Attack on Titan ( Shingeki no kyojin)

• Креатор на темата Креатор на темата ~2A
  • Време на започнување Време на започнување
2

~2A

Гостин
Да се надеваме дека ќе и дадете шанса на едно вакво ремек дело на кое што првата сезона му заврши токму пред неколку дена. Ремек делото потекнува од Јапонија, што значи е аниме, но не брзајте дајте му шанса. :)

Автор на мангата е Hajime Isayama. Серијата почна да се емитува од Wit Studio помеѓу 6 Април-28 Септември 2013 година. Само во средината на 2013 година, биле продадени околу 20 милиони примероци од мангата. Што значи континуирано интересот се зголемувал околу оваа серија, приказната е интересна, содржи мистерија којашто ве тера да го гледате анимето континуирано.

Приказната е... гигантси хуманоиди односно Титани, ги натерале луѓето да живеат во место кое што е обиколено со ѕидини попознати како Wall Maria, Wall Rose и Wall Sina. Во овие ѕидини, луѓето живееле мирно, околу илјада години, но еден ден се појави 60 метри висок Титан, и помал Титан кој бил "облечен" во железо. Тие им овозможија на Титаните да навлезат во ѕидините помеѓу Wall Maria и Wall Rose. Инаку Титаните биле човекојадци, па затоа и било потребно од нив што е можно подалеку да бидат.

Помалите Титани кои влегувале во ѕидините биле околу 3 до 15 метри високи, кои што напаѓале луѓе. Тие имале цврста кожа и брза регенерација, слаба точка им била длабок удар со остар предмет во вратот. Со овој недостаток на Титаните, луѓето измислиле Vertical Maneuvering Equipment кој му дозволувал да "летаат" брзо и ефикасно да достигнат до вратот на Титаните. Недостаток е тоа што е потполно бескорисна доколку се најди на отворен простор. Исто така е многу ризична, потребно е брзина и психичка стабилност, но исто така и мускулите да бидат издржливи.
--- надополнето: 1 октомври 2013 во 14:19 ---
Opening:

--- надополнето: 1 октомври 2013 во 14:36 ---
Еве сликовито колку изнесуваат големините од Ѕидините, Титаните па и луѓето. :)

Maru1369501858577.png

--- надополнето: 1 октомври 2013 во 14:39 ---
Луѓето што одлучиле да се вклучат во битката против Титаните, односно пред да одлучат во која од 3те организации ќе одат ( Scouting Legion, Military police или Stationary Guard), треба претходно да одат на обука за совладување на машината 3D Maneuver Gear..

Еве еден гиф како изгледа таква опрема..

3D_Maneuver_Gear.gif

Иам чуено дека е многу добра, баш ќе ја почнам деновиве. Букмарк темава за да не заборавам.
Спојлер фри ве молам.

Ја гледав Devil may cry
се мислам мегу оваа и
Basilisk
Samurai champloo

сакам со поразновидни непријатели оваа според трејлерот како само тој големиот и уште 1 помал да имаше незз

Многу уникатно ми звучи приказнава.

Ја гледав Devil may cry
се мислам мегу оваа и
Basilisk
Samurai champloo

сакам со поразновидни непријатели оваа според трејлерот како само тој големиот и уште 1 помал да имаше незз

samurai champloo e must see...berserk,gungrave..

ke pocnam da ja gledam i jas

Иам чуено дека е многу добра, баш ќе ја почнам деновиве. Букмарк темава за да не заборавам.
Спојлер фри ве молам.

Да ја почниш.
--- надополнето: 1 октомври 2013 во 15:48 ---
Ја гледав Devil may cry
се мислам мегу оваа и
Basilisk
Samurai champloo

Да ја изгледаш Samurai Champloo.
Ако сакаш со разновидни непријатели почни Bleach, One Piece, Naruto, Dragonball.
--- надополнето: 1 октомври 2013 во 15:49 ---
Многу уникатно ми звучи приказнава.

Почни да ја гледаш. :)
--- надополнето: 1 октомври 2013 во 15:49 ---
samurai champloo e must see...berserk,gungrave..

ke pocnam da ja gledam i jas

Исто и Berserk и Gungrave се must see. :)
--- надополнето: 1 октомври 2013 во 15:50 ---
И заборавив да напоменам, вкупно им 25 епизоди ( Прва сезона). Сеуште нема најави за втора.

Ја гледав Devil may cry
се мислам мегу оваа и
Basilisk
Samurai champloo

samurai champloo гледај прво :)

Интересно е што неколку часа пред да ја почнам серијава го гледав Pacific Rim кој има слична тематика како и Attack on TItan па сличноста ме насмеа малце :)

Иначе претерано добро аниме, моментално сум до 5та епизода и ми се допаѓа тоа што воопшто не е предвидливо, бар за мене. Еден од подобрите (ако и најдобриот) аниме серијали што ги имам гледано во последните неколку години.

.. до 16 еп сум .Многу ми е јако анимево мислам да си порачам дуксер од нет како на survey corps ..:rolleyes: :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom