С
Само Човек
Гостин
шо е па ова битноКој го држеше предавањето?
шо е па ова битноКој го држеше предавањето?
Битно е, пиши кој го држеше предавањето.шо е па ова битно
е така точно, а знаеш зошто го сакаат бактерите,м затоа што е живо и хранливо за разлика од тоа кога ќе го ставиш на 220 45 минути. Бактериите сакаат хрнливо нешто. Во тоа е целата поента. Незнам да ти кажам име стварно јас друштво и правев на една другаркаБитно е, пиши кој го држеше предавањето.
Ако ставиш месо 6 саата на 40 степени е како да си направил Петриев сад, диско за бактерии, можеш слободно и да си намачкаш малце мувла од вц-то ако имаш и да плукнеш одозгора и да си направиш совршен ручек. Глупост е тоа што ти го кажале.
Некоја Лејла Кажинич од Србија,мислам тоа не беше предавање туку како да кажам значи за сите нутриционисти кои завршиле нутриционизам но по старата програма кои мора да одат на предавања за некои нови откритија кои ги немало во старата програма а ги има во новата.Кој го држеше предавањето?
Ама јас не реков дека тоа таа го кажала,напротив реков дека неможе да се пече на 40 степени...и таа кажа за сојата а не за месото да не дојде до конфузија!Битно е, пиши кој го држеше предавањето.
Ако ставиш месо 6 саата на 40 степени е како да си направил Петриев сад, диско за бактерии, можеш слободно и да си намачкаш малце мувла од вц-то ако имаш и да плукнеш одозгора и да си направиш совршен ручек. Глупост е тоа што ти го кажале.
Ок си е, јас коментирав за она што го напиша The LP boy.Некоја Лејла Кажинич од Србија,мислам тоа не беше предавање туку како да кажам значи за сите нутриционисти кои завршиле нутриционизам но по старата програма кои мора да одат на предавања за некои нови откритија кои ги немало во старата програма а ги има во новата.
--- надополнето: 1 април 2012 во 17:50 ---
Ама јас не реков дека тоа таа го кажала,напротив реков дека неможе да се пече на 40 степени...и таа кажа за сојата а не за месото да не дојде до конфузија!
е така точно, а знаеш зошто го сакаат бактерите,м затоа што е живо и хранливо за разлика од тоа кога ќе го ставиш на 220 45 минути. Бактериите сакаат хрнливо нешто. Во тоа е целата поента. Незнам да ти кажам име стварно јас друштво и правев на една другарка
незнам која ти е целта стварно,прашања безвезе поставуваш, пишуваш глупави аргументи и ако те навредат трчаш ко бебе кај модераторот да опоменува, да банира. Дај порасни девојкоОк си е, јас коментирав за она што го напиша The LP boy.
Ел-пи бој, бактериите исто така сакаат и фекални материи и обожаваат пот, дали тоа значи дека и тие се хранливи? Мммммммм испотени мишки... Многу ти се измешани работиве, среди си ги малце пред да продолжиш.
Види, не е без врска прашање да побарам референци од тоа кој дал така бесмислена изјава дека се губат хранливите материи на месото ако месото термички се обработи.незнам која ти е целта стварно,прашања безвезе поставуваш, пишуваш глупави аргументи и ако те навредат трчаш ко бебе кај модераторот да опоменува, да банира. Дај порасни девојко
Грешка си сојата содржи фитоестрогени и флавионоли.Немаат никаква лоша улога кај мажот баш спротивно,мојата сексуалност е зголемена со вежбање и со тестостеронот.Брат,колку често јадеш соја шницли??? немој често те молам,содржат хормон од типот на естроген.Во големи количини и често конзумирање,можеш да се феминизираш,ќе го спречи лачењето на тестостерон! за жените е дозволено и дури и треба,зашо пуштаат гради и деколтето им се обликува и повеќе стануваат феминизирани.Не го знаев тоа се до пред 2 месеци,кога случајно бев на едно предавање заедно со мајка ми...Јас јадам али 2-3 месечно...
Хаха ова е најглупото нешто што досега сум го читал...Протеинската молекула ја градат хемиските елементи:
јаглерод,водород,кислород иазот, а кај некои сулфур или фосфор.Шо значи и во воздух иммаме протеини
Проптеини се молекули се хетерополимери кои под дејство на ензими се разложуваат до мономери, наречени амино киселини.Значи немаш ензими во храната над 40 степени. Е сега логички нема ензими->нема амино киселини.Значи не хранлив протеин имаме или мртов.
--- надополнето: 1 април 2012 во 16:59 ---
Значи месото е пребогато со протеини, но доколку е живо а не на 220 у рерна без воздух
Гравот има повеќе протеини да,но колку од тие се искористуваат 50 проценти.Другите 50 проценти ги мочаш.Гравот е добар извор на протеини, кој може да го замени месото, без опасност од бактерии
Гравот содржи антиоксиданси, поголем број на протеини од месото, есенцијални аминокиселини - фолна киселина, јаглеродни хидрати - скроб, белковини, висока енергетска вредност (100 грама грав содржи 143 kcal).
Гравот е евтин зеленчук што лесно се приготвува.
Антиоксидансите се борат со слободните радикали во организмот, од тие причини гравот влегува во категоријата зеленчуци што штитат од канцер. Гравот го намалува растењето и ширењето на туморот, а одлично се покажал и во борбата против рак на дебелото црево и простатата.
Гравот го намалува количеството на холестерол во крвта.
Кхм...гравот е скроб,а скробот е јаглехдират и грав сув оној што го јадеме содржи дупло од тоа што го имаш напишано калории.Содржи протеини но 2 пати помалку одошто содржи јаглехидрати.И да,холестеролот го намалува.Гравот е добар извор на протеини, кој може да го замени месото, без опасност од бактерии
Гравот содржи антиоксиданси, поголем број на протеини од месото, есенцијални аминокиселини - фолна киселина, јаглеродни хидрати - скроб, белковини, висока енергетска вредност (100 грама грав содржи 143 kcal).
Гравот е евтин зеленчук што лесно се приготвува.
Антиоксидансите се борат со слободните радикали во организмот, од тие причини гравот влегува во категоријата зеленчуци што штитат од канцер. Гравот го намалува растењето и ширењето на туморот, а одлично се покажал и во борбата против рак на дебелото црево и простатата.
Гравот го намалува количеството на холестерол во крвта.
Ааа тоа незнам,ти нутриционист си?? можда ги содржи и тие,но јасно и гласно рекоја дека содржи таков некаков хормон! ете и Луциа потврди и она од кај го знаела тоа?? не го кажувам само јас...(посебно з асоиното млеко)Грешка си сојата содржи фитоестрогени и флавионоли.Немаат никаква лоша улога кај мажот баш спротивно,мојата сексуалност е зголемена со вежбање и со тестостеронот.
http://en.wikipedia.org/wiki/Phytoestrogens
Хаха ова е најглупото нешто што досега сум го читал...
Дете научи малце лекција за протеини,аминокиселини и ќе збориме.
Males
A 2010 meta-analysis of fifteen placebo-controlled studies said that "neither soy foods nor isoflavone supplements alter measures of bioavailable testosterone concentrations in men."[28]Furthermore, Isoflavones supplementation has no effect on sperm concentration, count or motility, and show no changes in testicular or ejaculate volume.[29][30]
--- надополнето: 1 април 2012 во 18:11 ---
Гравот има повеќе протеини да,но колку од тие се искористуваат 50 проценти.Другите 50 проценти ги мочаш.
Не само знам многу за здрава исхрана.Како мислиш дека станав за една година истиот,али без да изгубам мускулна масаКхм...гравот е скроб,а скробот е јаглехдират и грав сув оној што го јадеме содржи дупло од тоа што го имаш напишано калории.Содржи протеини но 2 пати помалку одошто содржи јаглехидрати.И да,холестеролот го намалува.
--- надополнето: 1 април 2012 во 18:14 ---
Ааа тоа незнам,ти нутриционист си?? можда ги содржи и тие,но јасно и гласно рекоја дека содржи таков некаков хормон! ете и Луциа потврди и она од кај го знаела тоа?? не го кажувам само јас...(посебно з асоиното млеко)
Па валјда не си јадел само соја!Не само знам многу за здрава исхрана.Како мислиш дека станав за една година истиот,али без да изгубам мускулна маса
Од месото задржуваш некаде околу 90%, но задржуваш и многу голем дел чисти отрови.Гравот има повеќе протеини да,но колку од тие се искористуваат 50 проценти.Другите 50 проценти ги мочаш.
Точно.Затоа ние практикуваме чисто кокошкино месо од домашна храна хранети со трева и такви работи на село кај баба ми и дедо ми тие одгледуваат исто и јајца колку толку се намалаат штетните супстанци.Недај боже мајка ми да купи јајца од тие кафеавите или да купи конзервирано месо од продавница.Се на приватно набавувамеОд месото задржуваш некаде околу 90%, но задржуваш и многу голем дел чисти отрови.