Колку странски јазици знаете?

Член од
25 октомври 2010
Мислења
736
Поени од реакции
704
jas go nauciv na poteskiot nacin rabotev so grci dosta vreme koi bea ljubezni i mi pomagaa vo gramatikata ,bavno i tesko no se isplatese

--- надополнето ---

i jas ucham grchki , prv stepen ushte malce ke zavrsham nekako mnogu tezhok mi e sea .. :D
jas go nauiciv na poteskiot nacin dosta vreme rabotev so grci koi bea mnogu ljubezni i postepeno mwe ucea i gramatika , se isplatese

The_Freelancer

Хиперактивен интелект
Член од
7 октомври 2008
Мислења
438
Поени од реакции
16
Англиски од странските, екс ју јазици се некако default, нема шо тие, и малце Грчки

magii

*
Член од
6 јули 2008
Мислења
141
Поени од реакции
10
француски (мн си го сакам), англиски (прилично), разбирам и шпански (од сериите =)) ) а сега учам и да пишувам. Многу сакам италијански да учам :wink:

Член од
30 септември 2011
Мислења
2.714
Поени од реакции
2.599
ги знам англискиот и албанскиот, по малку го учам и арапскиот..

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Англиски, Бугарски, и малку Грчки и Шпански. Сакам Италијански да научам. Здравје боже од јануари ќе се запишувам на курс. Некои викаат тежок бил некои лесен, па ќе видиме.

V

Vollstandig

Гостин
Македонски, Англиски, босански и овие останати екс ју јазици, и во фаза на учење на арапски.
Албански незнам скоро ништо освен 10-тина збора, али коа ми збори некој на албански мислам оти 40 % ќе сфатам што сака да ми кажи...

Џ

ЏинЏер

Гостин
Англиски-перфект, турски-перфект, шпански-се стремам накај перфект и нормално нели, македонски....

Џ

ЏинЏер

Гостин
Јас пак едниот го научив у средно(задолжителен), а другиот одам на курс....

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Англиски и Шпански знам перфекттно,добро Шпански малце повееќе ми оди,па руски приближно онака,па италијански знам,малце латински и секако балканските јазици т.е словенските :D

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
Словенските (балкански јазици), малку јапонски. Знам англиски шпански Француски и Италијански(учени) ама се снаоѓам и со другите од латино-групата.Знам и турски едно 50%исто така и шведски ме учеше на мама една другарка ама ништо не ја сватив, многу комплицирани зборови некои!Oд кои еден беше -Realisationsvinstbeskattning
Арно барем не ме учеше на најдолгиот шведски збор- Nordöstersjökustartilleriflygspaningssimulatoranläggningsmaterielunderhållsuppföljningssystemdiskussionsinläggsförberedelsearbeten

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Словенските (балкански јазици), малку јапонски. Знам англиски шпански Француски и Италијански(учени) ама се снаоѓам и со другите од латино-групата.Знам и турски едно 50%исто така и шведски ме учеше на мама една другарка ама ништо не ја сватив, многу комплицирани зборови некои!Oд кои еден беше -Realisationsvinstbeskattning
Арно барем не ме учеше на најдолгиот шведски збор- Nordöstersjökustartilleriflygspaningssimulatoranläggningsmaterielunderhållsuppföljningssystemdiskussionsinläggsförberedelsearbeten
Користи на тестатурата SPACE !

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Руски (од 5то одд. до 4та година средно)
Англиски (6то-8мо + 1ва на факултет)
Балканските јужнословенски не се ни сметаат.....

Kajgana Shop

На врв Bottom