуцнат по цел ден и уште лажеше дека и кршеле работи. Поради такви погани жентурачи немам намера да одам таму.
Endemski vid me napadna mene cekajki kombe za na plaza:) mi nudi smestuvanje,a jas vekje smesten:) mi vika eve ti broj za naredna godina koga ke dojdes:) ke idam dogodina kako ne:),
 
M

mar30

Гостин
Охриџани се злато народ но проблемот е то што Скопјани им се мочат многу во езерото зато се Охриџани емотивно исфустрирани и после како да бидат гостопримливи:(
 
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.113
Поени од реакции
8.222
кај најде баш Црна Гора ... не би рекол дека газдата ќе ти дозволи 50 луѓе да смештиш ... дај број од таков смештај ...[DOUBLEPOST=1407412824][/DOUBLEPOST]

ме интересира дали собата беше категоризирана ... знаеш, ги има оние сини табли на куќите кои издаваат, на кои пишува со бели букви што се издава (соба, апартман итн.) и со колку звезди е, и најдолу рег. број од куќата ... е сега ако нема, веројатно е на диво, а ако има не знам дали можеш некаде да пријавиш и дали ќе има ефект?

порано го бранев Охрид од вакви антикампањи, каде што се генерализира, едно искуство и автоматски цел Охрид е таков ... ама сепак проблеми има, вакви случаи има, секакви луѓе има ... и нешто мора да се смени ... овие случаи не се измислени и постојат ...
Искрено не знам.. можно е зошто очигледно беше така изградена :/.
 

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.145
Поени од реакции
18.172
Јас шо живеам во Охрид по улици ме прашуваат дали ми треба сместување:D
И мене ми сметат то.Ама инспекториве на одмор се изгледа.Во време на интернет, мобилни и слики ќе се бркаме по улици (n)

Bitno ima losa turisticka sezona so pogolem broj na turisti i pari od lani....! Go najdovme krivecot! Prasanjeto e ima ili nema losa sezona ?
Бакрачески- медиумите се виновни за лошата туристичка сезона во Охрид
Бакрачески најубо да си се вратит на то шо му е струка, вака само си го валкат името.Очиглетдно глумит лудило дека лешпери му ја водат општина, а тој е кукла за пред камери.
Можит да одговорит на пример :

1. Кај е катната гаража кај градскиот пазар и до кај е дислокацијата на пазарот?

2. Зошто на ден пред Илинден еден од двата останати слободни паркинзи (поголемиот) стана паркинг на ЈП Билјанини Извори?

3. Како испадна од најава дека паркингот ЌЕ е бесплатен после промена на градоначалник, до бесплатен паркинг единствено во сопствени гаражи (засега бесплатно)?

4. За чистотата лажење до коска.Зошто ко беше бившата гарнитура (шо не се прослави многу) имаше контејнери и посебно едни плaви најлонски кеси.Ги имаше на секој 20 - 30 метри.Сега цела Туристичка мојш да ја прошеташ и да немат кај да фрлиш Џубре.За други улици не прајме муабет.И шахтине по Железничка нека ги покријат, ќе се испоубиеме бре!

5. До кај е најавениот Аква Парк и затворен базен (ЌЕ) ?


Мене во сендвичара(во Охрид) ми се случи да ми вратат кусур како да сум дал 500 а не 1000 денари.чекав мислејќи дека бараат ситно,но за џабе.Им спомнав на конобарите(т.е. конобарките) ама откако мојата полоша половина им се развика,си вратија кусур колку што треба.

Сендвичарата беше таа одма пред летница од левата страна.
Слободно кажи Меџик - најпреценетите во Охрид.Проблемот е шо се на добра локација.


Чиче скоро бев Охрид.
А еве само за споредба или само како за информација , во источна македонија (каде е каде каде се поефтино) пифце (малтерџиско 0,5) е 80 ден малото (0,3) е 60ден.

65ден во Охрид... грешка некоја се имет десено.

п.с. кеш само, нема жиро сметки.
Во Аквариус точено големо Даб 80, Ла Тераса Старопрамен 0,5 - 80, во Орфеј, Котва, Панорама, Гурман (ресторани) 0,5 - 70 или 80, Квинс Паб и Балабанс 80 големо точено Лашко, Свети Наум во воениот камп се и помалку цените, Буре и Оревче на Градиште се 80 Даб и скопско...
Ама сите сте за Ликвид и Куба Либре.Епа и ние плаќаме такви цени преку цела година.Ама зато постојат и гореспомнативе места.

http://emagazin.mk/холанѓани-го-окупираат-охрид-чети/
Ако е ова точно сега и холанѓани ќе им пречат на Охриѓани. Ќе си идат у свои куќи.
Добредојдени се.Исто како и 20-тината доселени (заедно со по некој Герман-ец/ка и Британ-ец/ка) во 80-те од првиот бран ‘доселеници‘.
 
Последно уредено:
Член од
31 август 2013
Мислења
149
Поени од реакции
338
Мене врв ми беше изјавата на Бакрачески дека е точно дека бил на викенд во Грција и дека во Грција предност било топлото море, убавите ресторани... А ги кара другите за „антикампања“ :) додека тој ем охриѓанец ем градоначалник на Охрид кажува дека во Грција е поарно... Лудница. Пример за лудиот и збунетиот е човеков.
 
I

IBIZA SOUND

Гостин
Охриџани се злато народ но проблемот е то што Скопјани им се мочат многу во езерото зато се Охриџани емотивно исфустрирани и после како да бидат гостопримливи:(
epa mora da mocaat vo voda,koga ovie lakomite naplacaat za da odis vo wc :D
 

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.185
Поени од реакции
34.414
Се додека охриѓани мислат дека медиумите (или форумџиите, или скопјаните, или грците или билокојдругосвенсамите...) им е виновен за лошата сезона, никогаш нема да имаат добра сезона. Толку е едноставно, ама очигледно имаат генетски предиспозиции да бидат имуни на добри туристички совети од трети лица.
 

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.177
Поени од реакции
2.128
Kaj nas konstantno mediumi i 'patrioti' jadat trici za Grcija 'Gejlada' pa pak odat lugje. Ako e ubavo ke ima lugje ako ne e nema da ima - kolku sakaat neka serat site.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom