Економски факултет

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 август 2009
Мислења
124
Поени од реакции
13
a da ne znaes koga ja zakazal dopolnitelnata ako uposte ima jas ne bev vcera da faks da vidam rezultati ke idam utre da vidam da ne e i dopolnitelnata utre?
 
Член од
31 август 2010
Мислења
188
Поени од реакции
33
Напишано од Дим4е
Да си прашам нешто....

Ај вие што сте поискусниве на економски... Сега кога се упишував имаше да се избере еден изборен предмет (уште не влезени на факултет бираме изборен предмет ) и набрзина свртев кај другари што студираат и ми предложија Англиски Социологија Етика (нешто такво) и сеуште неможев да се одлучам па од другарите што избираа ми рекоа дека англиски се поминувал лесно ... и јас застанав еден дечко (постар таму учеше) му реков друже помош и ми вика бирај англиски бе... И пишав англиски... е сега проблемот е што еден другар ме премислува демек стручен незнам што (а јас незнам он од каде толку информации кога сме врсниици) и ми кажа дека можело да се смени па да ве прашам за некој да ми кааже/ предложи/ помогне што да направам. Што е „полесно“ (лесно нема никаде само да не заебам работа)
Ќе ви бидам благодарен за советите
За англиски не знам да ти кажам точно како е, ама за деловна етика мое мислење е да не го избираш, иако има по 30 страни на колоквиум, треба сите набројанки на памет да се учат и не е некој многу интересен предмет, едно исто е цело време.
 
Член од
24 август 2010
Мислења
11
Поени од реакции
0
Абе у колку се полага утрееееееееее?????????????? колеги плис ај ем вери дранк тенкс п.с. сметководство
 
Член од
22 август 2009
Мислења
615
Поени од реакции
221
Сега ќе бидам втора, и предметиве што ги имав до сеа во прва, 5+2 сите ми беа со заокружување, освен Е-биз кој имаше малце и со пишување.
Дел имам само положено, 3/7. И ме интересираше онака што како се предметиве. Ми имаат кажувано дека Основи на Економија порано била со пишување, а сеа е со заокружување. Предмет кој го поминав, а и плус сменет бил според тоа порано како бил. И се надевам и многу од другиве се исто сменети
Мене искрено пишивањето некако ми е потешко, поради тоа што бара повеќе труд, а заокружувањето не толку.
Па сеа како се и како ќе бидат предметиве, здравје. Ќе се обидам да ги поминам на било кој од тие 2 начина ги има. А препишување слабо ми оди, и ризик си има и поради тоа не го практикувам
Друже јас сум немал е-бизнис, највероватно има доста различни предмети а и на различен начин ќе се полагаат.

Да си прашам нешто....

Ај вие што сте поискусниве на економски... Сега кога се упишував имаше да се избере еден изборен предмет (уште не влезени на факултет бираме изборен предмет :pop: ) и набрзина свртев кај другари што студираат и ми предложија Англиски Социологија Етика (нешто такво) и сеуште неможев да се одлучам па од другарите што избираа ми рекоа дека англиски се поминувал лесно ... и јас застанав еден дечко (постар таму учеше) му реков друже помош и ми вика бирај англиски бе... И пишав англиски... е сега проблемот е што еден другар ме премислува демек стручен незнам што (а јас незнам он од каде толку информации кога сме врсниици) и ми кажа дека можело да се смени па да ве прашам за некој да ми кааже/ предложи/ помогне што да направам. Што е „полесно“ (лесно нема никаде само да не заебам работа) :)
Ќе ви бидам благодарен за советите :)
Јас пак ќе кажам, социологија не препорачувам, материјалот не е тежок, само професорот ми е малку проблематичен. Некој си поминува лесно, некој не, секој со свое искуство.
 
Член од
22 август 2009
Мислења
124
Поени од реакции
13
decki znae nekoj koga e dopolnitelnata finansiski menadzment i sto obicno dava na dopolnitelna ????
 
Член од
4 септември 2010
Мислења
18
Поени од реакции
0
вака ја иам едно прашање затоа што сега се запишав на економски, значи бруцош сум, и прашав неколку луѓе но не ми беше јасно многу па затоа си реков овде да прашам па мора некој да се најде што ќе ми го одговори прашањево. се запишав на финансиски менаџмент и сум во приватна квота и знам дека доколку треба да презапишам еден предмет треба да плаќам 10 евра од кредит. е сега мене не ми одговара да плакам толку па би сакала некој да ми објасни во кој случај јас треба да презапишам предмет односно колку пати имам право да го полагам еден предмет без да го презапишам... ве молам да ми објасните оние кои знаете и навистина колку што е можно појасно :salut:
 
Член од
16 август 2010
Мислења
147
Поени од реакции
3
Можеш еден предмет да го полагаш еднаш на колоквиуми (одсега на два колоквиуми), а ако така не положиш, полагаш на испит, имаш три испитни сесии, јануарска (1.испит), мајска (2.испит) и август (3.испит) ова доколку предметот ти е во зимски семестар, а ако ти е во летен имаш пак на шанса еднаш на колоквиуми да го поминеш и на испит во мај и во август сесијата, а третиот испит ќе го полагаш во јануарската сесија кога ќе запишеш втора, ете така.

--- надополнето ---

Ако не го положиш третиот испит тогаш имаш потреба да го презапишеш за да можеш пак да го полагаш :smir:
 

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Откако ќе си го одбереш департманот http://www.eccf.ukim.edu.mk/studiranje/studii/dodiplomski, во горниот десен агол имаш општи информации, задолжителни и изборни предмети на департманот на кој си кликнала. :wink:

Абе луѓе колку пати се има кажано тука дека тие информации на страната не се точни, само ќе ве испобунат! Идете си на факултет веќе, аман! Ако не можете сеа на 15ти ќе си дознаете, веќе нема да се објаснува кој предмет во кој семестар е.

Еве beneamata ќе иде на факултет, пратете му ПП и ќе ги расчисти сите ваши сомнежи :pos:
 
Член од
22 мај 2008
Мислења
83
Поени од реакции
6
Колеги ај некој ако добие информација или уште подобро ако има сликнато резултати од Статистика да прикачи тука.. зашто Драган рече денес ќе ги објават резултатите од испитот. :smir:
 
Член од
9 април 2010
Мислења
25
Поени од реакции
0
колеги, јас сум на финансиски менаџент и сакав да ги измерам англиски и менаџмент на човечки ресурси, ама сега гледам на страната и двата предмета се во летен семестар:vozbud: дали некој што е бил на факултетот знае дали е точно тоа или има измени
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom