Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Во најновата, ама под услов да си ја набавил како легална копија, која чини саде 5 тисуча Еура...:D
Ти че ја купиш за 5 тисуча еврики и ке дадеш да преснимиме
--- надополнето: 12 декември 2011 во 14:37 ---
„...А зашто воопшто Бог би дозволувал левитирање? Која е смислата и конечно, која е целта од левитирањето? Само проста способност, во стилот „..еве види што можам да направам...„ или има тука и нешто повеќе?...„
Е зошто де?
П.С. Ти зошто одиш на работа? Од љубов ли?

M

Muranyi

Гостин
Е ми, това значи дека има „што„ да левитиса кај мене, за разлика од Тебе...:P
--- надополнето: 12 декември 2011 во 12:55 ---

А зашто воопшто Бог би дозволувал левитирање? Која е смислата и конечно, која е целта од левитирањето? Само проста способност, во стилот „..еве види што можам да направам...„ или има тука и нешто повеќе?
--- надополнето: 12 декември 2011 во 12:59 ---

1. Кој е тој руски свештеник? Распутин? Ако е тој, таман работа кого си го одбрал...
2. Во Црквата, не постојат „левитаџии„. Постојат Светии кои нависитна имаат несекојдневни спсобности, но тие (способности) се само дар Божји до нив, а не дар демонски.
3. Во Црквата, левитацијата е оценета како демонска категорија и способност. За демоните, кои се нематеријални (битија), левитацијата и воопшто, физичките пречки од овој Свет не се никаков ненадминлив проблем.
4. Левитацијата, како реков, е својствена за демоните и нивните слуги. Светиите немаат способност за левитација.
--- надополнето: 12 декември 2011 во 13:00 ---

Бог да чува....

Исус Е „...Господ Исус Христос, Синот Божји единороден, Кој Е роден од Отецот пред сите векови...„, согласно никео-цариградскиот симбол од верата.
Можеш ли да ми наведеш некои од несекојдневните способности на Светиите?И како знаете дека моќите на тие Светии не се демонски?
А инаку за твојот одговор јас не гледам која би била смислата и демоните да му даваат моќ на човекот да левитира.Те молам одговори ми на првото прашање.
--- надополнето: 12 декември 2011 во 15:36 ---
Во најновата, ама под услов да си ја набавил како легална копија, која чини саде 5 тисуча Еура...:D
--- надополнето: 12 декември 2011 во 14:29 ---

Еве го мојот денешен одговор, се цитирам сам себе (аххх, дека ми ојде скромноста...):

„...А зашто воопшто Бог би дозволувал левитирање? Која е смислата и конечно, која е целта од левитирањето? Само проста способност, во стилот „..еве види што можам да направам...„ или има тука и нешто повеќе?...„
Па би било практично за сиромаштијата која нема можност никогаш во животот да купи кола,па барем ќе си левитираат и нема да ги арчат нозете.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Можеш ли да ми наведеш некои од несекојдневните способности на Светиите?И како знаете дека моќите на тие Светии не се демонски?
Еве неколку:

Имаат дар да лечат, имаат дар да пророкуваат, имаат дар да погледнат во иднината, имаат дар за читање мисли, но никако и да левитираат. А претходно наведените дарови, се дар од Бога, затоа шото тие дарови се стекнуваат преку заслуга, која е последица од личниот подвиг. Демонските способности пак, како што е левитацијата, се стекнуваат не преку подвиг, туку исклучиво ради личниот интерес кон окултзмот и т.н. „отвореност„ на умовите од маговите кон светот од отпаднатите духови.

Моќите кои се дар од Бога, Светиитие ги користат исклучиво за туѓа корист (давање добар совет, лечење и сл.) а моќите кои се дар од демоните, демоноопседнатите луѓе ги користат исклучиво за своја (материјална) корист и слава и за евтина „забава„ на луѓето.
--- надополнето: 12 декември 2011 во 16:35 ---
Е зошто де?
П.С. Ти зошто одиш на работа? Од љубов ли?
Не, ја идам на работа исклучиво ради имиџот...:cool:
--- надополнето: 12 декември 2011 во 16:36 ---
Ти че ја купиш за 5 тисуча еврики и ке дадеш да преснимиме
Полека бе Атеист, ќа не‘ казнат за пиратерија...:D

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

proud_89

Legenden sterben nie!
Член од
17 јануари 2011
Мислења
147
Поени од реакции
87
Мене ми текна едно прашање! Да не го постирам во повеќето теми за религија ќе го поставам тука.
Да не дрвам многу дрн дрн прашањето е едноставно!

Што ако сум клон?! Кој е мојот креатор? Бог или Науката? хм...
Зошто сите религии и религиски организации се против клонирањето(не земајте здраво за готово за неетичноста и остало).

Сакам едноставен одговор без филозофии и копи пејст на делови од завети,курани итн!:D

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Сакам едноставен одговор без филозофии и копи пејст на делови од завети,курани итн!:D
За клонирањето е пишувано бааги на форумов, а најкраткиот одговор е следниот.
„..Оти така требит...„.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Веќе напишав, прочепкај малку по форумов, има доста дискусии на таа тема.
И одговорот на сите прашања е „Оти така требит“? Тоа е одговорот на „Зошто постоела инквизицијата?“, или на “Зошто се воделе крстоносни војни?“, или на„Зошто христијанството влева стравопочит кај своите следбеници?“? Ме остави без зборови и желба за прашување, сега кога го знам одговорот на сите прашања.

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Прашање за христијаните:

- Дали Бог е роден или е отсекогаш и засекогаш, и ако е ова второто, тогаш зошто секоја година велите Христос се роди, а од друга страна го сметате за Бог?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.998
Поени од реакции
83.376
Прашање за христијаните:

- Дали Бог е роден или е отсекогаш и засекогаш, и ако е ова второто, тогаш зошто секоја година велите Христос се роди, а од друга страна го сметате за Бог?
да.
ај сеа мрш у арабија. ок?

T

Tetro

Гостин
Како дефинирате "капацитет"?
Прашањето е наменето за Бјорн едно единствено.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom