Паркур-Што е полесно?

• Креатор на темата Креатор на темата ThemMaplz
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 мај 2015
Мислења
224
Поени од реакции
83
Минатата година малце подвежбував Паркур и не сум баш лош и сега,уште знам како да правам конг (ваулт).
Ама сега имам нова задача за мене,и не можам да се одлучам меѓу овие две,и кои мислите дека се полесни ? Флип нанапред (frontflip),или флип наназад (backflip),кој од овие две е полесно? Јас мислам дека флип нанапред е полесно.Ваши совети ?

Од Паркур знам само колут напред, мост и свеќа.

@RATM Хаха,па и јас на почеток тоа го знаев.Ама па имаше минатата година на могила еден така наречен ''Гаго'',многу добар паркур инструктор,мислам не совршен ама имаше совладано.Сега сакам да се унапредам.Не сум ич лош,малце вежбање и за една година би можел да совладам некој убај трикој и техники.

@RATM Хаха,па и јас на почеток тоа го знаев.Ама па имаше минатата година на могила еден така наречен ''Гаго'',многу добар паркур инструктор,мислам не совршен ама имаше совладано.Сега сакам да се унапредам.Не сум ич лош,малце вежбање и за една година би можел да совладам некој убај трикој и техники.
Би требало да пробате со @RATM заедно да направите една паркур сесија.Ептен е добар за почеток па би можел да го поднаучиш нешто.

@аце_настески Welp :icon_lol: Инаку plz совет ова она

Особено сум добар во слободен пад, исчашување колено и по мене најатрактивниот потег во Паркур, кршење врат на две или повеќе места.

Малку се зезаме, веројатно има некој на форумов што се разбира од нештово, па ќе добиеш некаков совет.

@RATM Океј,инаку нема кршење пошто на душеци че пробам :sekcza:

А да не си играте и да се бавите со нешто попаметно? Еден од кај мене од средно се бавеше со ова и си ја скрши ногата 2 дена пред екскурзија. :)

Налет ајде тоа, и здравството е очај па може ако се пеплосаш да седиш така со денови додека не те санираат.

@Ilumious Абе господе на мека површина че пробам,на душеци.Никој не даде совет за то шо го барав :tapp:

Името Паркур значи два полови органа или место за паркирање полов орган ? Од секогаш ми било дилема... :unsure:

па секако полесно е да рипаш нанапред...

Земјак батали паркур, барај тимски спорт, тебе тоа ти треба, за соло рипање скокање имаш на компјутер assassin's creed. Оди тркалај/тропај некоја топка...

:facepalm:
Од кога има флипови во паркур?

Ништо не е лесно, треба да го мрдниш тоа гзот од пред компјутер цел ден и да пробаш да го направиш нештото.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom