Албанизација на Балканот

Член од
19 февруари 2023
Мислења
1.653
Поени од реакции
4.003
Eve jas ke ti odgovaram bidejki sum poveke zadolzhen za albancite iminja od kolku mr.puno...

Osven lordi shto e internacionalen drugive se Ilirski iminja...
Нашите претци имале имиња Дардан, како тоа албанците го украдоа никаков срам немаат.
Зборникот на Миладиновци страница 529.
FpjpzMHaAAAXeNU.jpeg
И Курт е slavjano macedonas ime Курти ако дознае ќе се потресе.
 
Последно уредено:
Член од
8 август 2013
Мислења
1.068
Поени од реакции
1.413
Не скокај. Најверојатно поради притисок од ЕУ, инаку ако го признаат Косово, исто како Каталонија да ја признале. :icon_lol:
Da gi primash da vlezat so niven pasosh, a da ne gi primesh kako drzava, neli ti izgleda malku nelogicno.
Znam deka ima vreme za ta go zapoznae kako drzava, no zatoa kazhav deka ova e samo cekor, no ne e mal.

Автоматски споено мислење:


Albania relationship with the world.

lol.
 
Последно уредено:
Член од
7 септември 2016
Мислења
19.902
Поени од реакции
35.357
...наскоро, ќе се полнат косовските затвори со затвореници од државите на ЕУ кои не се резидентно население, најчесто муслимани.
...ЕУ ќе вложи и во градење на нови затворски капацитети и ќе плаќа за секој затвореник осуден во ЕУ кој ќе одлежува во косовските затвори, поради голем бран на емигранти им се полни капацитети на европските затвори, па ЕУ ќе си ги задржи само сопствени затвореници резидентни, све друго транспорт во одлежување на затворските казни во косовските затвори, со што Балканот ќе има последици не во албанизација, туку во исламизација на негови простори ако затворениците после одлежување на казната ќе останат на Балканот т.е во Косово.
 
Член од
12 март 2024
Мислења
50
Поени од реакции
82
Има над 500.000 албанци во Грција кои се заминати од економски причини после падот на комунистичкиот режим, но тие немаат никакви политички барања.
Немаат барања затоа што реално и не можат да ги добијат во пракса. Грчкиот Устав не споменува етнички малцинства. Па од тука таквиот устав не генерира права на истите.

Ќе си збориш грчки, ќе се интегрираш и тоа е тоа. Отиди во Егејот, многу Албанци си работат во приморските гратчиња, но ќе те услужат љубезно на грчки јазик, ако го знаеш, ако не англиски.

Автоматски споено мислење:

Зошто Албанија и Косово не се спојат во една држава? Косово има преку 90% албанско доминантно население, се зборува исти јазик, и двете држави имаат огромна подршка од западот а најголема од САД, па зошто не станат една држава? Што е проблемот? Плус на сето ова е што Албанија е во НАТО, па ако Косово стане повторно мета на Српска агресија, Албанија ќе има легитимно право да си го одбрани заедно со НАТО.
Како прво, секој сака да си е господар на своја куќа. Види што изјави Еди Рама за Албин Курти:

https://mkd.mk/rama-za-kurti-se-vmesha-i-vo-makedonija-toj-e-opozicioner-samiot-kje-se-sobori-od-vlasta/

„Што да речам… Аљбин е професионален опозиционер. Го чекам денот кога Аљбин ќе излезе да протестира против сопствената влада. Единствениот што може да го собори Аљбин Курти е само Аљбин Курти. Кога сега е премиер и не може да си ја реализира својата револуционерна страст, тој оди во Македонија, па доаѓа во Албанија и формира ограноци. Ајде да не речам дека нема да формирам филијала во Косово, ама не можам да замислам да отидам таму па да велам, што прави Владата за народот на Косово, а што не прави“, рече Рама.

Според албанскиот премиер, не е нормална работа да отидеш во Албанија и да формираш органоци на Самоопределување.

Рама додаде дека Албанци му велат како тоа така се однесува кон „помалиот брат“.

„Да, така прави помалиот брат и вие нема што да правите“, рече Рама.
Второ, стратешкиот партнер САД не е љубител на големи балкански држави.

Остави ја СФРЈ која ја помагаа економски. Таа беше тампон зона помеѓу Западот и Источниот блок и не сакаа Југославија да биде под СССР. И дури тоа беше федерација од шест републики која се распадна по падот на комунизмот.

Тие (САД) попрво ќе си имаат работа со помали држави.

Истово прашање можеш да го поставиш и за Република Српска во БиХ. Што не се отцепи целосно од БиХ и припои кон Србија? Голема е скоро колку Македонија, има 1 милион и 150 илјади жители од кои 84% Срби. И сличен е одговорот како за Косово и Албанија.
 
Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom