Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ostaj me ti mene, zabludeniot. Glej da si zbrkash ti rabota za da dobiesh bombonche ko kje umreshHaha abe demek nesto ateist si a , go sledis svetskiot trend kako i ostali zabegotini tuka aj ke vi ppomne i ovoj hir i toj trend koj go furatei odi pokrstise da ne mirisas tolku loso
Опасно ве трола овојСамо преку мене мртва.![]()
Не умирам јас братучед имам врски во патријаршијатаOstaj me ti mene, zabludeniot. Glej da si zbrkash ti rabota za da dobiesh bombonche ko kje umresh![]()
не ми одговори за миризбатаЈок, се обидува само.![]()
Море трај си дур не сум ти дошла со кандилото...не ми одговори за миризбата![]()
ahhhhhhh mi se zakanuvash?Море трај си дур не сум ти дошла со кандилото...
Немој, после ќе сака да го ставиш под мантија!Море трај си дур не сум ти дошла со кандилото...
Не бе, ти давам пријателски совет.ahhhhhhh mi se zakanuvash?![]()
мммммммммм за ова ќе се чуе се до патријаршијата и даљеееееееееееНе бе, ти давам пријателски совет.
Srpska pravoslavna crkva i četnici
Nebeska Srbija, pravoslavna ikona. Draža Mihailović kao Kristov vojnik.
Četnici su tijekom Drugog svjetskog rata imali značajnu podršku Srpske pravoslavne crkve. Cilj četnika je bio restauracija monarhije Karađorđevića i stvaranje Velike Srbije.
Veći dio svećenstva i skoro čitav episkopat Srpske pravoslavne crkve surađivao je za vrijeme rata s organizacijom Draže Mihajlovića. Đuro Đurović, generalni sekretar četničkog Centralnog nacionalnog komiteta, tijekom svog suđenja 1945. svjedočio je da je "3/4 pravoslavnog svećeništva podržavalo pokret Draže Mihailovića".Većina crkvenog klera je još prije rata bila antikomunistički nastrojena.
Tijekom drugog svjetskoskog rata na području Jugoslavije neki su pravoslavni svećenici čak postali četnički zapovjednici, kao npr. Momčilo Đujić i Savo Božić. Joanikije Lipovac, crnogorsko-primorski mitropolit SPC, za vrijeme Drugog svjetskog rata surađivao je sa talijanskim i njemačkim okupatorom i aktivno podržavao četnički pokret.
Srpska pravoslavna crkva danas radi na rehabilitaciji četničkog pokreta.
Да не требало химни на Алојзије Степинац и на лидерите на НДХ да им пеат во знак на благодарност затоа што нивните браќа ги праќале во Јасеновац? Светиот маченик Јоаникије Липовац бил убиен, а Алојзије затворен ама со специјален третман. Исто така и 90% од православните попови од Црна Гора биле испотепани од страна на комунистите. Епископот бањалучки Платон маченички пострадал од НДХ. Слична судбина имал и светиот Митрополит Петар дабробосански. За убиените клисари и попови ич муабет да не правиме.
Војните на Балканот од деведесетите години ги започнаа безбожните комунисти и повторно од Ватикан и САД подржаните римокатолички и муслимански народи. Четниците не го отепаа Сашко кавадарчанецот... Во секој случај, Православната Црква ги нема канонизирано оние кои ги благословуваа војниците кои ги бранеа српските села и српскиот народ.
За метлите, тука не се тепаат Православните едни со други туку, Православните и еретиците Ерменци. Ама пази, светиот и благодатен оган слегува само кога служи Православниот Патријарх, а ерменскиот владика прв пали свеќи. Уште од 12. век, латинското кандило не се палело на Божји гроб. Еднаш Ерменците го купиле од Муслиманите правото тие да ја служат службата на благодатниот оган во Кувуклија, ама види чудо, Огнот место кај еретикот ерменски слегол кај Православниот Патријарх, кој стоел надвор од храмот и заедно со својата паства плачел и ридал.
За раската во окото, па зарем има поголема греда од тоа да се понижува Светиот Дух? Како вели Христос, сите гревови ќе ви се опростат освен хулата на Светиот Дух, а вие исповедувајќи Го Светиот Дух како подреден на Отецот и Синот фактички тоа го правите. Искрено жалам, и верувам дека Бог ќе биде милостив, ќе ви прости па макар и ги прекршил евангелските зборови.
Sega gledam zasto ima tolku mnogu ateisti vo drzavava...
--- надополнето: 13 ноември 2012 во 17:31 ---
Јас не знам зашто ги има толку многу. Ќе подобјасниш?
Војните на Балканот од деведесетите години ги започнаа безбожните комунисти и повторно од Ватикан и САД подржаните римокатолички и муслимански народи. Четниците не го отепаа Сашко кавадарчанецот... Во секој случај, Православната Црква ги нема канонизирано оние кои ги благословуваа војниците кои ги бранеа српските села и српскиот народ.
За метлите, тука не се тепаат Православните едни со други туку, Православните и еретиците Ерменци.
За раската во окото, па зарем има поголема греда од тоа да се понижува Светиот Дух? Како вели Христос, сите гревови ќе ви се опростат освен хулата на Светиот Дух, а вие исповедувајќи Го Светиот Дух како подреден на Отецот и Синот фактички тоа го правите. Искрено жалам, и верувам дека Бог ќе биде милостив, ќе ви прости па макар и ги прекршил евангелските зборови.